O emisiune HotNews.ro-RFI

Sorin Oprescu a discutat online cu cititorii HotNews.ro: Constructia autostrazii suspendate va incepe la sfarsitul lui 2009, pe segmente

de Redactia     HotNews.ro
Joi, 11 decembrie 2008, 12:30 Actualitate | Esenţial


Sorin Oprescu in redactia HotNews.ro
Foto: Bety Blagu / HotNews.ro
Primarul general al municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, s-a aflat in redactia HotNews.ro joi si a discutat online cu cititorii site-ului. Temele de discutie au privit primele sase luni de mandat in fruntea Capitalei si situatia politica actuala. Cele mai interesante intrebari se vor regasi in emisiunea Discutia de luni, realizata de HotNews.ro si RFI, moderata de Dan Tapalaga si difuzata luni, 15 decembrie.
 • Intalnirea s-a incheiat
Emisiunea "Discutia de luni" este difuzata in fiecare luni, la ora 19.00, pe frecventele RFI si pe HotNews.ro.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


Comentarii alese de moderator

 • excutare hotarare judecatoreasca (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:21)
  Oprescu si legea [anonim]

  De ce nu executa Primaria Municipiului Bucuresti sentinta civila nr. 5998/25.10.2004 pronuntata de catre Judecatoria Sect. 5, prin care Primaria Municipiului Bucuresti era obligata sa raspunda la notificarea nr. 5011/12.11.2001 comunicata de catre BEJ "Boambes, Raileanu si Badea" prin care Petroff Stefan Octavian, impreuna cu alte persoane interesate, solicitau restituirea in natura a imobilului situat in Bucuresti, Str. 11 Iunie nr. 18, Sect. 4?

 • va rog frumos deblocati centru (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:30)
  Costin Petrescu [anonim]

  in luna decembrie, cand oricum traficul era foasrte congestinat ati blocat una dintre cele mai aglomerate strazi din Bucuresti, Bd Unirii.Poate nu stiti dar e principala ruta de acces, Est Vest , Nord Sud. Rezultatul: ambuteiaj, nervi, ore in trafic, benzina consumata, poluare. Asa arata oare Autostrada Suspendata, suspendand cIrculatia auto?

 • Il salut pe viitorul Presedinte al Romaniei... (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:34)
  Anonim [anonim]

  Care credeti ca vor fi sansele lui Traian Basescu la un nou mandat in conditiile aliantei PSD-PDL?
  Intentineaza domnul Oprescu sa candideze la presedintie?

 • ce se intampla cu pasajele si alte proiecte? (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:40)
  camillus [utilizator]

  Ce se intampla cu proiectele de pasaje subterane in intersectiile cele mai aglomerate din Bucuresti: Razoare, Piata Sudului, Piata Iancului etc? De asemenea, ce se intampla cu proiectele de strapungeri in zonele Ghencea-Domnesti, Grigorescu-Splai, Dna Ghica-Chisinau?

  Cand va fi finalizat Pasajul Basarab? Termenul contractului era undeva la inceputul lui 2009, daca nu gresesc, iar zona Grozavesti arata ca la inceput de santier.

  Aveti de gand sa cereti noului guvern trecerea metroului in administrarea primariei? Cand vom avea un serviciu de metrou cat de cat apropiat de standardele din capitalele europene (Madrid, Paris etc.)?

  Cand se va finaliza proiectul NetCity? Orasul e brazdat de transee si ritmul instalarii noii retele subterane pare sa fie foarte lent.

  Multumesc.

 • lucrarile de utilitati in cartierul Henri Coanda (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:42)
  ADLCHC [anonim]

  Domnule Primar,

  Care este perspectiva realizarii lucrarilor de utilitati in cartierul Henri Coanda?

  De doi ani de zile PMB tot amina rezolvarea acestei probleme din diverse motive: fie lipsa unui cadru formal (o OUG a premis PMB sa finanteze lucrarile) apoi lipsa indicatoriilor tehnico-economici ai lucrarilor respective (o serie de 4 HCGMB care au aprobat , hotariri care nu sint respectate), fie dispozitiile dv. care au blocat licitatiile pentru desemnarea constructorilor. In acest sens recent PMB a pierdut procesul cu asociatia beneficiarilor din cartierul Henri Coanda, ADLCHC, si justitia a impus "obligatia de a face" relativ la HCGMB 145/01.06.2006 modificata de HCGMB 174/15.04.2008. De curind primarul sectorului 1 a facut plingere impotriva HCGMB 321/29.10.2008 care il obliga sa respecte o mai veche conventie pe care PS1 a semnat-o in urma cu 4 ani prin care trebuia sa realizeze utilitatile in zona sectorului 1 a cartierul HC. Cum se va iesi din aceste aminari exasperante de peste 5 ani pentru beneficiari cartierului, vedeti o solutie?

 • Unde ne este autostrada suspendata? (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:43)
  georgeb [utilizator]

  Doi ani, domnule Doctor, atata ati zis ca dureaza. S-a inceput ceva? Vreau sa vad baloanele, pilonii, exproprierile, ceva inceput.

  Daca imi veti zice ca autostrada suspendata nu exista inseamna ca ati mintit in campanie, doar pentru a castiga. Asta ar insemna ca suntei un ipocrit. Presupun ca nu acceptati aceasta afirmatie, asa ca vreau ca pana in 2010 sa vad autostrada (repet, suspendata, prin centrul Bucurestiului, prin Mihaileanu). Pe raza. Nu pe diametru.

 • trafic (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:44)
  owl [anonim]

  Chiar nu se poate face nimic pentru trafic?

  Mai mutati din institutii (de ce se circula asa de bine cand au vacanta?),

  Mai optimizati semafoare (lung pe un anumi traseu, extrem de scurt pe altul - sa te oblige sa ai un traseu fluent, nu sa faci stanga pe unde si cand ai chef...)

 • Autostrada (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:48)
  Marian p [anonim]

  Va rugam a ne spune exact in ce an va incepe constructia autostrazii suspendate in jurul Bucurestiului si daca veti mari taxele pentru a putea face fata cheltuielilor cu constructia ei.
  Va multumesc

 • Proiecte urgente (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:00)
  Petre Tinca [anonim]

  Domnule Primar General,

  Care sunt primele trei proiecte urgente demarate sau care vor fi demarate?
  S-a oprit finantarea pasajului rutier aerian peste bulevardul Titulescu... se vor mai relua vreodata lucrarile?
  Cand si unde va incepe amenajarea de parcari noi? Se pare ca vor aparea reglementari de trafic si parcare din 2009, dar in lipsa locurilor de parcare, unde se vor muta masinile care acum ocupa banda 1 a diverselor strazi?
  Transportul in comun ar fi o solutie daca metroul ar dispune de suficiente trenuri iar reteaua ar fi extinsa. Cat timp metroul nu e sub custodia primariei, ce plan de optimizare a traseelor RATB exista si cand va fi suplimentat parcul de mijloace de RATB?

  Cu stima,
  P.T.

 • Cainii vagabonzi (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:00)
  Lion [anonim]

  Buna ziua, domnule primar.
  Ce solutii aveti pentru cainii vagabonzi?
  De cand protectia animalelor a depasit protectia omului?
  Am ajuns sa imi fie frica sa ies seara din casa datorita haitelor de caini.
  Iar sterilizarea lor inseamna ca trebuie sa-mi fie frica inca 2-3 ani (poate chiar mai mult).

  Multumesc anticipat

 • RATB (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:00)
  florin [anonim]

  1. Cand se vor introduce benzile speciale pentru RATB - separate de trafic? Aceasta solutie este aplicata cu succes in majoritatea capitalelor europene.
  2. Veti continua modernizarea parcului RATB - in special cu mijloace nepoluante (tramvaie, troleibuze)?

 • petitie pentru o strada cu numele TICU DUMITRESCU (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:12)
  T.M. [anonim]

  Stimate Dle Sorin Oprescu,

  Am trimis pe mai multe adrese de email ale Primariei Capitalei (inclusiv pe primargeneral@bucuresti-primaria.ro) o petitie semnata de peste 100 de persoane la care din pacate nimeni nu a raspuns pana acum (au trecut cateva zile bune) pt confirmarea primirii mesajului si pt a-mi da un nr. de inregistrare.

  Este o petitie pentru numirea unei strazi din zona centrala a Bucurestiului cu numele lui Constantin Ticu Dumitrescu, liderul AFDP care ne-a parasit de curand la varsta de 80 de ani si care a facut atat de multe pentru fostii detinuti politici din Romania, pentru desconspirarea calailor securisti si pentru infierarea regimului comunist in general.

  Petitia poate fi vizualizata si aici:
  http://www.petitiononline.com/14041931/petition.html

  Semnatarii (139 de persoane pana la acest moment): http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?14041931&1

  Spuneti-mi va rog daca in principiu sustineti acest demers si cui trebuie sa ma adresez in Primaria Capitalei pentru initierea procedurilor.
  Multumesc.

 • PUG !! (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:12)
  Ion I [anonim]

  Ce aveti de comentat in legatura cu articolul:

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5225212-edilii-capitalei-aprobat-turn-110-metri-intr-zona-inaltimea-permisa-doar-20-metri.htm

  De ce arata asa de mizerabil Bucurestiul, de ce e atat de greu sa depui o sesizare si sa se rezolve (pentru fiecare primarie in parte; nota 10 Primaria sect 1, nota 1 Primaria sector 6 la modul de gestiune a acestora)?

 • sterilizarea cainilor comunitari (Joi, 11 decembrie 2008, 11:40)
  lola [anonim]

  care e formularul de la sfarsitul articolului, ca nu-l gasesc?
  intrebare pt dl oprescu: cand incepe sterilizarea cainilor comunitari, singura modalitate civilizata de a le reduce in mod natural numarul?

 • circulatia din bucuresti (Joi, 11 decembrie 2008, 11:45)
  bogdan [anonim]

  Unde sunt cei 100 de politi;ti detasati din teritoriu pentru fluidizarea traficului din capitala in perioada sarbatorilor. Am stat astazi pe Bd. Iuliu Maniu intre Cora si Cotroceni 1,5 ore in trafic intruc\t nu era nici un politist nici in intersectia de la Apaca si nici in cea de la Cheiul Dambovitei, in schimb in intersectia de la Cora erau doi politisti dar stateau in masina la caldura.Ati mai inchis si traficul de la Palatul parlamentului cu porcariile acelea de casute care cred eu puteau fi amplasate in parcul izvor. Am sperat ca dvs. veti fi mai inteligent decat videanu dar se pare ca incercati sa continuati prostia celui care schimba borduri toata ziiua blocand traficul cu tot felul de utilaje.

 • Acoperiti intrarile de la pasajul Univeritatii (Joi, 11 decembrie 2008, 11:48)
  Eneas [anonim]

  cu ceva copertine inteligent proiectate :cand ploua sau ninge ajunge mizeria pana la metrou -mare lucru nu e sa acoperiti scarile si scarile rulante

 • Pasajul Universitatii (Joi, 11 decembrie 2008, 13:06)
  Nu mai vreau sa votez [anonim]

  Ati vazut Pasajul Universitatii? Daca da, ce parere aveti de pardoseala mai mult decit alunecoasa? Este estetica ce e drept, dar nu va ginditi ca acest pasaj va fi folosit si de persoane in virsta sau oameni care au mai putine abilitati de a face echilibristica pe gheata? Cind va veni iarna si pardoseala se va umezi sa vezi atunci picioare rupte. Pasajul nu este Mall sa fie frecventat numai de tineri, el trebuie sa asigure confortul tuturor celor care-l traverseaza. Imi pare rau, dar m-ati dezamagit! V-am urmarit "transmisiile televizate" in care "combateati bine" fata de proiectant si constructor si sincer am avut remuscari pt. ca nu v-am votat. Pareati un om sincer preocupat de binele si confortul bucurestenilor. Dar totul s-a rezumat ca de obicei la spectacol ieftin si timp de luni de zile nu s-a intimplat nimic la pasaj. Trec in fiecare zi pe acolo si stiu exact cum si cit s-a lucrat. Parca era vorba sa se termine in 2 luni (adica prin septembrie octombrie)? Acum nu mai regret ca nu v-am votat. Toti primarii sunt la fel vorbe, vorbe...

 • daca ajungeti presedinte (Joi, 11 decembrie 2008, 13:06)
  Cutacu M Victor [anonim]

  Se vorbeste de candidatura dvs la Presedentie. Daca ajungeti presedintele Romaniei o sa il numiti pe Victor Ciutacu consilier pe relatii cu presa?

 • stanga moderna (Joi, 11 decembrie 2008, 13:07)
  raluca [anonim]

  domnul sorin oprescu v ati gandit sa fiti cel care va intemeia stanga moderna in Romania??
  in conditiile in care exista sanse ca PSD ul sa se fragmentaeze, ati putea sa coagulati in jurul dumneavoastra acele parti din acest partid, prin care sa puneti bazele stangii moderne, atat de asteptata atat de bucuresteni, lucru reflectat prin votul de la locale cat si de foarte multi tineri.

 • Casa... (Joi, 11 decembrie 2008, 13:10)
  ioio [anonim]

  Vreau o casa...cum procedez? :)

 • UNDE SI CAND VA AVEA LOC? (Joi, 11 decembrie 2008, 13:11)
  alina [anonim]

  Buna ziua D-le primar!
  1.Unde si cand va avea loc: Parada Mosilor Craciuni, Cel mai mare Carnat si Cel mai mare tort??? Am incercat sa aflu, dar nu gasesc locul, data si ora la care se vor petrece evenimentele mult asteptate.
  2. Succes in politica si poate puneti o vorba buna la sectorul 3, am dosar de 3 ani sa primesc si eu o garsoniera cu chirie, nu prea se face nimik in ziua de azi pt tineri, unde sa stam, ca nici cu chirie nu mai putem sta, dar sa ne mai luam si o casa, nu ne am nascut toti cu parinti bogati. Am un salariu de 1400 lei, daca vreau sa stau cu chirie nici nu mi pot permite sa platesc chiria, ce sa fac? astept solutii pt problema aceasta.
  3. Ce parere aveti de noul prim ministru?
  O zi buna va doresc si mult succes in tot ce va propuneti.

 • Legea 10 (Joi, 11 decembrie 2008, 13:11)
  Toma [anonim]

  Deblocaţi Legea 10! Daţi drumul la dosare!

 • Scoala de Muzica nr 3, str Stirbei Voda (Joi, 11 decembrie 2008, 13:11)
  Irina [anonim]

  Domnule Primar, de trei ani Scoala de Muzica nr 3, de pe strada Stirbei Voda, sta sub ploaie si ninsoare fara acoperis, si in acest timp muncitorii de la firma de constructii care "reabiliteaza" Scoala in programul cu fonduri europene lucreaza la interioare, pun parchet de stejar si zugravesc, apoi ploua si ninge si apa distruge totul, inclusiv instrumente muzicale valoroase! De trei ani copiii nostri nu mai au scoala de muzica, si fac naveta intre spatii diferite care gazduiesc, provizoriu, cursurile de instrumente si teoria muzicii. De trei ani Scoala de Muzica nr 3 este lasata in distrugere de firma de constructii care a castigat licitatia, si de Primaria Bucuresti. Veti cere o ancheta pentru a gasi vinovatii de aceasta situatie incredibila? Le veti solicita daune pentru distrugerile savarsite? Veti sprijini parintii care isi cer dreptul copiilor lor de a invata in scolile din care au fost scosi? De cand a demarat proiectul de "reabilitare" al scolilor cu bani europeni, din o suta si ceva de scoli au fost finalizate doar cinci, restul sunt in santier, ori stau sa cada pe elevi (Scoala Centrala) ori sunt distruse cu buna stiinta (Scoala de Muzica nr 3). Asteptam din partea dumneavoastra o interventie clara pentru rezolvarea acestei situatii rusinoase pentru Romania europeana! In speranta ca veti actiona conform prerogativelor pe care le detineti, va multumim!

 • planurile politice (Joi, 11 decembrie 2008, 13:13)
  raluca [anonim]

  domnul oprescu, am fost prezenta la scoala de vara a PDL, si pot s ava spun ca toti tinerii de acolo erau fermecati de prestatia dumneavoastra din campania electorala. care sunt planurile dumneavoastra pe plan politic???
  stiu ca ati anuntat deja ca nu doriti sa candidati la alegerile prezidentiale. ce anume v ar putea determina sa candidati?? nu va doriti sa va luati revansa in fata lui Traian Basescu???

 • Guvern si Presedintie (Joi, 11 decembrie 2008, 13:15)
  Codrin [anonim]

  Credeti ca prin actualele miscari, Basescu chiar a reusit sa dea peste cap PSD si sa va micsoreze sansele, atata dumneavoastra cat si lui Nastase pentru posibile candidaturi la Presedintie?
  In alta ordine de idei, poate rezista PNL in opozitie, cu primari infometati de resurse pentru continuarea proiectelor si cu un electorat rural preluat de la PSD?

 • statie de epurare si angajari in vreme de criza (Joi, 11 decembrie 2008, 13:20)
  maria [anonim]

  domnule primar, cand estimati sa demarati procedurile pentrui o statie de epurare a bucurestiului?
  cum comentati faptul ca in ciuda masurilor luate pana in prezent , cat si in perioada urmatoare de reducere a angajarilor, dumneavoastra ati dat dispozitie de angajare a sute de persoane, si implicit de creare de noi servicii?

