Numarul solicitarilor la Serviciul de Ambulanta al Capitalei a crescut cu 20 la suta de Craciun, multi dintre bucuresteni avand suferinte digestive, coronariene, febra, coma alcoolica sau tentative de suicid, in timp ce la SMURD a fost inregistrate multe accidente rutiere, potrivit medicilor.

Ca in fiecare an, multi bucuresteni "pierd masura de sarbatori", mananca si beau peste puteri, dupa care cer ajutorul medicilor. "Craciunul din acest an nu a facut exceptie, astfel ca, in ultimele 24 de ore, numarul solicitarilor la Serviciul de Ambulanta Bucuresti a crescut cu 20 la suta, ajungand la 950 de cazuri", a declarat, vineri, pentru Mediafax, directorul SAMB, medicul Alis Grasu.

Cele mai multe solicitari au fost pentru febra -112 cazuri, apoi afectiuni digestive - 50, cazuti in strada - 50, afectiuni coronariene - 32, come aloolice - 27, tenative de sucid - 10, fracturi - 10, supradoza - 8 si alte cateva cazuri de sevraj, mare parte dintre bolnavi fiind transportati la spital, a adaugat medicul

"Un lucru bun, care trebuie semnalat, este faptul ca odata cu dezvoltarea SMURD in Capitala, activitatea de urgenta s-a imbunatatit foarte mult, a scazut timpul de ajungere la caz, chiar si cel pentru consultatii la domiciliu. Este mai multa ordine, cazurile sunt foarte bine repartizate de catre dispeceratul 112, iar cele doua servicii se completeaza foarte bine", a mai spus directorul SAMB.

La SMURD, in 24 decembrie, numarul solicitarilor a depasit media de 90 cazuri pe zi, fiind inregistrate 125 de interventii, majoritatea pentru accidente rutiere, a declarat, vineri, agentiei Mediafax, Bogdan Oprita, coordonatorul Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare Bucuresti.

De Craciun au fost 98 de solicitari, cele mai multe noaptea, majoritatea pentru accidente rutiere. La Spitalul de Urgenta Floreasca s-a lucrat la "foc continuu", fiind aduse mai ales come alcoolice si ranitii din accidentele de circulatie. "De asemena, tot de Craciun au fost opt persoane in stop cardiorespirator neresuscitabil. Probabil, de astazi (vineri-n.r.), incep sa vina persoane cu afectiuni digestive", a mai spus Oprita.