Un barbat a fost lovit mortal, sambata seara, in Capitala, pe trecerea de pietoni, de o masina care depasea pe linia de tramvai. Din spusele martorilor, la volan se afla un fost deputat, baiatul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu, insa, la politie, accidentul a fost recunoscut de o femeie, anunta Realitatea TV.

Accidentul a avut loc in jurul orei 18:00, in zona Barbu Vacarescu din Bucuresti. Un autoturism a depasit o alta masina pe linia de tramvai si a lovit un barbat pe trecerea de pietoni. Victima a fost proiectata zeci de metri pe asfalt si a murit pe loc.

Martorii au afirmat ca la volanul masinii s-a aflat un barbat care la cateva minute a fost luat de un autoturism cu numere de Prahova. "La cateva minute a aparut o fata care vrea sa ia asupra ei totul", a declarat un martor, potrivit postului de televiziune.

"La momentul la care echipa de cercetare a ajuns la fata locului a fost gasit autoturismul implicat in accident, iar la volan se afla o femeie de 38 de ani, din Bucuresti. In timpul cercetarilor au fost identificate persoane care urmeaza sa fie audiate in vederea stabilirii imprejurarile producerii accidentului", a precizat Politia Capitalei, citata de Mediafax. Femeia a fost testata cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind "zero" si a fost dusa la INML, unde i s-au recoltat doua probe de sange.

Martorii sustin insa ca soferul masinii era Mircea Stanescu, fiul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu si fost deputat PSD de Tulcea.

Mai mult, autoturismul implicat in accident, cu numarul B 81 SNT, era inmatriculat pe numele lui Mircea Stanescu. Numarul de inmatriculare al masinii seamana cu cel al autoturismelor apartinand Senatului Romaniei, insa politia a negat faptul ca masina ar fi de la Senat. Costel Popa, subinspector Politia Rutiera Bucuresti, a afirmat ca masina apartine unei persoane fizice.

In masina s-au gasit o pereche de catuse si un girofar, precum si o legitimatie de acces in Palatul Parlamentului.

Mircea Stanescu a fost audiat, duminica, in jurul orei 11.00, la sediul Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, dupa care a fost dus la Institutul de Medicina Legala pentru recoltarea de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta le-a declarat politistilor ca nu el se afla la volanul masinii in momentul producerii accidentului.

Victima, un barbat in varsta de 40-45 de ani, traversa regulamentar strada Cpt. Av. Alexandru Serbanescu, in dreptul intersectiei cu strada Capalna, moment in care a fost lovita de autoturismul Mercedes, informeaza Mediafax. Un echipaj SMURD de la Spitalul Floreasca a ajuns imediat la locul accidentului, insa victima decedase, astfel ca au chemat persoanalul de la IML. Politistii incearca sa identifice victima, in conditiile in care fata i-a fost distrusa.