 • intrebare (Joi, 11 decembrie 2008, 13:25)
  cetateanul suspendat [utilizator]

  De ce nu se aplica legea in vigoare privind masinile parcate pe trotuare, pe trecerea de pietoni sau pe linia de tramvai? Oricat de multe locuri de parcare ati face Bucurestiul va arata mereu la fel pentru ca este un flux de populatie foarte mare constant. Este inadmisibil sa avem atata toleranta fata de aceasta mizerie in care se zbate orasul nostru. Ridicati-le masinile. Obligati-i sa-si achizitioneze un loc de parcare in fata blocului sau sa-si faca garaj pentru masina pe care o conduce fiecare. Pentru restul locurilor de parcare montati aparate cu taxa de parcare ca in occident. Nu simpatizez PSD ul si abia astept sa plec din tara asta dar poate daca voi vedea aceasta schimbare in orasul in care traiesc, poate ca imi voi schimba si eu optiunile. Va multumesc anticipat.

 • comisie (Joi, 11 decembrie 2008, 13:26)
  paun viorel [anonim]

  care sunt conditiile pt a face parte din comisia care va supraveghea spitalele din subordinea Primariei?
  cred ca am inteles bine, este vorba de o comisie a primariei, am vazut ceva trecator si nu mai gasesc de atunci articole legate de acest subiect.
  Cu multumiri anricipate.

 • Pasaj Basarab (Joi, 11 decembrie 2008, 13:26)
  Sorin Munteanu [anonim]

  Domnule Primar,
  VA rog sa ne comunicati daca s-a schimbat ceva in termenul de finalizare Pasaj Basarab.

  Multumesc,

 • Pt o mai buna comunicare cu dv (Joi, 11 decembrie 2008, 13:28)
  Mardare Marius [anonim]

  Buna ziua,

  Pentru o comunicare mai buna si rapida va rog sa ne dati o adresa de mail unde va putem transmite problemele din zona unde noi locuim. Multi dintre noi stau la serviciu de dimineata pana seara si nu au timp sa vina la primarie sa-si rezolve problemele de parcare , de caini , de iluminat . Am mai multe probleme de discutat cu dumneavoasta .Una ar fi Rugamintea de a organiza o piata volanta in piata Morarilor deoarece e o piata abia infiintata si nu are nici un fel de vad iar comerciantii sunt revanzatori . Produsele sunt proaste . Banii investiti aici risca sa se piarda datorita unei proaste administrari a locatiei. Multumesc !

 • Noroiul din oras(Pipera) (Joi, 11 decembrie 2008, 13:29)
  Daniel Husanu [anonim]

  As dori sa va intreb, cand le veti impune constructorilor din zona Pipera sa nu mai care noroiul de pe santier pe sosea...a ajuns mai rau decat la tara; atat pe trotuare cat si pe strada. Multumesc,

 • parcari (Joi, 11 decembrie 2008, 13:33)
  adrian [anonim]

  Cand se va putea vedea, in mod real, inceperea construirii unor parcari in bucuresti?

 • Circulatia scuterelor... (Joi, 11 decembrie 2008, 13:36)
  Claudiu [anonim]

  Domnule Primar,

  De ce nu se iau masuri impotriva celor care circula cu motociclete/scutere/atv-uri pe trotuare?
  Un exemplu ar fi trotuarele dintre Palatul Cotroceni si Gradina Botanica unde trotuarele sunt folosite pentru a ocoli coloanele de masini in momentele de varf ale circulatiei.
  Mai bine ati scoate asa zile coridoare pentru biciclisti care sunt niste caricaturi fata de ceea ce ar trebui sa fie si ce sunt ele in realitate in alte tari. Ele sunt scuza pentru care pe trotuare te poti trezi accidentat de cei cu mopede.

  O zi buna.

  PS: Parcul de la intersectia Bdl Vasile Milea cu Bdl Iuliu Maniu de ce nu este si el intretinut? exista foarte mult spatiu acolo care ar putea fi ocupat cu copaci.

 • iluminare de sarbatori (Joi, 11 decembrie 2008, 13:37)
  Laura [anonim]

  Buna ziua,

  Dle Primar general, am remarcat cu oarecare tristete ca anul acesta iluminarea stradala de sarbatori este mult sub ce a fost anii trecuti si nici nu a inceput pe 1 Decembrie, ziua nationala.

  Exista vreo motivatie de natura economica pentru car nu mai avem feeria de lumini din anii trecuti?

  Multumesc

 • tm (Joi, 11 decembrie 2008, 13:42)
  bull [anonim]

  Domnule Oprescu , nu sunt din Bucuresti , sunt din Timisoara , dar intotdeauna mi-ati fost simpatic , chiar daca nu am fost niciodata PSD-ist.Oare candidati in 2009 la Presedintie , sau il lasati pe Basescu sa mai stea un mandat ?O zi buna!

15134 vizualizari

 • excutare hotarare judecatoreasca (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:21)

  Oprescu si legea [anonim]

  De ce nu executa Primaria Municipiului Bucuresti sentinta civila nr. 5998/25.10.2004 pronuntata de catre Judecatoria Sect. 5, prin care Primaria Municipiului Bucuresti era obligata sa raspunda la notificarea nr. 5011/12.11.2001 comunicata de catre BEJ "Boambes, Raileanu si Badea" prin care Petroff Stefan Octavian, impreuna cu alte persoane interesate, solicitau restituirea in natura a imobilului situat in Bucuresti, Str. 11 Iunie nr. 18, Sect. 4?
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:08)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Oprescu si legea

   la legea 10 am gasit in Primarie 250 de hotarari jud definitive si irevocabile,am emis dispozitii de punere in posesie sau de acordare de despagubiri pe 193. Pana la sfarsitul anului se incheieie toate hotararile si apoi isi urmeaza cusul normal restul cererilor
 • Oprescu (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:29)

  unroman [anonim]

  Personal il salut pe Sorin Oprescu si ii urez succes !
  • Il salut pe viitorul Presedinte al Romaniei... (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:34)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui unroman

   Care credeti ca vor fi sansele lui Traian Basescu la un nou mandat in conditiile aliantei PSD-PDL?
   Intentineaza domnul Oprescu sa candideze la presedintie?
   • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:08)

    Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Anonim

    sansele d-lui presedinte basescu vor fi constante. Am promis ca stau 12 ani la Primarie, daca o sa ma vreti voi, asa ca...
  • sterilizarea cainilor comunitari (Joi, 11 decembrie 2008, 11:40)

   lola [anonim] i-a raspuns lui unroman

   care e formularul de la sfarsitul articolului, ca nu-l gasesc?
   intrebare pt dl oprescu: cand incepe sterilizarea cainilor comunitari, singura modalitate civilizata de a le reduce in mod natural numarul?
   • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:09)

    Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui lola

    a inceput sterilizarea cainilor comunitari (am continuat-o) dar responsabilizarea celor care ii vor inapoi la bloc, chiar si prin formularea de asumare a raspunderii nu functioneaza. de majoritate nimeni nu are grija
  • Acoperiti intrarile de la pasajul Univeritatii (Joi, 11 decembrie 2008, 11:48)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui unroman

   cu ceva copertine inteligent proiectate :cand ploua sau ninge ajunge mizeria pana la metrou -mare lucru nu e sa acoperiti scarile si scarile rulante
   • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:10)

    Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Eneas

    Nu, scarile sunt incalzite, iar curatenia va fi de exceptie. Ma angajez
 • va rog frumos deblocati centru (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:30)

  Costin Petrescu [anonim]

  in luna decembrie, cand oricum traficul era foasrte congestinat ati blocat una dintre cele mai aglomerate strazi din Bucuresti, Bd Unirii.Poate nu stiti dar e principala ruta de acces, Est Vest , Nord Sud. Rezultatul: ambuteiaj, nervi, ore in trafic, benzina consumata, poluare. Asa arata oare Autostrada Suspendata, suspendand cIrculatia auto?
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:11)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Costin Petrescu

   In zona Bulevardului cu Fantani, circulatia autoturismelor este restrictionata. Se circula pe doua benzi in timpul saptamanii. Se blocheaza traficul seara de la ora 19,30, pana la ora 00,00. Traficul este total blocat doar in week-end cand sunt organizate spectacole de sarbatori.
 • ce se intampla cu pasajele si alte proiecte? (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:40)

  camillus [utilizator]

  Ce se intampla cu proiectele de pasaje subterane in intersectiile cele mai aglomerate din Bucuresti: Razoare, Piata Sudului, Piata Iancului etc? De asemenea, ce se intampla cu proiectele de strapungeri in zonele Ghencea-Domnesti, Grigorescu-Splai, Dna Ghica-Chisinau?

  Cand va fi finalizat Pasajul Basarab? Termenul contractului era undeva la inceputul lui 2009, daca nu gresesc, iar zona Grozavesti arata ca la inceput de santier.

  Aveti de gand sa cereti noului guvern trecerea metroului in administrarea primariei? Cand vom avea un serviciu de metrou cat de cat apropiat de standardele din capitalele europene (Madrid, Paris etc.)?

  Cand se va finaliza proiectul NetCity? Orasul e brazdat de transee si ritmul instalarii noii retele subterane pare sa fie foarte lent.

  Multumesc.
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:11)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui camillus

   Pasajul Lujerului intra in reparatie in luna febr, in reabilitare, celelalte pasaje vor fi functionale si vor avea parte de reabilitari usoare
   • va rog, raspundeti la subiect (Joi, 11 decembrie 2008, 13:17)

    camillus [utilizator] i-a raspuns lui Sorin Oprescu

    Dincolo de faptul ca nu ati raspuns la intrebarile legate de metrou si NetCity, ceea ce pot intelege, tinand cont de numarul mare de intrebari, nu ati raspuns nici macar la intrebarea legata de pasaje. Intrebarea era daca se vor face pasaje subterane noi in intersectii ca Razoare, Piata Sudului, Iancului, daca se vor face strapungerie spre Soseaua de Centura si spre autostrazi si ce se intampla cu pasajul Basarab, unde peisajul nu arata deloc incurajator, cu cateva luni inainte de expirarea termenului de finalizare.
    • Te miri? (Vineri, 12 decembrie 2008, 18:18)

     Vasile [anonim] i-a raspuns lui camillus

     Oprescu nu are de gand sa faca nici un pasaj nou. Asta e drama. De asta a evitat sa raspunda la intrebare intr-un mod atat de clar. Nu cred ca se intelege ca acest om apartine ca mentalitate anilor 60-70. Nu are o judecata de om mordern.
 • Dosar 10/2001 (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:41)

  Criveteanu Ruxandra [anonim]

  Am Dos. nr. 30481/L10/2001. Sunt la a 3-a dispozitie. De8 luni astept sa intocmeasca d-l Iulian Marinescu, jurist la Primarie sa intocmesca opis-ul la ultimile doc. pe care le-am depus la sesizarea Prefecturii nu a primariei.
  La ultima intalnire din luna noiembrie cu d-l director de la Juridic mi s-a promis ca in cateva zile primesc dispozitia.
  Doar minciuni. Sunt hotarata sa fac un serial la OTV sau la B1 tv cu aceasta ACUTA lipsa de profesionalism de care dau dovada salariatii care se ocupa de aceste dosare.
  Am sperat ca un om de talia DVS. poate sa reglementeze acest fapt.
  Va multumesc
  • circulatia din bucuresti (Joi, 11 decembrie 2008, 11:45)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui Criveteanu Ruxandra

   Unde sunt cei 100 de politi;ti detasati din teritoriu pentru fluidizarea traficului din capitala in perioada sarbatorilor. Am stat astazi pe Bd. Iuliu Maniu intre Cora si Cotroceni 1,5 ore in trafic intruc\t nu era nici un politist nici in intersectia de la Apaca si nici in cea de la Cheiul Dambovitei, in schimb in intersectia de la Cora erau doi politisti dar stateau in masina la caldura.Ati mai inchis si traficul de la Palatul parlamentului cu porcariile acelea de casute care cred eu puteau fi amplasate in parcul izvor. Am sperat ca dvs. veti fi mai inteligent decat videanu dar se pare ca incercati sa continuati prostia celui care schimba borduri toata ziiua blocand traficul cu tot felul de utilaje.
   • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:21)

    Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui bogdan

    In prezent sunt 100 de politisti detasati din teritoriu, la care s-au adaugat 60 de politisti comunitari. Facem eforturi sa imbunatatim, daca mai poate fi imbunatatit ceva, circulatia. Dispeceratul pentru Monitorizare si Control Trafic care reuneste Brigada de Politie Rutiera, Administratia Strazilor si Politia Comunitara si functioneaza de ieri in cadrul Centrului de Management al Traficului are acm un tel verde, 9762, cu 021 in fata, dupa noile conditii ale serviciilor de telefonie, deci 021 9762. Acest numar poate fi accesat gratuit si de pe fix si de pe mobil. Aici pot fi semnalate cazurile in care nu functioneaza semafoarele, ambuteiajele, iar Dispeceratul dispune de 6 echipe de interventie care actioneaza in teren, in regim de permanenta.
 • lucrarile de utilitati in cartierul Henri Coanda (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:42)

  ADLCHC [anonim]

  Domnule Primar,

  Care este perspectiva realizarii lucrarilor de utilitati in cartierul Henri Coanda?

  De doi ani de zile PMB tot amina rezolvarea acestei probleme din diverse motive: fie lipsa unui cadru formal (o OUG a premis PMB sa finanteze lucrarile) apoi lipsa indicatoriilor tehnico-economici ai lucrarilor respective (o serie de 4 HCGMB care au aprobat , hotariri care nu sint respectate), fie dispozitiile dv. care au blocat licitatiile pentru desemnarea constructorilor. In acest sens recent PMB a pierdut procesul cu asociatia beneficiarilor din cartierul Henri Coanda, ADLCHC, si justitia a impus "obligatia de a face" relativ la HCGMB 145/01.06.2006 modificata de HCGMB 174/15.04.2008. De curind primarul sectorului 1 a facut plingere impotriva HCGMB 321/29.10.2008 care il obliga sa respecte o mai veche conventie pe care PS1 a semnat-o in urma cu 4 ani prin care trebuia sa realizeze utilitatile in zona sectorului 1 a cartierul HC. Cum se va iesi din aceste aminari exasperante de peste 5 ani pentru beneficiari cartierului, vedeti o solutie?
  • Primaria Sector 1 (Joi, 11 decembrie 2008, 12:22)

   Adrian E [anonim] i-a raspuns lui ADLCHC

   Suntem a doua familie care deja ne-am mutat si locuim efectiv in cartierul Henri Coanda,conditiile sunt extreme . Greu de realizat o locuire in conditii
   decente fara o investitie proprie consistenta.
   As dori,o paranteza insa, la ceeace ADLCHC spunea mai sus, daca Primaria sector 1 prin vocea primarului Chiliman se opune realizarii de investitii pentru infrastructura in H.C sector 1,poate ca aceasta zona ar trebui sa fie scoasa de sub autoritatea Sectorului 1 si alipita ei altundeva,la SAI-Voluntari spre exemplu.cine nu poate investi pentru cresterea urbanistica a unei zone,nici nu poate avea pretentii sa ceara taxe de la cetatenii acesteia.
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:22)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ADLCHC

   Perspectiva este luminoasa. Vechea Administratie nu l-a avut in planul de lucrari finantate. Proiectia bugetului din 2009, il cuprinde.
 • Unde ne este autostrada suspendata? (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:43)

  georgeb [utilizator]

  Doi ani, domnule Doctor, atata ati zis ca dureaza. S-a inceput ceva? Vreau sa vad baloanele, pilonii, exproprierile, ceva inceput.

  Daca imi veti zice ca autostrada suspendata nu exista inseamna ca ati mintit in campanie, doar pentru a castiga. Asta ar insemna ca suntei un ipocrit. Presupun ca nu acceptati aceasta afirmatie, asa ca vreau ca pana in 2010 sa vad autostrada (repet, suspendata, prin centrul Bucurestiului, prin Mihaileanu). Pe raza. Nu pe diametru.
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:23)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui georgeb

   Pe hartie. Este desenata, este terminat calculul de prefezabilitate. Am inceput proiectarea ei.
 • trafic (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:44)

  owl [anonim]

  Chiar nu se poate face nimic pentru trafic?

