Sute de soferi protesteaza, de la ora 10:00, in Piata Victoriei din Capitala, impotriva triplarii taxei auto. Actiunea de protest nu este autorizata de Primarie, care a invocat faptul ca cererea de autorizare a fost depusa pe ultima suta de metri. Cu toate ca promisesera ca vor demonstra pasnic si nu vor afecta in niciun fel traficul, protestatarii au blocat sensul de mers dinspre Nicolae Titulescu spre Guvern si au avut mai multe altercatii cu jandarmii, anunta Antena 3.

Ei ameninta ca vor da foc la masini in Piata Victoriei si ca nu vor renunta la proteste pana cand Guvernul nu va anula ordonanta de urgenta prin care a fost decisa triplarea taxei.

  • Proteste in mai multe orase

Taxa de poluare auto mai poate fi achitata la vechea valoare doar sambata si duminica. Administratiile financiare au program normal sambata, intre orele 8:00 si 18:00, iar daca vor exista solicitari, vor lucra si duminica, intre orele 8:00 si 14:00, pentru a putea primi cererile de calculare a taxei si pentru a incasa sumele respective.

De luni, taxa de poluare se tripleaza, potrivit unei ordonante de urgenta a Guvernului, iar aceasta decizie a generat proteste. In mai multe localitati sunt programate sambata mitinguri, potrivit Rador, iar in altele, sute de persoane au protestat inca de vineri, in orase mari precum Constanta, Ploiesti sau Drobeta Turnu-Severin, solicitand anularea noului sistem de calculare a taxei.