Primarul localitatii Voluntari, Costel Pandele, a fost trimis in judecata de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie pentru fals intelectual in forma continuata. Impreuna cu Pandele au mai fost trimise in judecata alte cinci persoane, printre care arhitectul sef al Directiei Urbanism din cadrul Primariei orasului Voluntari, Cristian Moscu si secretarul general al Primariei, Nicoleta Serban.

Potrivit rechizitoriului, in cursul anului 2007, Yilmaz Oguz a cumparat de la Gheorghe Florea, contra sumei de 320.000 euro, un teren amplasat in orasul Voluntari, in scopul de a construi ansamblul rezidential ATHOS. Yilmaz Oguz, cu complicitatea Lilianei Filip, i-a oferit lui Florea suma de 180.000 euro pentru a interveni pe langa functionari din cadrul Primariei Voluntari in vederea obtinerii certificatului de urbanism si autorizatia de construire pentru ansamblul rezidential.

Ca urmare a demersurilor efectuate de Florea, Primaria Voluntari a emis certificatul de urbanism pentru proiectul rezidential ATHOS – Voluntari.

In septembrie 2007, primarul Pandele, impreuna cu secretarul Primariei si arhitectul sef au eliberat, in fals, autorizatia de construire pentru ansamblul rezidential ATHOS, confirmand in mod nereal in continutul acestui act administrativ ca sunt indeplinite conditiile cerute de lege, sustin procurorii.

Yilmaz Oguz si Liliana Filip au demarat lucrarile de construire imediat, in octombrie 2007, incheind circa 60 de antecontracte de vanzare-cumparare pentru apartamente din ansamblul rezidential ATHOS, pentru care au incasat aproximativ 5.000.000 euro.

Ulterior, Pandele, Serban si Moscu au emis in fals un nou document intitulat “anexa la certificatul de urbanism”, omitand sa il dateze si sa il inregistreze. Yilmaz si Filip au folosit acest nou act pentru a solicita avizul de mediu de la Agentia de Mediu Bucuresti si pentru a obtine avizarea Planului Urbanistic Zonal de catre Consiliul Judetean Ilfov.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Yilmaz, Filip si Florea, pentru ca instanta sa dispuna confiscarea speciala a sumei de 180.000 de euro.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.