  Mai mutati din institutii (de ce se circula asa de bine cand au vacanta?),

  Mai optimizati semafoare (lung pe un anumi traseu, extrem de scurt pe altul - sa te oblige sa ai un traseu fluent, nu sa faci stanga pe unde si cand ai chef...)
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:24)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui owl

   SOLUTII pentru descongestionare trafic:
   -parcari de fuga la intrarea in oras
   -parcari subterane si supraetajate in cartiere, intre blocuri
   -semaforizare inteligenta, optimizarea semafoarelor (134 de semafoare)
   -mai multi politisti in trafic(din acest motiv Brigada de Politie Rutiera colaboreaza cu Politia Comunitara)
   -pregatirea circulatiei pen tru culoarul unic, pe o distanta de aprox 15 km
 • Autostrada (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:48)

  Marian p [anonim]

  Va rugam a ne spune exact in ce an va incepe constructia autostrazii suspendate in jurul Bucurestiului si daca veti mari taxele pentru a putea face fata cheltuielilor cu constructia ei.
  Va multumesc
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:25)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Marian p

   Sper ca la sfarsitul lui 2009, cu cheltuieli esalonate pe segmente si pe 3 ani.
 • Cartea recordurilor (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:49)

  Ion Ghighisescu [anonim]

  Dle. Primar,

  In afara de cirnatul cu care vreti sa intrati in cartea recordurilor si blocarea centrului Capitalei, cu ce realizari va putei lauda in aceste 6 luni?
 • Pasaj universitate (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:51)

  un pieton [anonim]

  Pasajul arata bine(deocamdata).
  DAR nu s-a gandit nimeni sa protejeze scarile rulante cu copertine (ca de ex la Obor).
  Ce se va intampla cu ele cand ninge, viscoleste, ploua ? Se vor boca, desigur, ca si inainte, apoi vor rugini, se vor defecta si iar o luam de la capat.
  • da dar pasajul de la obor (Joi, 11 decembrie 2008, 9:51)

   un roman [anonim] i-a raspuns lui un pieton

   Da dar pasajul de la obor a fost facut de Videanu...stiti voi ala cu bordurile pe care toata lumea la injurat. Dar de fapt, a fost singurul care chiar a facut ceva pentru capitala.
 • domnuleprimar.ro (Miercuri, 10 decembrie 2008, 16:59)

  Gabriel [anonim]

  cand PMB - ul va folosi si www.domnuleprimar.ro/Vezi-sesizarile-din-Bucuresti-PMB-52.html ?
 • Proiecte urgente (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:00)

  Petre Tinca [anonim]

  Domnule Primar General,

  Care sunt primele trei proiecte urgente demarate sau care vor fi demarate?
  S-a oprit finantarea pasajului rutier aerian peste bulevardul Titulescu... se vor mai relua vreodata lucrarile?
  Cand si unde va incepe amenajarea de parcari noi? Se pare ca vor aparea reglementari de trafic si parcare din 2009, dar in lipsa locurilor de parcare, unde se vor muta masinile care acum ocupa banda 1 a diverselor strazi?
  Transportul in comun ar fi o solutie daca metroul ar dispune de suficiente trenuri iar reteaua ar fi extinsa. Cat timp metroul nu e sub custodia primariei, ce plan de optimizare a traseelor RATB exista si cand va fi suplimentat parcul de mijloace de RATB?

  Cu stima,
  P.T.
  • PARCURI ZONA VERDE (Joi, 11 decembrie 2008, 13:08)

   Tudor O. [anonim] i-a raspuns lui Petre Tinca

   Buna ziua domnule Primar,
   Propunere pentru marirea zonelor verzi din capitala:
   in toate parcarile existente sau viitoare ( de tip supermarket) sa fie obligatoriu plantati copaci cu coroane bogate, din 10 in 10 metri ( vor asigura si oxigen si umbra)

   Cu multumiri!
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:27)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Petre Tinca

   1.Repararea scolilor de pe programul BEI, sunt realizate toate procedurile, iar 55 de scoli care trebuiau reabilitate cu fonduri BEI si nu au fost licitate timp de 5 ani, VOR INTRA IN LUCRARI DE REPARATII LA INCEPUTUL ANULUI VIITOR.
   2. amenajarea de gradinite
   3. amenajarea de parcari supraetajate "intre blocuri"
 • Cainii vagabonzi (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:00)

  Lion [anonim]

  Buna ziua, domnule primar.
  Ce solutii aveti pentru cainii vagabonzi?
  De cand protectia animalelor a depasit protectia omului?
  Am ajuns sa imi fie frica sa ies seara din casa datorita haitelor de caini.
  Iar sterilizarea lor inseamna ca trebuie sa-mi fie frica inca 2-3 ani (poate chiar mai mult).

  Multumesc anticipat
  • subscriu (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:11)

   ekek [anonim] i-a raspuns lui Lion

   cobor seara sa mi iau prietena din statia de autobuz, ca nu poate veni singura acasa.

   ce e mai important, cainele sau omul?
   • Caini... nenorocirea neamului... (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:51)

    Cristina [anonim] i-a raspuns lui ekek

    Nu stiu cum se face de numai unii sunt terorizati in continuu de caini...si eu am copilarit in Bucuresti, unde ne jucam in faimosul "spatele blocului" cu toate dihaniile de caini care nu ne faceau nimic...si acum tot in Bucuresti traiesc si in fiecare seara cand vin acasa sunt cel putin 3-4 dulai (printre care si doua corcituri de boxer) care ma "insotesc"...ii mangai si sunt fericiti si se gudura...in cel mai rau caz ii ignor, ma ignora si ei...niciodata nu a sarit vreun caine DIN NIMIC la mine sau la vreun prieten sau membru al familiei...un caine care nu este turbat (si marea lor majoritate sunt asa) ataca doar daca este agresat sau stresat de noi (vezi oamenii care arunca cu pietre/bete in ei, ii indeparteaza cu sacosele de parca ar manui vreo sabie sau racnesc isteric chiar inainte sa treaca pe langa ei sau cainele sa ii observe)...acestia sunt cainii aceia "de cartier" care va deranjeaza atat...din aceeasi categorie a cainilor cu care ne jucam in copilarie si pe care ii consideram prietenii nostri, fara sa traim aceasta frica stupida si irationala...parca totusi copiii au mai multa minte...ca adulti lasam temerile si angoasele sa ne copleseasca, in loc sa le abordam rational...in concluzie, sunt surprinsa sa vad, ca la sfarsit de 2008, marea nenorocire a neamului asta au ramas tot caini...
    • Subscriu intrebarii initialie! (Miercuri, 10 decembrie 2008, 23:10)

     Silviu [anonim] i-a raspuns lui Cristina

     Doamna Cristina,

     Din cauza unor oameni precum dumneavoastra situatia este cea de acum in privinta cainilor. Nu stiu cum e in spatele blocului dumneavoastra, dar incercati sa mergeti prin campusul Politehnicii dupa lasatul serii. Ma ofer sa fac eu pe ghidul sa nu ratati specimenele canine foarte agresive.

     In plus, cainii sunt o chestiune relativ simplu de rezolvat care ar imbunati MULT imaginea orasului. Domnul Doctor Oprescu ar trebui sa stie ca intr-un oras salubru acestia nu au ce cauta.

     Silviu
     • Revin (Miercuri, 10 decembrie 2008, 23:48)

      Cristina [anonim] i-a raspuns lui Silviu

      Stimate domn,
      Nu imi dau seama ce anume ati dori sa spuneti prin sintagma "oameni precum dumneavoastra"...pesemne oamenii care gandesc ca mine sunt o plaga a societatii romanesti si ar trebui indepartati cu toate mijloacele posibile. In fine, cred ca pierdem din vedere esentialul, sau nu ati avut rabdare pana la capat sa cititi concluzia mea: nu am spus ca "problema" cainilor nu este o "problema" (din punctul meu de vedere, este una cel mult estetica), am spus in esenta ca (i) problema cainilor vagabonzi este mult exagerata iar reactia patrupedelor tine si de noi si (ii) intre tot ce ni se intampla in Bucuresti si tot ce ni se "pregateste", consider ca problema cainilor este printre cele mai minore probleme ale bucurestenilor. Este opinia mea, asa cum si dvs aveti dreptul la o alta. Cat despre campusul Politehnicii, mi-e greu sa cred ca s-au adunat acolo toate fiarele pamantului, in timp ce "in spatele blocului" meu au ramas doar mieluseii. Toate cele bune!
      • In legatura cu cainii,pentru Cristina (Joi, 11 decembrie 2008, 2:25)

       xulescu [anonim] i-a raspuns lui Cristina

       Nu voi uita niciodata ce s-a intamplat in orasul Bucuresti in PLIN CENTRUL CAPITALEI -atentie!CHIAR LANGA SEDIUL GUVERNULUI in 2006 cand un cetatean japonez a fost sfisiat de ciinii de pe strada si a decedat.In opinia dumneavoastra si eu exagerez,a exagerat si haita si a lichida aceste animale deosebit de periculoase(bineinteles ca tot in opinia dumnevoastra- total inofensive)este exagerat.Iubesc animalele dar ceea ce deosebeste omul de animal este ratiunea nu inteligenta.A pretui viata ciinilor mai mult decat sanatatea ,integritatea si chiar viata semenilor nostri nu este o dovada de inteligenta .De ratiune nu mai vorbesc.
       Au fost eutanasiate mii de pasari suspecte de gripa aviara .Nimeni in afara de cei implicati direct nu le-a plans de mila.Au fost eutanasiati mii de porci suspecti de pesta porcina,mii de cai suspecti de anemie infectioasa.La fel de bine s-ar putea eutanasia mii de ciini suspecti de rabie.Nu vreau sa comentez gusturile culinare ale nimanui,dar daca -si acum chiar exagerez-nu mai avem oi, pasari,cai,porci si cumva s-ar opri importurile Bucurestiul ar fi totusi salvat ,nu?
       • Incidentul (Joi, 11 decembrie 2008, 8:45)

        Cristina [anonim] i-a raspuns lui xulescu

        Imi aduc aminte incidentul pe care il invocati. Si, chiar daca alegeti sa intelegeti altceva din ceea ce eu spun, nu sunt ab initio impotriva "eradicarii" cainilor cu rabie sau alte boli, ci dimpotriva. Nu sunt nici macar impotriva indepartarii treptate (prin sterilizare) a acestor animale din peisajul bucurestean. Incidentul cu cetateanul japonez a fost intr-adevar nefericit si recunosc ca problema trebuie intr-un fel rezolvata. Inteleg ca sunteti un iubitor de animale, deci intelegeti macar in parte ceea ce incerc sa transmit. Este o discutie interminabila aceasta, pe tema cainilor, care necesita o abordare rationala si, pana la urma, umana...nu pun cainele mai presus de om...spun doar ca nu trebuie sa generalizam si sa pornim intr-o cruciada isterica impotriva cainilor...problema se poate rezolva, daca exista vointa printr-o abordare sistematica (in principal prin sterilizarea exemplarelor sanatoase si eutanasierea celor bolnave, in conditii normale)...poate va mai dura putin pana cand aceasta metoda isi va demonstra meritele...dar o va face, daca este implementata cum trebuie. Mi-e greu sa cred ca un iubitor de orice fiinta are sufletul sa declare ca toate aceste patrupede trebuie macelarite si ca prin asta Bucuresti-ul va fi salvat...Cred ca a continua aceasta discutie este inutil...in fapt, nu ne situam pe pozitii antagonice...
        • rezolvarea rationala (Joi, 11 decembrie 2008, 10:06)

         liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Cristina

         e ca in strainatate...
         luati, tinuti 2 saptamani, si daca nu ii revendica nimeni omorati...
         asa e in SUA si peste tot (si se spune ca e asa inclusiv pe animal planet... sau ei nu sunt civilizati?!
        • cainii... (Joi, 11 decembrie 2008, 11:11)

         george [anonim] i-a raspuns lui Cristina

         Cristina...cainii de la blocul tau se gudura pe langa tine pentru ca te cunosc!. Nici eu nu am nici o problema cu cainii de la mine de la bloc, de asemnea cand ma vad se gudura pe langa mine pentru ca ma cunosc si s-au invatat cu mine, insa, atunci cand trece un strain prin fata blocului devin agresivi, (probabil instinct animalic pentru a isi apara teritoriul banuiesc)

         Asta e problema pe care nu o intelegi tu si altii ca tine care spun ca, cainii nu sunt o problema.

         Spune-mi te rog sincer nu ai auzit niciodata canii din fata blocului latrand ? mai ales seara ? Daca un om trece prin zona si care nu este din acel cartier nu este latrat ? Nu cred!.
        • pentru cristina (Vineri, 12 decembrie 2008, 1:01)

         xulescu [anonim] i-a raspuns lui Cristina

         In Constanta,o fetita a fost omorata de cainii vagabonzi de pe strada.Cine raspunde?Nimeni.In Ungaria un baietel a fost omorat de cainii familiei.Cine raspunde?Parintii.In Moldova un alt baietel a fost desfigurat de caini .Proprietarul,luat la rost:-nu sunt cainii mei, eu doar le-am dat de mancare,pana acum nu au fost agresivi.Deci,cine raspunde?NIMENI.Va rog sa le faceti o vizita parintilor fetitei din Constanta,sa le spuneti ca de fapt nu s-a intamplat nimic,pot sa plateasca linstiti taxe si impozite,iar daca cumva vedeti ca se enerveaza explicati-le ca sunt isterici ,ca viata fetitei lor,a intregii familii,a milioane de oameni din tara asta nu conteaza,nu are valoare,nimic nu are valoare.Doar taxele si impozitele,din care se pot mai tarziu cheltui banii in mod constiincios pe vaccinuri frantuzesti,pe operatii de sterilizare,pe cainii din adaposturi.Ca oamenii au fost dati afara din casele lor,asta nu conteaza,taxele si impozitele se pot achizitiona,important e ca cainii sa aiba adaposturi.Vezi cazul lui Constantinescu,un om sensibil,un artist,a fost dat afara din casa si acum e bolnav de inima,el a luat si un catel vagabond,a cantat si versuri,despre cainii vagabonzi,dar oameni fara suflet carora nu le pasa de semenii lor ,l-au dat afara din casa prin legi absurde,desi omul a cumparat acea locuinta.Aceasi oameni prin alta lege,au arata in schimb ca le pasa de caini.Faceti socoteala.
      • Intervin, desi problema nu are legatura directa cu (Joi, 11 decembrie 2008, 8:24)

       Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Cristina

       subiectul articolului.
       Personal ma inteleg bine cu cainii cu stapan. Cainii agresivi ai socrilor s-au gudurat pe langa mine din primul moment. Mi se intampla de multe ori ca un caine in lesa sa ase apropie de mine sa dea din coada si sa maptiveasca cerand parca sa-i mangai. Cu toate acestea mi s-a intamplat de multe ori sa trec pe langa maidanezi care sa ma latre agresiv din senin. Iar mama, mare iubitoare de animale deci complet neagresiva fata de ei, abia a scapat sa fie atacata de o haitaprin bunavointa cuiva care a oprit un autoturism in fata haitei. Am observat ca devin agresivi in momentul in care cineva se arata binevoitor fata de ei, probabil pentru a-si dovedi utilitatea. Acum intreb si eu, ce e mai uman sa-i lasi sa sufere de frig, sete, foame, boli sau sa-i eutanasiezi pur si simplu dar fara cruzimi inutile, asigurand si partial i curatenia arterelor pline de "produsele" lor? Iar oamenii muscati grav chiar nu conteaza?
       • Pentru anonimi si nu numai... (Joi, 11 decembrie 2008, 12:54)

        Sorin PREDA [anonim] i-a raspuns lui Un roman anonim

        Ziua buna,
        Anonimii sa stea pe margine si sa priveasca cum oamenii responsabili discuta civilizat. Cat despre civilizatie...este foarte usor sa spui hai sa-i "eutanasiem" (de ce nu ziceti OMORAM, UCIDEM ?), insa este foarte greu de PRICEPUT de unii cat de eficient este sa RESPECTAM LEGEA; adica sa ii sterilizam pt ca domnilor, tot din cauza NOASTRA cateii sunt in situatia data. Si ce face un OM atunci cand nu stie ce sa faca? OMOARA, pentru ca el este sus, in varful lantului trofic. Imi pare rau ca trebuie sa scriu langa aceste specimene bipede care nu stiu decat "hai sa-i omoram ca le facem un bine". Calcati in cacatul lor? NU NUMAI AL LOR. Calcati si in cel pe care NU IL CURATA cei "de rasa" si tinuti in casa. DIN CAUZA DE NESIMTIRE. Sunteti ingusti, limitati, va este frica sa priviti in ochi un animal pentru ca v-ati da seama ca ii sunteti NET INFERIORI. Sincer, imi este mila pentru voi, si mor de ciuda ca aveti voie sa vorbiti. ...dar asta este legea...aveti voie sa si votati. Domnule Primar, mi-ar placea sa perfectionati si sa respectati legea deja existenta si cu siguranta am sa va votez acolo unde veti candida data viitoate. Respect pentru viata...Sorin PREDA
        • Respect pentru viata (Vineri, 12 decembrie 2008, 12:43)

         Un roman anonim [anonim] i-a raspuns lui Sorin PREDA

         Da respect pentru viata cainilor si nu respect pentru sanatatea si eventual viat oamenilor. Cat despre privit in ochi, dumneavoastra veti curajul si puterea sa priviti in ochi un copil sau un batran care a fost hacuit de cainii pe care ii iubiti atat de mult? Sunt de acord ca la ceasta situatie s-a ajuns din cauza unor iresponsabili care i-au lasat pe strada dar nu stiu cum mai pot fi identificati cei responsabili. Cat despre murdarie nesimtitii care nu curata dupa cainii proprri au motiv sa dea vina pe cAinii vagabonzi. Atunci cand acestia nu vor mai exista nu vor mai exista nici justificari. Iar eutanasierea, pentru informarea d-voastra inseamna, nu inseamna omor prin metode violente, cu cruzime. Si eu regret profund ca au drept de vot cei pentru care cainii sunt mai importanti decat oamenii. Probabil ca nu imi veti raspunde. Oricum daca pentru d-voastra principala problema a primariei este cheltuirea de fonduri importante pentru acesti caini protejati de o lege absurda m-am lamurit.
      • e clar... (Joi, 11 decembrie 2008, 10:04)

       liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Cristina

       ca nu ai avut niciodata probleme cu cainii...
       nu te supara...
       acum vreo 3-4 ani era un reportaj in care se spunea ca sute de oameni sunt mutilati de caini si se cheltuiesc vreo 2 sau 3 miliarde pe vaccinele antirabice...
       deci ce e mai important omul sau cainele?
       imi plac animalele, dar nu cainii vagabonzi

       PS: sa nu mai vorbim de oamenii omorati de caini si de reclama proasta internationala pe tema asta
    • Acum sunt mult mai linistit (Joi, 11 decembrie 2008, 12:15)

     Lion [utilizator] i-a raspuns lui Cristina

     Aaaaaa, stimata doamna,
     Acum, m-am linistit, daca dumneavostra va oferiti sa ma duceti acasa zilnic printre cele 4 haite de caini pe care trebuie sa le traversez promit sa nu bag de seama aspectul estetic.

     Dar sa stiti ca am fost nevoit sa intervin cand cativa "prieteni ai omului" incoltisera o doamna ceva mai in varsta, care avea si mainile ocupate cu plase. Si, credeti-ma, nu ii ardea sa intarate vre-un caine. A fost incoltita pur si simplu.
    • pentru cristina (Vineri, 12 decembrie 2008, 15:14)

     gigel [anonim] i-a raspuns lui Cristina

     Problema ciinilor vagabonzi nu e chiar atit de simpla. Un ciine are nevoie de ingrijire destul de riguroasa. In afara de mincare, trebuie sa fie vaccinat in mod regulat si deparazitat lunar. Atunci cind este bolnav trebuie dus la veterinar. Faptul ca sint niste animale simpatice si apropiate omului nu inseamna ca ele pot si trebuie sa stea pe strazi. Nu se rezolva totul cu o mingiiere pe cap. In plus, in afara de faptul ca uneori cind sint in haita devin periculosi, pot sa fie periculosi prin parazitii pe care ii poarta si bolile pe care le au. La fel de bine, din punctul lor de vedere sint expusi accidentelor, pentru ca de cele mai multe ori merg/alearga pe carosabil.
     Si eu am ciine si nu pot admite ca trebuie exterminati in masa,dar este nevoie de masuri pentru limitarea inmultirii lor si reducerea pe cale naturala.
     Exista o multime de "iubitori de animale" care tuna si fulgera, dar cind e vorba sa ia un ciine sau o pisica in ingrijire se fac ca ploua.
  • subscriu (Joi, 11 decembrie 2008, 10:02)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Lion

   trebuie rezolvat cu cainii vagabonzi...
   protectia animalelor nu face nimic, decat reclama ca sa nui omoare, in schimb ii lasa schingiuiti pe strazi...

   in oricetara civilizata protectia animalelor, ia vagabonzii ii duce si dupa 2 sapptamani ii omoara... noi d c nu facem la fel???
   • Sufletele de pe strazi (Joi, 11 decembrie 2008, 11:07)

    Vero [anonim] i-a raspuns lui liviu_

    Atat cainii cat si pisicile de pe strazi (sunt si din aceasta specie pe strazi, in caz ca nu ati observat) trebuie tratate cu umanitate. Eu sunt pentru sterilizarea lor cat mai rapida. Stiu cum se fac lucrurile actualmente... in pasul melcului. Stiu ca acum tratam efectul, dar de fapt ar fi trebuit sa incepem prin a trata cauza ... iresponsabilitatea oamenilor. Putem eutanasia caini la nesfarsit, daca oamenii vor ramane la fel de iresponsabili. Eu sunt pt introducerea unei legi care sa impuna proprietarului de animal sa il sterilizeze, altfel sa suporte o taxa anuala. Sa il responsabilizeze pe proprietarul care isi lasa animalul sa se imperecheze pe strada sau arunca puii intr-o sacosa la primul tomberon. Aceasta lege ar trebui sa intre in vigoare cat mai repede.
    • oarecum (Joi, 11 decembrie 2008, 11:44)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Vero

     nu e normal sa obligi stapanul animalului sa-l sterilizele, dar POTI sa-l obligi sa plateasca o amenda enorma daca-l lasa pe strazi...

     sunt de acord ca trebuei tratate cu umanitate... dar in situatia de fata cam avem de ales intre noi si ei... zi o solutie cum sa scapam de animalele vagaboante fara sai omoram si fara de dublam inflatia si repede nu in 50 de ani...
    • mai terminati odata cu cainii asti (Joi, 11 decembrie 2008, 11:57)

     alina86 [utilizator] i-a raspuns lui Vero

     Cine iubeste animalele isi da seama ca pe strada nu e bine nici pt noi, nici pt animale. Noi putem fi muscati, iar ei pot fi calcati de masina, se pot lupta cu alti caini si tot vor suferii mai mult decat daca ar fi eutanasiati. Sunt iubitoare de caini, am acasa un caine si am grija de el, asta inseamna sa iubesti animalele, sa ai grija de ele, trebuie sa iei totararea potrivita, chiar daca l iubesti. De exemplu al meu daca ar fi bolnav grav si nu as avea cum sa l vindec, cred ca l as eutanasia, chiar daca tin mult la el.pt ca decat sa se chinuie o fiinta si sa mai chinuie si pe cei din jurul ei, mai bine sa moara. Stiu ca e putin inuman, pt ca in Romania daca un om e bolnav si cere sa fie eutanasiat, nu i se aproba, dar trebuie luata o hotarare odata si oadata, pt binele tuturor, daca nu eu propun sa strangem cainii undeva si sa facem un apel la chinezi, sa i infieze ei :))
    • Animalele fara stapan... (Joi, 11 decembrie 2008, 12:19)

     Lion [utilizator] i-a raspuns lui Vero

     ...nu au ce sa caute pe strazile unui oras.

     Sunt animale stresate si speriate de claxoane, sirene de ambulante si politie, de copii rautaciosi, de alti caini din alte haite.

     Fie-va mila de ei si curmati-le chinul.
     Nu sterilizarea este solutia, ci eutanasierea lor.
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:29)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Lion

   Continui colectarea lor si sterilizarea, responsabilizarea populatiei prin semnatura proprie nu functioneaza. Facem eforturi sa terminam adapostul de la Mihailesti cumparat de catre fosta Administratie.
 • RATB (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:00)

  florin [anonim]

  1. Cand se vor introduce benzile speciale pentru RATB - separate de trafic? Aceasta solutie este aplicata cu succes in majoritatea capitalelor europene.
  2. Veti continua modernizarea parcului RATB - in special cu mijloace nepoluante (tramvaie, troleibuze)?
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:31)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui florin

   1. Proiectul incepe pe marile bulevarde si pe linia tramvaiului 21 (Mosii Vechi, B-dul Mosilor, strada Mosilor, Colentina, pana la iesirea din Bucuresti) insotite de cateva masuri de montare de sensuri unice pe strazile subiacente. Sper sa functioneze.
   2. Da. Caut solutia de tramvai care sa nu ma coste 2,5 mil unul singur. Bucurestiul are nevoie de 400 de tramvaie
   • Licitatie (Vineri, 12 decembrie 2008, 18:25)

    Vasile [anonim] i-a raspuns lui Sorin Oprescu

    Stimate domnule Oprescu,
    Pentru achizitionarea de tramvaie nu trebuie sa faceti o licitiatie? Luati exemplu de cum s-au cheltuit banii pe autobuze. S-a facut licitatie si acum Bucurestiul are 1000 de autobuze decente (poate mai putin vara in cele fara aer conditionat).
 • Abordare paralela vs. secventiala (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:04)

  Catalin Dimofte [utilizator]

  Toata lumea promite de toate pentru toti -- asta desigur la vremea candidaturilor/campaniilor, indiferent pentru ce sunt ele si indiferent de culoarea politica.
  Vor face si asta, si aia, si ailalta, si-nca si mai mult de-atat etc...
  Vor rezolva (cam) toate problemele (cam) in acelasi timp si mai bine decat (cam) oricine altcineva.
  Bun. Si-apoi se-aleg. Dupa aia regula se schimba radical si devine ca (aproape) nimeni nu face (aproape) nimic.
  De-asta eu, unul, mi-as dori sa vad pe cineva care promite putin, dar face mult din putinul ala. In speta, mi-as dori o abordare secventiala -- da, dom'le, in astia patru ani de mandat o sa rezolv o singura problema, bunaoara aia a traficului, sau a termoizolarii blocurilor ceausiste, sau alta la fel de importanta. Una singura, dar o rezolv o data si bine.
  Se angajeaza onorabilul domn PG la asa ceva? Care-ar fi acea unica problema importanta pe care o va rezolva in cei 3 1/2 ani de mandat pe care-i mai are?
 • petitie pentru o strada cu numele TICU DUMITRESCU (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:12)

  T.M. [anonim]

  Stimate Dle Sorin Oprescu,

  Am trimis pe mai multe adrese de email ale Primariei Capitalei (inclusiv pe primargeneral@bucuresti-primaria.ro) o petitie semnata de peste 100 de persoane la care din pacate nimeni nu a raspuns pana acum (au trecut cateva zile bune) pt confirmarea primirii mesajului si pt a-mi da un nr. de inregistrare.

  Este o petitie pentru numirea unei strazi din zona centrala a Bucurestiului cu numele lui Constantin Ticu Dumitrescu, liderul AFDP care ne-a parasit de curand la varsta de 80 de ani si care a facut atat de multe pentru fostii detinuti politici din Romania, pentru desconspirarea calailor securisti si pentru infierarea regimului comunist in general.

  Petitia poate fi vizualizata si aici:
  http://www.petitiononline.com/14041931/petition.html

  Semnatarii (139 de persoane pana la acest moment): http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?14041931&1

  Spuneti-mi va rog daca in principiu sustineti acest demers si cui trebuie sa ma adresez in Primaria Capitalei pentru initierea procedurilor.
  Multumesc.
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:32)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui T.M.

   Se va face. Propunerea a fost facuta de unul dintre consilierii generali. Daca ceilalti vor aproba, asa va fi.
 • PUG !! (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:12)

  Ion I [anonim]

  Ce aveti de comentat in legatura cu articolul:

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5225212-edilii-capitalei-aprobat-turn-110-metri-intr-zona-inaltimea-permisa-doar-20-metri.htm

  De ce arata asa de mizerabil Bucurestiul, de ce e atat de greu sa depui o sesizare si sa se rezolve (pentru fiecare primarie in parte; nota 10 Primaria sect 1, nota 1 Primaria sector 6 la modul de gestiune a acestora)?
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:34)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ion I

   Am gasit in Primarie aproape 200 de PUZ-uri, semnate si trecute de Comisia Tehnica inca de pe vremea d-lui arh sef Bold. Cu observatiile necesare, am obligatia legala de a le prezenta CGMB. Numai consilierii generali pot accepta sau respinge astfel de proiecte. (Asa este legea)
 • La scoala de primari (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:14)

  Frobenius [anonim]

  Cer scuze din start, nu stiu sa ma adresez cu "bă, primarule"!
  Asadar, domnule primar, cind veti incepe sa faceti ceva util pentru acest oras? Ceva care sa nu fie cirnat, palmier, patinoar subteran, tirg cu produse traditionale la care se vind conserve metalice din carne de strut (sic!), cladiri pentru "timpuri noi" care sa fie vazute de la "masini grele" si alte astfel de "ingrediente" exotice? As dori o data cit de cit exacta. De-un exemplu, de marti. Sau de miercuri. Daca nu se poate atunci ma multumesc si cu data la care intentionati sa va intoarceti la meseria de baza.
 • trafic bucuresti (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:19)

  lucian11 [utilizator]

  Domnule Oprescu am o propunere pentru dumneavoastra.

  Daca nu gresesc, banii rezultati din amenzile date de politia rutiera ajung la bugetul local al primariei.

  Sfatuiti sefii politiei rutiere sa aseze cate un politist in intersectiile mai intens circulate, si motivati politistii sa dea amenzi, pentru orice abatere de la reguli (printr-un mic bonus - 1%din amenzi).
  Faceti cumva sa poata merge acest proces foarte repede, fara procese verbale si prea multa vorbaraie.

  Si daca se dau amenzi pentru fiecare regula de circulatie incalcata, si acest lucru merge foarte repede impuscati mai multi iepuri dintr-o data.

  O sa aveti si mai multi bani la buget, soferi mai civilizati si traficul o sa devina mai aerisit (nu vom mai avea intersectii blocate, iar cei mai incapatanati isi vor pierde permisul la cateva abateri)
  • subscriu (Joi, 11 decembrie 2008, 10:09)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui lucian11

   ar fi super tare o initiativa de genul asta...
   si eu mai propun si camere de luat vederi cu acelasi scop
   politistii ar trebui sa dea amenzi nu sa dirijeze traficul . daca ar da amenzi s-ar circula si mai bine

   propun de asemenea amendarea si a pietonilor care incalca legile de circulatie
   este anormal sa ma simt prost ca traversez pe verde (cand sunt singuru fraier care astept sa se faca verde si nu trec pe rosu)
  • cand vom circula relativ normal in Bucuresti? (Joi, 11 decembrie 2008, 13:20)

   tibi [anonim] i-a raspuns lui lucian11

   Oare cand vom circula relativ normal in Bucuresti?
   Va rog sa raspunteti la aceasta intrebare.

   Propunerea de mai sus e proasta.Dupa ce vom putea circula normal se pot amenda neregulile...pana atunci NU
 • Infrastructura (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:22)

  Costea [anonim]

  De ce circula metroul la interval de 7-10 minute la 8-9 dimineata si 6-7 seara?
  De ce ati inchis circulatia pe Bd. Unirii tocmai acum, cand e foarte aglomerat?
  De ce nu se mai lucreaza la pasajele Baneasa si Grozavesti?
  De ce s-au umplut din nou strazile de pisici si caini vagabonzi?

  Ceea ce ati facut cu parcarile Dali e o mare prostie. Practic le-ati facut cadou aurolacilor, asa ca acum risti sa te capeti cu masina vandalizata si cu moaca sparta. Mi-e perfect indiferent cui platesc taxe de parcare in centru, dar macar sa stiu ca plec intreg de acolo. Cel mai spectaculos a fost cand am 'cotizat' unui aurolac la sosire, iar la plecare a venit altul care a inceput sa bata cu pumnii in masina ca trebuie sa platesc parcarea. Pacat ca nu s-a gandit nimeni la efectul pe care il poate avea o asemenea decizie; ce sa spun, aveti pica pe Cocos dar eu trebuie sa-mi repar masina pe casco din cauza aurolacilor.
  • why not? (Joi, 11 decembrie 2008, 1:06)

   andi [anonim] i-a raspuns lui Costea

   trebuia sa i dai una in cap..daca s ar lua vreunul de masina mea i as arata antifurtul de volan si l as intreba daca vrea unul in mufa....
   • because... (Joi, 11 decembrie 2008, 10:14)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui andi

    ..daca nu-i da bani, nu-ti fura masina dar ti-o zgarie/sparge un geam etc.
    Aici politia ar trebui sa se sesizeze pentru ca ce fac aurolacii nu cred ca e tocmai legal (cer practic taxa de protectie).
    • politia (Vineri, 12 decembrie 2008, 15:22)

     gigel [anonim] i-a raspuns lui Anonim

     Despre care politie vorbesti? Aaaa! domnul acela in uniforma care ia spaga de la aurolacii care ne iau noua banii de parcare?! Ai gresit adresa. N-ai cui sa te plingi. Nu exista autoritati in Romania.
  • curiozitatea mea.. (Joi, 11 decembrie 2008, 10:12)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui Costea

   "De ce circula metroul la interval de 7-10 minute la 8-9 dimineata si 6-7 seara?"

   Aici ai perfecta dreptate, doar ca esti prea indulgent, uneori depaseste bine 10 minute (mai rar dimineta, dar seara in mod constant); nu stiu daca are vreo legatura primarul cu metroul, dar poate ar trebui sa incerce sa faca efortul sa se gandeasca sa-si faca timp (exprimarea incalcita e intentionata) si pentru problemele bucurestenilor care nu sunt blocati in traficul de la suprafata.

   "De ce s-au umplut din nou strazile de pisici si caini vagabonzi??"
   Sa inteleg ca domnul Videanu le-a eradicat si de cand a venit domnul Oprescu s-au inmultit in draci cainii si pisicile fara stapan?
 • Cainii vagabonzi (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:25)

  Ciprian Ciobotaru [anonim]

  Stimate domnule Oprescu,

  Doresc sa stiu care este parerea dumneavoastra referitor la o problema pe care eu o consider extrem de grava: CAINII VAGABONZI DIN CAPITALA !

  Am fost in mai multe capitale din Europa, dar va rog sa ma credeti ca nu am intalnit asa ceva nicaieri (banuiesc ca si dumneavoastra ati remarcat acelasi lucru atunci cand ati fost in strainatate).

  Aveti vreun proiect pentru abrogarea "iresponsabilei" legi "Marinescu" ?
  Va scriu mai ales ca sunt sincer ingrijorat de fetita mea de 8 ani care, din pacate, are o frica teribila de haitele de caini. Mi-e teama ca este in stare sa alerge si sa ajunga in trafic din cauza panicii provocate de aceste animale.

  Sa nu mai vorbim de pericolul unei epidemii de rabie , ca medic dumneavoastra ati depus un juramant care va obliga sa faceti ceva !!

  Astept cu nerabdare opinia dumneavoastra

  Cu stima,

  Ciprian Ciobotaru
 • Respectati planul urbanistic (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:27)

  Ciprian [anonim]

  Domnule primar general am dou intrebari pentru dumneavoastra:

  1. Ziarele au scris ca ati aprobat construirea unui turn in zona Timpuri Noi unde inaltimea maxima este de 20m. Cum comentati ?
  --**--aici gasiti articolul: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5225212-edilii-capitalei-aprobat-turn-110-metri-intr-zona-inaltimea-permisa-doar-20-metri.htm

  2. Alegerile au fost castigate pana la urma de FSN, in loc sa progresam noi regresam (din punct de vedere politic). Cum credeti dumneavoastra ca putem scapa de acesti comunisti in mod legal ?
 • Metrou (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:31)

  Cosmin [anonim]

  Singura alternativa reala la deplasarea cu masina catre serviciu este metroul. Nu stiu de ce, dar ei care decid intervalele de circulatie ale trenurilor considera ca este suficient un tren la 8-10 minute chiar si intre 7 si 9 dimineata. Cel mult, e o gluma sa consideri asta o alternativa la masina.
  Tot o gluma e si faptul ca Metrorex este in subordinea MT si nu a primariei, asta chiar daca metroul este vital, as spune chiar un obiectiv strategic pentru orice mare oras. Cand aveti de gand sa cereti noului guvern trecerea metroului in administrarea primariei? Cand vom avea un serviciu de metrou cat de cat apropiat de standardele din capitalele europene (Madrid, Paris etc.)?
 • Cainii vagabonzi (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:33)

  Paul Anagnoste [anonim]

  Domnule Primar,

  cand va rezova definitiv Primaria Capitalei problema cainilor vagabonzi? este anormal ca in capitala unui stat comunitar haitele de caini sa faca legea prin parcuri si pe strazi. cum pot ceda autoritatile cu atata usurinta in fata unei probleme a carei solutionare nu tine deloc de domeniul SF-ului, asa cum este ea prezentata? va rugam sa luati masuri concrete si urgente altfel, pe langa o capitala populata de masini, va fi si una populata de caini. Va multumesc!
 • Trafic (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:35)

  Jupea Calin [anonim]

  Buna ziua domnule primar, exista in Bucuresti multe intersectii strategice ce pot fi fluidizate DACA dispar eternele masini parcate pe banda 1 din apropierea lor (200 de m de ex). E o masura ce poate fi pusa in practica cu cheltuieli minime si rezultate maxime.Puneti panouri cu 2-3 zile inainte pt a anunta si apoi 2-3 masini de ridicat sa care masinile bizonilor in spatii amenajate in apropiere (pt ca mai ales in primele zile vor fi sute de masini) care nu inteleg ca din cauza masinilor parcate neregulamentar, mii de oameni isi pierd timpul la semafoare. Sint multe intersectii afectate in special spre periferie (de ex Piata Sudului care este un dezastru).In felul asta pse face ceva vizibil, util si ieftin. Cind vor incepe lucrarile la autostrada circulara ?. Sper sa nu ne demzamagiti asa cum au facut-o predecesorii dvs.
 • infrastructura (Miercuri, 10 decembrie 2008, 17:37)

  mozzy [anonim]

  Domnule primar,
  1.Printre proiectele prezentate pentru anul viitor, nu am găsit nici unul legat de dezvoltarea infrastructurii, ci doar de întreținere. În condițiile în care transportul în comun este supra-aglomerat, transportul rutier, în timpul săptămânii la orele de vârf este aproape de colaps, care sunt proiectele dvs de a îmbunătăți această situație?
  2.Tot legat de infrastructură, există în bucurești zone care înca nu au apă curentă, sau canalizare sau străzi asfaltate (colentina-andronache, în berceni sau rahova). Ce proiecte aveți pentru dezvoltarea acestora?
  3. Bucureștiul este printre cele mai aglomerate orașe din europa, având peste 8 800 locuitori/kmp în medie. În aceste condiții, ce proiecte aveți pentru extinderea zonei metropolitane?
  Mulțumesc anticipat
 • Legea (Miercuri, 10 decembrie 2008, 18:12)

  Prostul care respecta legile [anonim]

  Intrebare:

  Ce faceti Dvs. pentru ca legile sa se aplice in Bucuresti si pentru ca cei ce le aplica sa inceapa sa fie respectati ? ( Se vede oriunde privesti in capitala ca cei responsabili cu aplicarea legilor sunt dispretuiti)

  Sa nu spuneti ca nu e treaba primariei. Intrebarea e ce faceti Dumneavostra ... ?

  Sa dau doar un exemplu ... Agentul de circulatie e in mijlocul intersectiei si toata lumea trece pe rosu (pietoni si masini). Si nu se intampla nimic ... A devenit normalitate .... si nu e bine
 • Primum non nocere (Miercuri, 10 decembrie 2008, 18:47)

  vanil [utilizator]

  Domnule Primar,

  In momentul in care se blocheaza vreme de o luna o strada (Biserica Enei) pentru un targ de antichitati si vechituri, de ce nu se ofera locatarilor riverani o alternativa pentru parcare? In momentul de fata, accesul locatarilor blocului Dunarea se face pe contrasens pe o strada cu sens unic si o singura banda de circulatie, iar posibilitatile de a parca in apropierea casei au fost limitate dramatic. Nu cred ca e cazul sa va amintesc ce greu este sa gasesti un loc de parcare in centru, iar acum numarul lor a scazut cu cel putin o suta, pentru o luna de zile.

  Multumesc
 • de ce v-ati oprit cu demolarea in herastrau ?? (Miercuri, 10 decembrie 2008, 18:49)

  cosmin [anonim]

  inteleg ca a fost doar o campanie de imagine... nu e nevoie sa mai raspundeti...
 • si totusi (Miercuri, 10 decembrie 2008, 18:52)

  No name [anonim]

  Stimate domnule primar,

  Si totusi cand vom avea o capitala europeana, fara ambuteiaje, fara aurolaci in centru care cer bani pentru parcare, politisti care se fac ca nu ii vad, cu locuri de parcare suficiente?
 • Informatie (Miercuri, 10 decembrie 2008, 19:41)

  Ancuta Guta [anonim]

  As dori si eu sa aflu unde trebuie sa ma interesez de o lucrare de consolidare facuta unui imobil in anul1963 -1966. Va multumesc anticipat pentru ajutor.

  Cu multa stima si respect

  ANCA GUTA
 • pasajul Basarab (Miercuri, 10 decembrie 2008, 19:44)

  Andrei Militaru [anonim]

  Domnule Oprescu, ce se mai intampla cu pasajul Basarab? De cateva luni nu se mai lucreaza deloc? Care sunt motivele pentru care au fost intrerupte lucrarile? Se vehiculeaza ideea conform careia primaria este vinovata pentru aceasta situatie, intrucat nu a reusit sa exproprieze toti proprietarii de teren din zona in care se construieste pasajul. Pe deasupra, am inteles ca firmele constructoare nu si-au mai primit banii de foarte mult timp si asta spune de ce trag mata de coada muncitorii....
  Cand se vor termina lucrarile? Pentru ca mi-e greu sa cred ca in februarie 2009 vor fi gata, asa cum prevede contractul.
 • constructii noi in zona veche a Bucurestiului (Miercuri, 10 decembrie 2008, 20:45)

  Carmen N. [anonim]

  1.Am sperat ca o data cu demiterea arhitectului sef al capitalei sa nu se mai contruiasca cladiri noi, foarte inalte, fara parcari si de sticla in zona veche a Bucurestiului dar in fiecare zi citesc despre noi autorizatii de constructie care s-au dat si vad cum mutilarea Bucurestiului continua. Chiar nu se poate face nimic?
  2. Bucurestiul este foarte murdar! Doar poaia ne spala stazile! Credeti ca puteti face ceva in acest sens?
 • ? (Miercuri, 10 decembrie 2008, 20:51)

  ion [anonim]

  Va credeti omul orchestra?
 • Legea 10/2001 (Miercuri, 10 decembrie 2008, 21:39)

  Un petent suparat [anonim]

  De ce de cind dl. Oprescu este Primar General, nu a semnat nici o Decizie si nu a fost finalizat nici un dosar ? Mai mult, se pare ca au fost reluate la analiza si dosarele solutionate pina in luna mai, de vechea Comisie, inclusiv cele care erau cu solutie finalizata si in stare de redactare !!! Sa luam aceasta situatie ca o impotrivire clara a dlui. Oprescu la rezolvarea dosarelor, prin tertipuri ieftine pe care nu le mai mentionez ! Ii aduc aminte ca a declarat, imediat dupa ce a devenit Primar, ca va urgenta rezolvarea acestor probleme !
 • fatadele cladirilor din zona centrala (Miercuri, 10 decembrie 2008, 22:43)

  sempere [anonim]

  Pentru ca Bucurestiul sa arate cat de cat a oras civilizat ar trebui lucrat la fatadele cladirilor, macar cele din centru.
  Orice strain care trece pe Magheru vede niste edificii frumoase e drept, dar nereabilitate de aproape un secol. La fel si pe strazile Regina Elisabeta, Carol I, Stirbei Voda, etc. Zac in paragina, unele cu risc seismic ridicat si ma intreb daca se poate face ceva.

  In plus exista si problema banerelor care uratesc si mai mult spatiul urban.

  Stiu ca nu e neaparat de competenta Primariei Capitalei sau nu doar a ei, dar credeti ca ar fi posibila o colaborare cu Ministerul Lucrarilor Publice si un parteneriat cu niste firme private pentru a se face ceva in acest sens?
  Macar in centru.
 • Pactul pentru Bucuresti (Miercuri, 10 decembrie 2008, 22:54)

  Alexandru Binescu - Asociatia Bucuresti [anonim]

  In mai 2008, ati semnat Pactul pentru Bucuresti http://www.catavencu.ro/pactul_pentru_bucuresti-2534.html sustinut de aprox 35 de ONGuri. Atunci ati semnat (!) ca il veti pune integral in practica pana la 1 oct 2008.

  Imediat ce ati aflat rezultatul alegerilor locale, ati refuzat sa mai discutati cu cele 40 de ONGuri. Pe masura ce se apropia termenul de 1 oct si mai ales dupa el, ati inceput sa acuzati ONGurile ca sunt manipulate din cauza ca va reproseaza in sedintele CGMB ca nu va respectati semnatura si cuvantul.

  Considerati ca un om fara cuvant merita sa conduca Bucurestiul?
 • bazine de inot (Miercuri, 10 decembrie 2008, 23:06)

  alex [anonim]

  Veti construi bazine de inot?
  Veti promova bicicleta ca mijloc alternativ de transport?
  • :) (Joi, 11 decembrie 2008, 10:18)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui alex

   Nu va fi bicicleta mijloc alternativ de transport intr-o tara balcanca... in schimb cred ca va fi gondola pe canale suspendate.
 • Nu ai facut nimic Doctore (Miercuri, 10 decembrie 2008, 23:18)

  lucianmotzul [anonim]

  Numai ai ajuns la ciolan minciuni si promisiuni desarte tip PSD cripto comuniste.
  • Intru totul de acord (Miercuri, 10 decembrie 2008, 23:45)

   vanil [utilizator] i-a raspuns lui lucianmotzul

   Chiar nimic!
 • intrebare serioasa (Miercuri, 10 decembrie 2008, 23:44)

  Costel Pungasu [anonim]

  Va rog sa prezentati un rezumat al activitatii de pana acum ca primar! (in comparatie cu promisiunile din campanie)
 • oprescu (Miercuri, 10 decembrie 2008, 23:47)

  adrian [anonim]

  Am apreciat ca smecherasul asta de 2 lei vrea sa stea 12 ani la primarie. Poate in timpul asta termina pasajul de la Universitate. Cati ani are nevoie pentru pasajul de la Basarab si cel de la Baneasa?? Daca imi dovedeste ca are gene de Matusalem poate il votez si eu!!!
 • pasaj universitate (Miercuri, 10 decembrie 2008, 23:49)

  Maria [anonim]

  Pasajul de la universitate arata foarte bine ,dar din pacate gresia este foarte nepotrivita .Atunci cand in pasaj va fi umed(cand ninge,ploua) v-ati gandit cum se va aluneca in pasaj.Poate tineri mai scapa dar batrani cam greu.
 • PASAJ RUTIER RAZOARE (Miercuri, 10 decembrie 2008, 23:56)

  Liviu Zidaru [anonim]

  Domnule primar Oprescu, locuiesc in Drumul Taberei si am urmarit cu interes toate discutiile despre pasajul rutier de la Razoare, absolut necesar. Acum din Dr. Taberei se iese doar cu RATB, iar dimineata masinile stau in coloana si o ora, de la Favorit.
  Ce se intampla cu acest pasaj? A fost licitat? De ce l-ati blocat? Imediat dupa turul II al alegerilor, panoul care anunta lucrarile a disparut...
  Macar pe Bd. Drumul Taberei se pot infiinta lini speciale, pe prima banda, pentru RATB...veniti sa vedeti cate 10 - 15 autobuze in coloana, dimineata, si zeci de oameni mergand pe jos!!
  Se mai cumpara tramvaie noi in oras? 41, singura solutie de a iesi din cartier, este sufocat si sufocant.
  V-ati gandit la prelungirea liniei de tramvai de pe Ghencea, care ajunge pana aproape de Calea 13 Septembrie, pana la Piata Natiunile Unite?
  Ar fi o modalitate spectaculoasa de a lega centrul de zona Ghencea/Dr. Taberei, cu un tramvai, fiind total nejustificat ca tramvaiele sa se opreasca la Trafic Greu.
  Nici despre metrou nu v-am auzit vorbind prea mult...
  Nu va faceti iluzii, bucurestenii sunt exigenti si va vor sanctiona drastic daca nu faceti nimic.
  Nu e mai bine pentru toata lumea sa va ocupati de dezvoltarea transportului public, de infrastructura?....
  Ca despre drepturile pietonilor, trotuare sufocate de masini, haosul urbanistic nici nu mai vorbesc...
  • cladire 110m (Joi, 11 decembrie 2008, 1:08)

   themistocle [anonim] i-a raspuns lui Liviu Zidaru

   Probabil veti evita intrebarea aceasta incomoda, dar cum explicati faptul ca CTUAT , numita de primarul dumneavoastra, a aprobat construirea unui bloc turn de 110 metri, in cartierul Timpuri Noi unde, conform Planului Urbanistic General (PUG), inaltimea maxima a cladirilor este de doar 20 de metri. Tin sa va reamintesc ca una din promisiunile dumneavoastra era de a nu se mai modifica PUG conform unor interese particulare
  • METROU SI INTRE TRAFIC GREU SI GHENCEA (Joi, 11 decembrie 2008, 8:50)

   George [anonim] i-a raspuns lui Liviu Zidaru

   stau in 13 septembrie intre intersectia cu sebastian si drumul sarii.

   nu am cu ce sa ies din zona decat cu masina.
   nu aveti proiect de metrou ghencea-13 septembrie- unirii sau universitate, si nici ceea ce a scris dl. liviu zidaru mai devreme nu veti face, adica prelungirea liniei de tramvai de pe ghencea, care ajunge pana aproape de calea 13 septembrie, pana la piata natiunile unite?

   trebuie sa merg pe jos un km pana la rahova si apoi sa lesin in tramvai ---bine spune cineva mai jos!

   ce capitala e asta in care trebuie sa merg 1 km pana la transportul in comun ?
   este de neiertat faptul ca de 20 de ani pentru acest cartier nu exista decat doua linii de autobuz este absolut incredibil lumea munceste ca sa si ia masina nu poate iesi din zona asta : 13 septembrie-sebastian - petre ispirescu drumul sarii.

   faceti ceva!

   faceti ceva nu credem ca nu se poate intr_adevar oamnenii le
 • centrul istoric (Joi, 11 decembrie 2008, 1:14)

  xy [anonim]

  ce se va intampla cu vestigiile din centrul istoric, cele dezgropate anul trecut? s-au acoperit strazile cu dale si au lasat cateva portiuni neacoperite, imprejmuite cu gard, probabil ca turistii sa se poata uita la ce-au gasit arheologii. dar vestigiile sunt sub cerul liber, ploua pe ele, cresc balarii si muschi, arunca trecatorii gunoaie. ce fel de "conservare" in bataie de joc e asta, chiar nu sunt bani sau nu e nici un interes sa le acopere cu sticla, ca in alte orase europene? si la doi pasi sunt panouri pompoase in engleza care imbie turistii sa viziteze zona...
 • Legatura Rahova-Unirii (Joi, 11 decembrie 2008, 1:25)

  dragulescu nicusor [anonim]

  Cartierul RAHOVA, nu are legatura cu Piata Unirii decat printr-o linie de tramvai.De la Trafic Greu la Unirii se fac 40 de minute pentru 4 statii deoarece linia de tramvai nu este delimitata de banda pentru autovehicule iar acestea fac coloana in fata tramvaiului.Oamenii fac sauna in tramvai si lesina.Faceti ceva d-le Primar General Oprescu!
  Va rog tratati-ne cum trebuie nu cum fac unii in presa vis a vis de Rahova,fara nici un temei.
  Va multumesc.
 • inchisoare sau demisie (Joi, 11 decembrie 2008, 1:31)

  alex [anonim]

  asta merita Oprescu si cei de la conducerea BPR Bucuresti - Se anunta timid in media ca au gresit si totusi nu se deschide pana la 19:30 traficul pe Unirii. Dupa 2 ore pe Bd unirii sun la 9544 si mi se spune ca nu stiu decat ca e inchis total - Agent Sef Marin- Nene sa anunta ca e deschis de ce nu e deschis, pai stati ca e o nota venita acum - domnu politist eu daca blochez intentionat un drum public merg la puscarie, politistul asta facut la apelul bocancilor de ce nu ma lasa sa strec- domnu' dvs ati inteles cand aveti voie sa treceti- pai eu sper sa fie inregistrat acest apel incare va cer sa ii comunicati celui ce a dat ordinul de a nu deschide traficul sa isi dea demisia sau sa mearga la puscarie singur. Bine ca au murit milioane de oameni pentru ambitiile personale ale unora, dar eu unul nu am sa accept ca un doctoras fiu de general securist sa imi manance mie viata. Asa ca am sa strang 100mii semnaturi cat sa facem o lege care sa il bage la puscarie pe el si pe imbuibatii de la politia rutiera care se cred stapanii vietii noastre. In loc sa ne slujeasca noua, noi trebuie sa cerem indurare lor pentru a circula pe drumurile facute din banii nostri.
 • Utilitati/Drumuri ANL Henri-Coanda (Joi, 11 decembrie 2008, 1:55)

  Costin [anonim]

  Domnule primar general,

  Cum veti rezolva deblocarea lucrarilor de drumuri si utilitati aferente cartierului ANL Henri-Coanda?

  Sunt foarte multi ani de cand se astern amanari peste alte amanari in timp ce se incearca inducerea in eroare a opiniei publice precum ca acest cartier a fost alocat prin comenzi politice.

  Ce sperante pot avea sa vad cartierul terminat CONFORM OBLIGATIILOR CONTRACTUALE???
 • trafic (Joi, 11 decembrie 2008, 2:01)

  cristi badescu [anonim]

  Ce sens are intreruperea traficului pe Bd Unirii in conditiile traficului oribil din zona si din Bucuresti, in general ?
  Ce sens are interzicerea parcarii pe banda I si fortarea parcarii pe trotuare in conditiile in care nu se investeste in crearea de locuri de parcare?
  • PARCARILE - O URGENTA (Joi, 11 decembrie 2008, 12:02)

   dtru ionescu [anonim] i-a raspuns lui cristi badescu

   Buna ziua dle Primar,
   Amenajari parcari supraetajate, care sa fie vandute proprietarilor de masini, pe spatiul actualelor parcari - o solutie care se poate finanta singura.
   Faceti va rog un experiment pe strada Turda 108-110, sector1, unde pe parcarea existenta se poate amenaja o parcare cu 3-4 sau chiar mai multe nivele.
   S-ar vinde imediat . in proiect, deci NU E NEVOIE DE FINANTARE.
   Daca totul va fi in regula, acest proiect se poate extinde in toate cartierele ( pentru centru exista proiecte)
   cu stima,
 • sarbatori fericite (Joi, 11 decembrie 2008, 2:32)

  vana cornelia [anonim]

  Sa ne vedem si peste 12 ani aici ,si sanatate fericire noroc ,curaj, putere de munca, si cind ne veti chema ,venim.
  Iar daca va insurati sa ne chemati si pe noi.
  Cu respect
  baba
 • comunicare cu comunitatea (Joi, 11 decembrie 2008, 3:51)

  monica [anonim]

  Domnule Oprescu, nu vreau sa intru in detalii la fiecare punct promis in campanie insa situatia actuala nu sustine deloc campania electorala si cetatenii se simt in totalitate ignorati; ca dovada a acestei situatii este si faptul ca pe blogul dvs ati "uitat" sa mai comunicati imediat dupa anuntarea rezultatului alegerilor. Cum comentati aceasta indiferenta?
 • Problemele Bucurestilor (Joi, 11 decembrie 2008, 5:18)

  Ionescu Petre [anonim]

  Dle primar,
  v-am votat.
  Ma asteptam ca dupa 6 luni sa se vada ca aveti niste prioritati privind Bucurestiul.

  Si ma asteptam ca prioritatea nr. 1 sa fie traficul. Din cauza primarilor ca dv, care doar vorbesc, trebuie sa plec cu 2 ore mai devreme la serviciu, iar in total sa petrec 4 ore in trafic, desi lucrez la marginea orasului, la 15 km de casa. In principiu, aceasta viata pamanteana scurta este si pentru a traie pentru tine, nu doar pentru firmele de combustil auto.

  Ma asteaptam sa aveti ceva de spus in privinta cainilor vagabonzi si scoateti Bucurestiul din lista oraselor jenante unde fiecare cetatean isi gaseste corespondentul canin in fata blocului.

  Ma asteptam sa fi facut ceva concret in privinta parcarilor.

  Ma asteptam sa fi facut ceva in privinta parcurilor, eventual sa faceti macar un proiect pana la aceasta ora pentru un nou parc mare al Bucurestiului.

  Ma asteptam sa fi facut ceva in privinta transportului in comun, care e inutil de vreme ce autobuzele stau in trafic ca si ceilalti "imbecili" care nu au pe unde sa circule.

  Ma asteptam sa fi facut ceva in privinta metroului, unde ar trebui sa fie un pic de flexibilitate, mai multe trenuri in orele de varf, mai putine in cele de trafic redus.

  Am vazut ca va place sa vorbiti la nonsalant la televizor despre cate-n luna si in stele. Viata e scurta.
  Pentru Bucuresti faceti insa ceva?

  Mi-ar placea sa vad pe site-ul primariei un program concret al celor pe care le veti face, incepand cu ianuarie.
  Si mi-ar placea sa va dati demisia daca nu-l respectati.
  Caci functiile de genul celor alor dumneavoastra sunt ocupate de divers insi pentru a sluji interesele cetatilor arondati, iar noi, cetatenii, vrem cele scrise mai sus de mine, dupa cum rezulta si din mesajele celor care au comentat dinaintea mea.
 • dambovita center si interesul public (Joi, 11 decembrie 2008, 6:57)

  vera marin [anonim]

  SCRISOARE DESCHISĂ


  Dacă societatea civilă a învăţat ceva din cazul Cathedral Plaza şi din alte situaţii în care interesul privat intră în conflict cu interesul public, a fost tocmai că trebuie să se intervină înainte ca un astfel de proiect important să primească toate avizele şi aprobările.

  Vă solicităm de urgenţă să asiguraţi un răgaz de gândire înainte ca un proiect nociv pentru oraşul Bucureşti să primească toate aprobările şi să nu se mai poată face nimic, sau să se întrerupă lucrări care să fie apoi plătite investitorului ca despăgubiri tot din banii contribuabilului.

  Aşa cum se prezintă pe site-ul web al companiei iniţiatoare a proiectului (din păcate singura sursă de informaţie pentru public, deşi este vorba de un teren care era în proprietatea Statului!), proiectul Dâmboviţa Center, amplasat între Calea Plevnei, Calea Ştirbei Vodă şi Splaiul Independenţei,
  se anunţă a fi un dezastru.

  Solicităm să dispuneţi să fie date publicităţii:
  -concluziile studiului de impact privind amplasarea unor suprafeţe comerciale de mari dimensiuni – studiu obligatoriu conform HG 1454 din 2004.
  -concluziile studiului de impact de trafic.
  -concluziile studiului de impact de mediu
  -concluziile studiului de impact privind pânza freatică.

  În pofida asumării Pactului pentru Bucureşti în campania electorală de către dumneavoastră în calitate de Primar General al Bucureştiului, de majoritatea consilierilor locali atât de la Primăria Generală cât şi de la Primăriile de sector, precum şi de lideri de partide politice, suprimarea zonelor verzi din capitala României continua, aşa cum continuă şi practici de negocieri lipsite de transparenţă între decidenţii politici şi investitorii imobiliari.

  Cu speranţa ca interesele noastre (de a trai mai bine in acest oraş) vor fi susţinute de instituţia în care aţi fost ales de cetăţeni,
  Semnează reprezentanţi ai următoarelor asociaţii şi fundaţii care sunt si semnatare ale
  PACTULUI PENTRU BUCURESTI
 • Pactul pentru Bucuresti (Joi, 11 decembrie 2008, 7:10)

  Mihai Culescu [anonim]

  "In mai 2008, ati semnat Pactul pentru Bucuresti www.bucurestiulmeu.ro sustinut de aprox 35 de ONGuri. Atunci ati semnat (!) ca il veti pune integral in practica pana la 1 oct 2008.

  Imediat ce ati aflat rezultatul alegerilor locale, ati refuzat sa mai discutati cu cele 40 de ONGuri. Pe masura ce se apropia termenul de 1 oct si mai ales dupa el, ati inceput sa acuzati ONGurile ca sunt manipulate din cauza ca va reproseaza in sedintele CGMB ca nu va respectati semnatura si cuvantul.

  Considerati ca un om fara cuvant merita sa conduca Bucurestiul?" - repet intrebarea lui Alexandru Binescu - Asociatia Bucuresti
 • Bucurestiul si bucurestenii (Joi, 11 decembrie 2008, 7:14)

  Constantin [anonim]

  Domnule Primar,
  Au trecut aproape 6 luni de mandat si cred ca ati reusit sa va familiarizati cu principalele probleme ale orasului: caini vagabonzi,infrastructura rutiera, trafic, aspect general, etc. etc, etc le stiti mai bine.
  Eu as vrea sa fiu mai informat si as vrea sa va gasesc ceva mai comunicativ. Situl primariei capitalei este prea stufos si sincer destul de neclar pentru cineva care incearca sa urmareasca transparent solutiile dumneavoastra la problemele curente ale bucurestiului. Nu cer o televiziune directa la primarie, doar o pagina de internet care sa prezinte in timp real munca dumneavoastra.
  Din raportul prezentat pe www.pmb.ro,deduc drept prioritati urmatoarele:

  Autostrada circulară -
  Locuinţele sociale -
  Energie alternativă prin arderea gunoaielor - Reţeaua de parcări -

  Cum intentionati sa ajungeti la rezultate concrete in acest sens?
  V-as intreba daca aveti de gand sa lasati iar totul balta pentru a alege delul Cotrocenilor?
  Iar la final va intreb totusi cum se poate rezolva problema cainilor vagabonzi? E totusi secolul XXI si nu cred ca ne mai putem salbatici intr-atat incat om si caine sa traiasca in haita de cartier, sau de bloc.
 • Domnule Oprescu, (Joi, 11 decembrie 2008, 7:35)

  judex1 [anonim]

  Afirmati in permanentape la toate televiziunile, unde sunteti personaj central deja, ca ati dorit sa ajungeti primar ca sa faceti bucrestenilor viarta mai buna.
  Va rog respectuos sa mentionati ce ati facut in acest sens, de cand ocupati fotoliul de la primaria Bucurestiului? Concret si nu repetarea, sau finalizarea lucrarilor incepute de Videanu.
 • Intrebare catre Catavencu de Oprescu! (Joi, 11 decembrie 2008, 8:02)

  martin [anonim]

  Nu v-am votat si nu inteleg cum ati putut fi votat,stiind ca nu v-ati cumparat alegatorii ,ci pur si simplu i-ati prostit.
  Intrebarea mea e simpla. Daca aveti macar putina onestitate,va rog sa enumerati lista completa a excursiilor pe care le-ati facut pe banii publici, de cand am avut cu totii nefericirea sa va avem ca palmier in fruntea urbei.
  Recunosc ca nimeni nu va ataca cu aceste excursii,desi pe Videanu l-au mancat de viu cu mersul in Dubai, desi era totusi pe banii lui.
  Cu speranta ca oamenii se vor trezi, va transmit intreaga mea lipsa de consideratie ,pe care v-o adresez !
  • Deplasarile (Joi, 11 decembrie 2008, 11:01)

   Ion [anonim] i-a raspuns lui martin

   In legatura cu deplasarile in strainanate, puteti sa ne spuneti ce rezultate ati avut in urma vizitei la Moscova? Dar ce ati facut seara la Moscova, ne puteti spune sau este un subiect privat/intim?
 • Statuile orasului (Joi, 11 decembrie 2008, 8:15)

  Aneta Bercia [anonim]

  Domnule Primar General
  Se poate face ceva la statuia lui Mihai Viteazu ca sa arate zona mai civilizat ?
  Se poate sa fim scapati de statuia turceasca de pe Calea Victoriei , pusa acolo fara consultarea bucurestenilor ?
  Va multumesc.
 • Transportul in comun zona rahova (Joi, 11 decembrie 2008, 8:20)

  Dani [anonim]

  Domnule primar, in rahova, cartier unde locuiesc , legaturile cu centrul se fac printr-o singura linie de tramvai, ce vine rar, linia 32 in care ne fura din buzunare in fiecare zi si politia nu face nimic.

  Cartierul Rahova unde politistii sunt inexistenti, unde la fiecare colt de starda in loc sa fie un politist , vezi un smenar cu telefoane pe care trebuie sa-l ocolesti.

  Va rugam luati masurile necesare ca politia sa isi faca prezenta mai simtita, si sa creati mai multe legaturi cu centrul.

  Trotoarele intersectiilor au devenit un fel de targuri auto ambulante, masini parcate pe trotoare cu afise in geam de vanzare care nu se misca cu lunile. Aplicati amenzi drastice acestor samsari.
 • Piatra cubica este monument istoric??? (Joi, 11 decembrie 2008, 8:27)

  ionel jianu [anonim]

  Domnule primar,
  Am o mare problema cu piatra cubica din zonele Piata Victoriei pana la Arcul de Triumf si din Piata Revolutiei. In aceste locuri piatra cubica pe care se circula este facuta praf, pe alocuri sunt formate adevarate sleauri asa ca pe drumurile de la tara. Am inteles ca nu se asfalteaza din cauza ca este considerata monument istoric aceasta fiind de pe vremea regelui Ferdinand. Chiar si asa daca ar fi, parerea mea este ca din cauza acestei pietre cubice, traficul este ingreunat iar masinile noastre au de suferit. O alta problema ar fi ca aceasta piatra cubica nu are aderenta cand carosabilul este umed. Luati masuri pentru a se inlocui cu asfalt si lasati autostrazile alea suspendate care oricum sunt utopie!
 • targul de craciun (Joi, 11 decembrie 2008, 8:29)

  VIRGIL [anonim]

  Pe ce baza s-au acordat casultele din lemn din fata casei poporului???am fost sambata acolo si majoritatea erau goale,dar cel mai rau e ca nu am gasit aproape nimic traditional.Erau casute ocupate cu vanzatori de guma,sucuri si nu in ultimul rand asigurari auto.E un targ de tot rasul.Va sugerez sa trimiteti oameni in orasele mari din europa ca sa vada cum ar trebui sa arate un asemenea targ.Succes pe mai departe.
 • Parcare (Joi, 11 decembrie 2008, 8:33)

  Cornelius [anonim]

  Domnule primar,
  Sunt o persoana care se deplaseaza doar cu ajutorul carjelor, ma folosesc de un autoturism adaptat. Sunt multe situatii cand trebuie sa merg la Primaria capitalei, dar niciodata, repet, niciodata, parcarile rezervate persoanelor aflate in situatia mea nu sunt libere. De prisos sa spun ca sunt ocupate de oricine altcineva decat persoane cu dizabilitati. Am sesizat mereu angajatilor primariei dar... se ridica din umeri. Credeti ca puteti pune ordine acestei neregularitati?
  Daca asta va linisteste, situatia este identica la mai toate institutiile...
 • amplasare stanoage (Joi, 11 decembrie 2008, 8:38)

  Rotaru Steliana [anonim]

  Pe domeniul public au aparut diferite modele de "stanoage"care delimiteaza spatii de parcare pentru masinile unor persoane s-au facut proprietari peste noapte . Desi aceste mici dispozitive sunt interzise chiar si pentru persoanele care au platita parcarea, autoritatile se fac ca nu vad, iar de aici numai probleme. Cum se face ce cei care respecta legea se chinuie pentru a gasi un loc de parcare, iar cei ce nu respecta legea sunt ocrotiti de autoritati lasandu-i sa faca ce vor pe spatiul public?
 • Vatra Noua (Joi, 11 decembrie 2008, 8:41)

  George Puiu [anonim]

  Cartierul Vatra Noua din Sector 1 este intr- o stare deplorabila: PMB si Primaria Sector 1 nu fac nimic.
  Cateva exemple:
  -toate strazile din cartier sunt de fapt mlastini (s-au sapat din primavara pentru lucrari de canalizare-apa si au ramas sapate)
  -str Jandarmeriei intre Bd. Oaspetilor si Dr. Regimentului este de fapt o poteca plina de gropi; nu s-au demarat lucrarile de apa curenta si canalizare
  -padurea Baneasa de la DN1 pana la Dr. Regimentului este plina de gunoaie, fiind un adevarat focar de infectie
  -zona este plina de caini vagabonzi, fiind un pericol pentru cetateni
  -Bd. Gh. Ionescu Sisesti nu este finalizat din cauza nerezolvarii expropierilor de multi ani.

  La toate sesizarile din ultimii ani (inclusiv la PMB) s-au primit numai amanari, explicatii, etc fara rezolvarea de fond a problemelor.
 • Centura Bucuresti (Joi, 11 decembrie 2008, 8:59)

  Augustin Ofiteru [anonim]

  Cand vor demara lucrarile la inelul de centura al Bucurestilor?
 • admiratoare (Joi, 11 decembrie 2008, 9:05)

  ioana popescu [anonim]

  domnule primar, cand incep lucrarile la autostrada suspendata plina de verdeata cu doar doua iesiri ?
  dumneavoastra, cu educatia si si hotararea dumneavoastra, sunteti singurul primar care ar putea sa dea bucurestilor o astfel de lucrare, intocmai ca cele din alte orase de larga respiratie democratica.
  sa nu ne lasati !
 • licente taxi (Joi, 11 decembrie 2008, 9:13)

  cristea marinela [anonim]

  cine ne poate raspunde si noua pe ce criterii se elibereaza licentele de taxi?
  de 1 an si 3 luni sotul meu este inscris pe lista taxi independent si nici pana acum nu a primit licenta de transport
  suntem totusi intr-o tara democrata
  de ce nu avem voie sa avem o mica afecere particulara?
 • Pasajul Universitate (Joi, 11 decembrie 2008, 9:17)

  Gabi [anonim]

  O sa ramana in stadiul acesta sau o sa apara in mijloc un McD sau Ken ?
 • Violenta in Bucuresti (Joi, 11 decembrie 2008, 9:32)

  Thheo [utilizator]

  Doresc sa stiu ce masuri veti lua pentru a minimiza cazurile de violenta in public, de genul celor descrise de Hotnews intamplate in metrou cu o persoana batuta de fata cu toata lumea ( inclusiv firma de paza! ). Cum veti actiona reactiv si preventiv. Stiu ca se pune problema si educatiei oamenilor, dar pentru cei care au deja o varsta educatia iese din discutie.
  Va spun sincer mie mi-e frica sa imi trimit copii singuri la scoala, si nu stiu ce o sa fac cand or sa creasca mari pentru ca nu pot sa ii tin de mana toata viata.
 • limitatoare de viteza (Joi, 11 decembrie 2008, 9:33)

  Dinculescu Adriana [anonim]

  Dece s-au pus limitatoare de viteza fara rost ? Ele nu sunt presemnalizate "ca lumea",iar soferii cu masini mai mari nu au complexe sa dea peste ele cu viteza.Asa ca,de unde pana acum aveam o strada linistita,acum vin mereu bubuieli cu fiare zdranganite,care ne agreseaza suplimentar.Mai sunt si casele la curte care au deja crapaturi,inafara de stresul locatarilor.
 • cereri implementari treceri de pietoni (Joi, 11 decembrie 2008, 9:35)

  Thheo [utilizator]

  De 2 ani de zile incerc prin scrisorii sa implementam o trecere de pietoni cu limitatoare de viteza pe o strada ce asigura trafic pietonal intre parcul Romniceanu si scoala nr. 146.
  Dupa primul an de asteptare a venit un raspuns ca se va implementa si au trasat o trecere de pietoni perpendicular pe directia dorita, adica aproape fara folos. Acum dupa un alt an am primit un raspuns:
  " PMB, directia generala infrastructura si servicii publice, directia transporturi, drumuri, sistematizarea circulatiei raspuns nr.14611/26.09.2008 la adresa nr. 766255/16.09.2008 inregistrata la directia de transporturi, drumuri si sistematizarea circulatiei cu nr. 14611/18.09.2008 "

  ca se va implementa asa cum am cerut.. intre timp insa nu se intampla nimic si in fiecare dimineata sunt oameni ce isi risca viata traversand pe acolo, deoarece este un trafic intr-o curba cu masini mari parcate exact in curba unde nici tu nu vezi masinile ce vin, nici masinile nu vad nimic si se merge tare!

  Am fost arondati cu "forta" la aceasta scoala si nimeni nu s-a gandit la traseul oamenilor din zona catre aceasta scoala..
 • Tot despre caini... unele adaugari (Joi, 11 decembrie 2008, 9:36)

  Paul [anonim]

  In primul rand, nu este deloc normal ca mie, in calitate de platitor de impozite la bugetul statului si al capitalei, sa-mi fie frica de caini. OK, or fi e dragalasi si daca vorbesti cu ei se linistesc, dar mie mi-e frica de ei, ce sa fac... e o frica de care nu pot scapa. E normal ca eu sa traversez strada cand vad un caine pe trotuar? Si tineti minte: eu platesc birul, nu cainele.

  In al doilea rand, daca vreti sa intrati in istoria Bucurestiului, alaturi de Pache Protopopescu, rezolvati problema cainilor. Lasati naibii organizatiile de protectia animalelor, care, apropo, ce fac pentru balenele macelarite in Insulele Feroe? Sa subventioneze ele niste parcuri imense in afara orasului unde sa fie tinuti si sterilizati TOTI cainii din Bucuresti. O fac? Nu. Atunci...
  • vai (Joi, 11 decembrie 2008, 12:38)

   lola [anonim] i-a raspuns lui Paul

   vai, domnu paul, nu trebe sa fiti asa de vehement. cainele nu are nicio vina ca a ajuns pe strada, si nici nu e corect sa plateasca pentru vina altora. cainele poate fi sterilizat, ca sa nu se mai inmulteasca, punct.
   se poa' si fara varsare de sange, domnu paul.
   • caini (Joi, 11 decembrie 2008, 16:03)

    o romanca [utilizator] i-a raspuns lui lola

    nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar nu va mai dati superiori, voi astia iubitorii de animale: dupa ce a fost sterilizat mai traieste 7-8 ani, timp destul sa muste si sa terorizeze oamenii; ce daca este sterilizat? n-are nici-o legatura cu muscatul. Mai terminati cu prostiile, sa-i adune pe toti si sa-i omoare. Alte tari civilizate ii tine 2 sapt. si daca nu vine nimeni dupa ei ii omoara si gata. Noi n-avem dupa ce bea apa, dar trebuie sa dam bani ptr caini.
 • retrocedare (Joi, 11 decembrie 2008, 9:37)

  ioan [anonim]

  daca pe vremea lui Videanu mai discuta cinava in primarie cu persoanele care aveau probleme in acest moment constat o totala indiferenta. totul se rezuma la amanari de luni de zile pentru a descuraja oamenii de rand. daca ai toate actele in regula de ce trebuie sa astepti ani de zile pentru o solutionare? mai mult, personalul din primarie nu stie nimic si toti sunt ocupati cu probleme importante. din cate imi dau seama aceste probleme sunt mai importante decat problemele celor care i au votat. parca pentru noi ar trebui sa lucreze nu pentru ei. ce se aude cu sistemul ticalosit? vad ca se accentueaza. indiferenta este un mod pervers de a desconsidera populatia avand "lucruri mult mai importante de rezolvat". este normal sa ai o audienta si sa ti se raspunda ca aceasta va avea loc peste 6 luni, toate acestea dupa ce ai mai asteptat o amanare de 8 luni? cam asa merg treburile in romania cu alesii nostrii.
 • trafic (Joi, 11 decembrie 2008, 9:37)

  valeriu sandu [anonim]

  Cand va fi numit un sef al politiei care sa sanctioneze pe conducatorii auto care incalca legislatia rutiera?
  • adaugire (Joi, 11 decembrie 2008, 10:10)

   Thheo [utilizator] i-a raspuns lui valeriu sandu

   Aici as spune mai pe larg, daca se incepe o campanie de educat soferii in trafic ( prin avertismente, amenzi ). Majoritatea covarsitoare in Bucuresti incalca continuu regulile de circulatie, blocheaza intersectiile, merg cu viteza prea mare in zone rezidentiale, parcheaza la coltul intersectiilor si blocheaza vizibilitatea, trec cu viteza peste trecerile de pietoni ( printre pietoni )..etc
   Nu s-ar putea institui echipaje "undercover' care sa filmeze tot timpul zilei in trafic astfel de soferi si sa inceapa sanctionarile?
 • esplanada (Joi, 11 decembrie 2008, 9:40)

  Matei Serban [anonim]

  Ati promis in campanie ca in locul proiectului Esplanada o sa faceti un parc.
  Cum va veti tine aceasta promisiune?
 • Trafic (Joi, 11 decembrie 2008, 9:50)

  Cristi [anonim]

  Cat se mai tolereaza tirurile si masinile mari in traficul din Bucuresti?
 • Bucuresti (Joi, 11 decembrie 2008, 9:51)

  b09d4n [utilizator]

  Domnule primar, centrul orasului Bucuresti arata foarte urat. Este drept, noi locuitorii suntem cam nesimtiti si aruncam mizerie pe jos si parcam aiurea. Este partea noastra de vina. La asta se mai adauga si firmele care executa lucrari si lasa transee astupate cu pamant in urma. Fie in strada dar mai ales pe trotuar.

  La toate astea se adauga lipsa de interes a Primariei. Cum se poate sa avem un centru atat de urat, cu trotuare ciopartite pline de gropi, cu chioscuri aiurea care blocheaza traficul oamenilor sau al pistelor de biciclisti, cu lipsa de cosuri de gunoi, cu dezinteres din partea firmelor de salubritate.

  Un exemplu era pasajul de la Universitate care devenise o bomba ecologica. Ma bucur ca lucrarile de acolo sunt aproape gata si acum pasajul arata frumos. Sper sa continuati aceste lucrari si mai jos, spre Piata Unirii.

  Unii am renuntat la masina si mergem mai mult pe jos... Si am ales sa locuim in centru. De multe ori insa am senzatia ca in cartiere se depunde mai mult interes si atentie pentru curatenie si estetic.

  Si acum intrebarea suprema... in aceiasi nota de idei, ce planuri aveti in legatura cu centrul istorc. Am fost de curand a n-a oara in Sibiu. Poate va inspirati de acolo. Multumesc
 • 1 Cablurile de pe stalpi 2 Reciclarea deseurilor (Joi, 11 decembrie 2008, 9:51)

  Elena Raicu [anonim]

  Dupa nenorocirile intamplate cu stalpii cazuti din cauza greutatii cablurilor, ce hotarare s-a luat? ce actiuni s-au demarat. Nu numai dpdv al sigurantei, dar si estetic cablurile acestea sunt o oroare pentru oras.

  Cum considera Primaria problema reciclarii deseurilor? Inca se arunca enorm de multa hartie, plastic, sticla? Locuiesc in Titan, nu am unde depune hartia colectata in apropierea blocului meu. La biroul unde lucrez ma tem ca ea este pur si simplu aruncata.
  Doresc o masura care sa sanctioneze aruncarea hartiei, mai ales pentru firme, unde cantitatea de hartie ce sepoate recupera este foarte mare.

  Multumesc si astept masuri concrete si vizibile ca locuitor al Bucurestiului.
  Felicitari pentru noul Pasaj al Universitatii!
 • Celebrele T-uri (Joi, 11 decembrie 2008, 10:01)

  un roman [anonim]

  Locuiesc pe strada Avrig. Desi au trecut cateva luni bune in fiecare zi ma minunez de simtul de proprietate a locatarilor din zona. Locurile de parcare sunt ocupate 24h/24h cu asa numitele T-uri. Inca mai visez sa ma trezesc intr-o dimineata si sa vad accele T-uri desfiintate o data pentru totdeauna.
 • Promisiuni electorale (Joi, 11 decembrie 2008, 10:04)

  Alex [anonim]

  Probabil ca veti hotari sa nu imi raspundeti la intrebari. Eu totusi voi incerca.

  Ati facut multe promisiuni electorale pe care nu le-ati respectat. Asa ca va intreb urmatoarele:

  1. Ce se intampla cu celebrele autostrazi suspendate? Deocmadata nu am auzit nimic noi despre acest proiect

  2. Ce se intampla cu promisiunea de a nu mai modifica PUD-ul? Inteleg ca tocmai ati aprobat contructia unui turn de 110 metri intr-o zona unde regimul maxim de inaltime era de 20 m.

  3. Cunoasteti situatia iesirii din Bucuresti catre Domnesti? Inaintea liniei de centura se formeaza mereu cozi de cativa km la care se asteapta ore intregi. Cand intentionati sa largiti acel sector de drum si sa construiti o pasarela? Dl. Orban mi-a raspuns, tot aici pe acest forum, ca Ministerul Transportului asteapta corelarea acestui proiect de pasarela cu proiectul Primariei de a largi acel sector de drum la 4 benzi.

  4. Sunt strazi in sectorul 5 in cartierul Cotroceni (ex. Str. Dr. Draghiescu) care au fost asfaltate acum cateva luni, dar s-au lasat efectiv niste cratere enorme in jurul; canalelor si a gurilor de acces (sunt cca. 30 de astfel de gauri lasata pe strada). Probabil veti spune ca este treaba Dl. Vanghelie. Presupun ca si Dvs. in calitate de primar general puteti rezolva acstfel de situatii. Imi puteti da un raspuns si pe aceasta tema va rog?

  5. Ce facem in Bucuresti cu parcarile? Ati reziliat contractul cu Dalli de pomana, ei continua sa taxeze in tot orasul...

  Mult zgomot pentru nimic, asa am eu senzatia mandatului Dvs. de pana acum. Si sunt unul dintre cei care v-au votat si care daca nu ma veti convinge serios ca nu am grasit cand am facut acest lucru, cu siguranta nu o voi mai face din nou.

  Va multumesc pentru raspunsuri !!!
  • da (Joi, 11 decembrie 2008, 10:35)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Alex

   ai dreptate da nu prea are cand sa faca toate astea...
   in legatura cu dalli, nu a putut rezilia toate contractele pentru ca au fost facute beton dinainte :((

   oricum nici eu nu pot spune ca sunt foarte multumit de ce a facut Domnul Oprescu in 6 luni, dar este doar la inceput si sper ca sa se vada mai multe pe viitor

   oricum
   Multa bafta in continuare Domnule Oprescu, sper sa nu ne dezamagiti
 • lipsa de respect (Joi, 11 decembrie 2008, 10:04)

  andreea muresan [anonim]

  Stimate Domnule Oprescu,
  Nu v-am votat, si nici nu v-am dat prea multe sanse sa schimbati acest oras. Totusi, sunteti Primarul General in functie, asadar mi se pare normal sa va intreb cand veti lua masuri care sa arate ca va respectati concetatenii?
  1. PMB e un dezastru, si e chiar locul in care va desfasurati activitatea.
  2. Traficul e la fel de dificil, masinile stau in coloana cu motorul pornit la fel de mult timp, ceea ce nu inseamna doar nervi pentru soferi ci si poluarea care ne ucide incet dar sigur copiii.
  3. Marile si micile santiere continua sa genereze un disconfort pentru trecatori si vecini, dar si cantitati uriase de praf si particule toxice, in loc sa ia masuri pt izolarea zonei si fluidizarea circulatiei.
  4. Politistii continua sa ignore situatiile in care ar trebui sa intervina, iar cetatenii nu se simt deloc incurajati sa isi manifeste spiritul civic, pt simplul fapt ca atunci cand o fac sunt lasati singuri de autoritati.
  5. Zonele istorice, cele verzi, padurea ramasa in jurul Bucurestiului, gradina zoologica etc sunt la fel de neprotejate si prost administrate.
  6. O problema minora in sine, dar reprezentativa: casutele de Craciun. In Piata Victoriei, fetita mea se astepta la turta dulce promisa. In loc, avem RCA. Targul de Craciun e o gluma proasta.

  Nimeni nu se asteapta sa faceti peste noapte parcari, sosele, cartiere sociale si stadioane. Dar sa nu luati, in 6 luni, nici o masura concreta pentru a face viata in acest oras mai usoara si mai placuta, mi se pare o grava lipsa de respect.
 • Cand va dati demisia, domnule primar Oprescu? (Joi, 11 decembrie 2008, 10:08)

  Marian [anonim]

  De cand ati fost ales la Primaria Capitalei am realizat cu insatisfactie ca nu ati facut nimic pentru cei care v-au votat. Iata ce ati facut:
  1-ati blocat proiectele incepute de Videanu (pasajul Basarabi, etc)
  2- ati plantat cativa palmieri la Universitate in prag de iarna
  3- traficul a devenit exasperant si nu ati implementat nici o masura pentru a-l diminua
  4- girati acum constructia unui turn desi ati promis ca acest lucru nu se va mai intampla in mandatul dumneavoastra
  5-ati blocat cateva bulevarde pentru promovarea unui kitsch cu ocazia Sarbatorilor de Craciun
  6- deja v-ati considerat pacalit de directorii pe care ii aveti in subordine ceea ce seamana cu o predare
  7- autostrada suspendata este doar o vorba goala, nu-si are oglindirea in realitate
  Toate acestea ma fac sa ma gandesc la incompetenta, minciuna si demagogie.
 • targul de craciun de pe BD Unirii (Joi, 11 decembrie 2008, 10:09)

  Gabi [anonim]

  Foarte buna initiativa cu tirgul de craciun, dar iar se dovedeste ca un model importat din afara este adaptat "romaneste" pe plaurile mioritice...astfel:
  1.va rog sa treceti de cel putin 2 ori/zi cu masina personala peste structura metalica care acopera cablurile de curent electric pentru alimentarea casutelor. Daca se stia de organzarea acestui eveniment in spatiul respectiv exista si solutii profesionale nu solutii pe un "genunchi".
  2.casutele puteau fi amplasate pe unul din trotuarele interioare ale bd-ului..poate anul urmator
  3.ce produse "traditionale de sezon" ar trebui sa gasim acolo?
  4.daca ajungem in zona cu auto personal ...unde il putem parca? sau ar trebui sa venim pe jos..
 • telefon scurt sesizari probleme (Joi, 11 decembrie 2008, 10:13)

  lucian11 [utilizator]

  Domnule Oprescu,

  Mai am inca o propunere pentru dumneavoastra.

  Cred ca ar fi foarte bine daca ar exista un numar scurt, gen 112, prin care putem sesiza primaria in legatura cu orice neregula observata prin bucuresti.
  Trebuie neaparat sa fie scurt si usor de retinut. Pentru ca nimeni nu o sa stea sa si-l noteze in agenda daca e foarte lung.

  De multe ori am vrut sa fac o sesizare pe moment, dar n-am stiut cum si unde.

  Un numar de telefon gen 112 si niste oameni care sa preia sesizarile/plangerile si apoi sa le transmita mai departe exact unde trebuie, ar folosi foarte mult.

  De exemplu vad un semafor defect. Unde anunt?
  La politie? La administratorul drumului?
  Asa as suna la XYZ si as face o sesizare. Iar oamenii de la centrala ar nota problema si ar stii cui sa o paseze. Plus ca ar avea mai multa autoritate, pentru ca sunt de la primarie, nu un om simplu de pe strada.

  Aveti atatea panouri publicitare prin bucuresti. Puneti intr-un colt acest numar de telefon, ca sa il faceti cunoscut.
  Daca exista deja inseamna ca nu e destul de mediatizat. Mi se pare aproape la fel de important ca si 112.

  Sunt constient ca nu puteti sa vedeti toate problemele orasului pentru ca sunteti unul singur.
  Dar locuitorii acestui oras vad tot bucurestiul si sunt sigur ca sunt multi de buna credinta care ar vrea sa va ajute sa faceti din acest oras un loc mai bun.

  Un telefon merge dat si din mers, nu trebuie sa ne deplasam pana la primarie, sa facem cerere sau cine stie ce alte minuni.

  Multumesc.
 • panourile publicitare (Joi, 11 decembrie 2008, 10:13)

  liviu_ [utilizator]

  nu sunt totusi prea multe panouri publicitare, si cel mai grav este ca acopera cladiri care arata chiar bine...
  eu personal nu mai tin minte cum arata magazinul unirea inainte sa fie bombardat cu panouri publicitare

  de asemenea... cand se opreste demolarea monumentelor pentru a constriui cladiri noi?
  cand se opreste schimbarea parcurilor in blocuri???

  la scoala 200 din setorul 3 NU MAI EXISTA curtea scolii... inainte cand eram eu copil, erau 3 terenuri de handbal si 2 sau 3 de fotbal... acum sunt 40 m2 de ciment care se spune ca e curtea scolii, si unde jucam noi fotbal sunt vreo 2 blocuri... este normal?
  stiu ca nu erati primar pe vremea aceea si stiu ca nu se mai poate face nimic, dar trebuie sa se impiedice repetarea acestor situatii!!!
  spatiu verde din bucuresti este aproape inexistent...
 • intrebare pt dl Oprescu (Joi, 11 decembrie 2008, 10:13)

  gigi [anonim]

  Cand ne scapa de cainii vagabonzi???
 • maidanezi (Joi, 11 decembrie 2008, 10:14)

  Ada Bucur [anonim]

  Vreau sa stiu si eu cand voi putea circula prin parcurile din Bucuresti, si prin capitala in general, fara sa ma tem de haitele de caini vagabonzi?
 • Asfaltare (Joi, 11 decembrie 2008, 10:19)

  Marin Romeo [anonim]

  Ziceati ca faceti un departament care sa supravegheze constructiile sau lucrarile de prin bucuresti, are vreo sansa sa fie facut? va intreb pentru ca ieri era sa imi rup piciorul la iesirea din metrou la Pacii, sa facut un sant in care sau pus ceva cabluri .......si sa astupat cu pamant care sa tasat, acuma in aglomeratie ai toate sansele sa calci gresti si sa faci entorsa sau mai rau.
  Cu respect Marin Romeo.
  Astept un raspuns
 • candidatura presedintie (Joi, 11 decembrie 2008, 10:19)

  ML [anonim]

  Buna Ziua Dle. Oprescu,


  Sunteti considerat de oameni politici cu greutate din partide aflate atat la stanga cat si la dreapta spectrului politic precum si de catre analisti, intelectuali samd ca persoana care are cele mai mari sanse de a reprezenta o alternativa solida si credibila la candidatura dlui Basescu pentru un nou mandat la presedintie. In ce conditii ati lua in considerare o astfel de candidatura pentru 2009?
 • caini (Joi, 11 decembrie 2008, 10:20)

  o romanca [utilizator]

  Dle Primar, cand aveti de gand sa adunati cainii de pe strazi? Stau in Dr. Taberei si plec dimineata la ora 6.30 la serviciu, am ajuns sa plec de acasa cu o bata in mana sa ma apar de haitele de caini. De ce nu ii adunati? daca nu aveti unde sa- duceti, atunci ii omorati si gata, nu se mai poate trai in oras de atatia caini. Nu va mai uitati in gura babelor frustrate si refulate care "iubesc animalele" , cand ii veti obliga sa plateasca impozit pe caini, sa-i treaca la intretinere si sa adune rahatul de pe trotuar, sa vedeti atunci ce se vor mai imputina iubitorii de caini. Nu mi se pare moral sa se aloce bani ptr intretinerea cainilor, atata vreme cat este asa o saracie in spitale, in case de copii sau de batrani.Cainele l-a lasat Dumnezeu la tara, la curte, nu la oras pe trotuar, intre blocuri. Haideti sa iubim mai mult oamenii si apoi, dupa ce am rezolvat problemele oamenilor sa ne ocupam de animale. Pana atunci adunati cainii de pe strazi, daca nu vreti sa inceapa oamenii sa-i omoare.
  • @ o rrromanca (Joi, 11 decembrie 2008, 12:41)

   lola [anonim] i-a raspuns lui o romanca

   doamna, cainele a ajuns pe strazi de oras tot din cauza omului si a nesimtirii lui. si din cauza autoritatilor si a nesimtirii lor. nu inteleg de ce tot cainii trebuie omorati. omorati-i dumneavoastra, daca tot sunteti atat de hotarata.
   solutia e sterilizarea.
   • sterilizarea (Joi, 11 decembrie 2008, 16:05)

    o romanca [utilizator] i-a raspuns lui lola

    v-am raspuns si mai sus, un caine chiar daca este sterilizat tot musca, asa ca terminati cu prostiile
 • LISTA CU PRIORITATI A PRIMARIEI (Joi, 11 decembrie 2008, 10:20)

  tsunami [utilizator]

  este posibil sa prezentati lista cu prioritati si apoi cate din prioritati au fost trecute la stadiul de proiecte?
  proiect = buget si timp alocat.

  multumesc
 • cainii vagabonzi (Joi, 11 decembrie 2008, 10:23)

  Gabi [anonim]

  Nu numai problemele majore sunt importante pentru primarie...problemele marunate fac viata mai frumoasa...deci:
  Ce facem cu cainii vagabonzi din Bucuresti....sunt o teroare atit pentru adulti cit si pentru copii. Maine ...poimaine mai auzim de un alt "japonez" ca a fost muscat de un maidanez...mai grav este ca a si murit....uitati-va pe recomandarile unor site-uri straine ce sa eviti in Bucuresti cind il vizitezi...(caini, taxiurile de la otopeni, etc.)
  Se inmultesc pe zi ce trece....iar cind suni la ecarisaj spune ca s-a desfintat....de ce? pentru ce platim impozite si taxe locale?
 • Transport in comun Bucuresti (Joi, 11 decembrie 2008, 10:34)

  Manea Eugen Florin [anonim]

  Domnule Primar,

  Spuneti ca vreti sa decongestionati traficul din Bucuresti printr-un sistem de transport in comun mai eficient.
  Spuneti-mi si mie cum este posibil ca la o ora de varf (in speta intre orele 18-19), metroul sa vina la mai mult de 10 minute?? Nu este un caz singular si observ ca se intampla din ce in ce mai des (eu iau in fiecare zi metroul de la Piata Victoriei spre Distor).
  Mai ingrijorator este faptul ca acest lucru in ultimul timp se intampla in fiecare seara aproape.. Pur si simplu se calca lumea in picioare..
  Eu va spun un lucru- atata timp cat autobuzele nu vor avea aer conditionat (chiar va invit sa luati un autobuz vara in toiul zilei imbracat in costum- tinuta obligatorie de serviciu in cazul multora), iar metrourile nu vor veni la 2- 3 minute- oamenii cu venituri medii si cu masina, cum este si cazul meu, vor prefera sa se deplaseze cu masina la serviciu.

  Va multumesc,

  Eugen
  • siguranta la metrou (Joi, 11 decembrie 2008, 11:01)

   cetatean [anonim] i-a raspuns lui Manea Eugen Florin

   Si vezi si articolul de pe hotnews.ro cu bataia din metrou.De ce bodyguarzii nu-si fac datoria?
 • ansamblu Baneasa-Straulesti - nereguli constructii (Joi, 11 decembrie 2008, 10:39)

  cetatean Bucuresti [anonim]

  Astept cu nerabdare ziua cand se va face curatenie in ceea ce priveste escrocheriile facute de constructorii din Romania, cu complicitatea functionarilor din primarie.
  Nu ar fi rau, domnule primar, sa aruncati o privire asupra modului cum s-au executat lucrarile la ansamblul de locuinte Baneasa-Straulesti, din str. Straulesti, nr. 58-60. Toate acestea cu girul functionarilor din primaria sector 1.
 • bicicleta (Joi, 11 decembrie 2008, 10:41)

  constantin [anonim]

  domnule primar,am observat ca inca nu se face absolut nimic pentru incurajarea mersului pe bicicleta!!!problemele care exista in acest moment in bucuresti sunt grave: actualele piste de biciclisti incalca dreptul la libera circulatie a pietonilor si pune in pericol siguranta si integritatea lor corporala!!! de ce spun asta??aceste piste sunt prost gandite si prost executate!lasand la o parte faptul ca trebuie sa faci cascadorii daca doresti sa te DEPLASEZI (am subliniat acest lucru fiindca folosirea bicicletei e necesara pentru o dpelasare rapida si fara obstacole,iara nu pentru plimbare...pentru asta exista parcurile...!!!),in multe zone trotuarul este ocupat in proportie de 70 -80 % de catre aceste piste!!! circuland cu o viteza de circa 20 de km la ora....sansele sa lovesti o persoana in varsta care nu aude bine sau un copil care se departeaza pentru un moment de parintele lui sunt extrem de mari....cine va fi vinovat in aceste cazuri??/??sigur,exista optiunea sa reduci viteza....si atunci de ce sa mai folosesc bicicleta,daca la fiecare 100 m trebuie sa franez?//?nu poti sa franezi si sa accelerezi imbracat la camasa si costum sau chiar imbracat de strada...(asta in ideea ca mergi la slujba cu ajutorul bicicletei sau la un concert sau la un restaurant sau....!!) fiindca vei transpira...si atunci??ce e de facut??/ plus ca folosind pistele te indepartezi serios de destinatie!!! de parcarile masinilor pe aceste piste...nu vreau sa mai vorbesc...nu ai ce face!!!! solutia folosita pentru marcarea acestor piste este una prost aleasa...materialul de culoare verde care este impregnat pe aceste piste reduce viteza de deplasare....impunand un efort suplimentar biciclistului..plus denivelari constante care te fac sa te simti pe un drum pietruit(exagerez un pic..dar nu-s departe de adevar!!)....cine le-a gandit?//?cine a dat solutia?//nu cumva s-au incasat niste bani in plus pt acele marcaje?/nu era mai ieftin sa fie facut direct marcajul cu bicicleta pe asfalt???
  • PISTE PT BICICLETE (Joi, 11 decembrie 2008, 12:55)

   Vlad G. [anonim] i-a raspuns lui constantin

   Buna ziua domnule Primar,
   Este imperios incurajarea folosirii bicicletelor, prin amenajarea de piste pe care sa poti ajunge la servici sau la piata ( cumparaturi) nu in parc sau pe langa parc.

   va dorim succes!
 • trafic neoptimizat.... (Joi, 11 decembrie 2008, 10:43)

  Gabi [anonim]

  Stau in Dr Taberei si zilnic merg la serviciu in zona Pietei Alba Iulia.
  Daca aleg sa merg cu mijloacele de transport in comun, in cel mai fericit caz fac...40-80 minute ...au fost si zile cind fac 2 ore....
  Asa ca am ales varianta masina proprie...pe traseul dr. taberei sau bd. timisoara ->pasajul razoare->merriot->bd unirii->pta alba iulia. Daca plec la 6,30 fac 15-20 minute, la 7 fac 30-40 minute, iar deja dupa ora 7,15 fac lejer 60 minute...
  Care este strategia PMB privind circulatia auto/mijlocele de transport in comun pe termen scurt si care este viziunea pe termen lung (daca exista....:)).
 • deplasarea infernala prin bucuresti (Joi, 11 decembrie 2008, 10:43)

  florina [anonim]

  Buna ziua,
  Cand incep sa sa materializeze promisiunile dvs. legate de fluidizarea traficului in capitala?

  In legatura cu circulatia metroului puteti sa imi raspundeti de ce acesta nu poate circula normal adica, nu este DELOC NORMAL ca in perioada de maxima circulatie (7-9 dimineata, 16-18 seara) sa astepti nu mai putin de 8 minute in statie. Situatia nu este intamplatoare ci uzuala zi de zi, ora de ora. Este singurul mijloc de transport in comun care ar trebuie sa functioneze aproape perfect. De ce nu se poate? Cine ii sta in cale in subteran?

  Multumesc
 • Probleme edilitare (Joi, 11 decembrie 2008, 10:47)

  Dan Mitroescu [anonim]

  Neduneriri:
  -Ce rost are fantana arteziana de langa blocul EVA aflata in constructie de la Craciunul din 2006? Nu functioneaza nici astazi!
  -Ce facem cu cainii si politistii comunitari? Prea multe gherete si mizerie acolo unde acestia de fapt nu isi fac treaba. Droaie de politisti care se confunda cu interlopii .
  -De ce sunt atatea spatii de parcare rezervate de persoane dubioase, in pofida legii si a hotararilor municipalitatii.
  -Aspectul noului Pasaj al Universuitatii este groaznic. Scarile nu fuctionaza (sunt cumva destinate numai inaugurarii?). Spatii pustii, fauna dubioasa deja in elementul ei.
  -In legatura cu avertismentul opinez : continutul lui este neadecvat. Cel care trebuie sa-si asume ACTIUNEA este cel ales si platit de mine pentru aceasta adica PRIMARUL
  -Ii doresc mult succes si sarbatori fericite d-lui Oprescu!
 • Eficienta...de asta avem nevoie... (Joi, 11 decembrie 2008, 10:52)

  Un locuitor din Bucuresti [anonim]

  Buna ziua!

  va recomand ca discutia care o aveti astazi sa fie axata CLAR pe urm. directii, specificate si de cei dinaintea mea:
  1. trafic - ce se va face incepand de maine - concret, fara baliverne si ocolisuri de tip electoral. ce s-a facut pana acum...vedem in fiecare zi ..
  2. caini vagabonzi - deja ne este dor de Basescu primar. macar atunci se intampla ceva.
  3. parcari - nu ai unde parca masina oriunde in oras. Luati exemplul Clujului - au gasit cladiri si terenuri si au construit parcari si in cartiere.
  4. Incheiati un acord cu Politia prin care acestia sa intervina si sa isi faca datoria in trafic. Accepta trecere pe culoarea rosie, circulatia pe liniile de tramvai, pietonii nu au nici o treaba cu semaforul etc. A disparut complet spiritul civic.
  5. preluati metroul la PMB. Nu este posibil ca trenurile sa circule in orele de varf la 7-10 min. Cred ca este o placere pt. cei de la Metrorex sa sa uite pe monitoare si sa vada oamenii cum se imbulzesc in vagoane. Altfel nu imi explic...

  Si celelalte probleme ridicate sunt importante.
  Dar cred ca trebuie actionat ACUM in directiile de mai sus pt a mai avea o sansa in aceasta capitala (cica) europeana.

  De aceea, va rog, renuntati la demagogie, la promisiuni aiuristice si SA VA ASUMATI TERMENE. Nu este problema bucuresteanului ca nu s-au respectat niste clauze dintrun contract, ca a ramas in coada de peste de pe vremea fostului primar etc. De aceea ati fost ales, sa rezolvati probleme, nu sa cautati scuze.

  Si daca nu reusiti sa realizati ce ati promis in campanie, lasati pe altcineva. Nu este rusinos sa iti dai demisia. E mult mai rusinos sa te agati de o functie chiar daca stii ca nu poti face nimic pt oameni.

  Cu stima,

  un locuitor al capitalei (cica) europene
 • circulatia in sectorul 1 (Joi, 11 decembrie 2008, 10:52)

  Ionescu Constantin [anonim]

  Domnule primar,
  De mai multa vreme studiez problema circulatiei in B.
  90 % din blocari se petrec in zona centrala.Cauze:
  Toti "smecherii de Bucuresti"si-au facut vile pe te miri ce teren in centru ,pe care le-au inchiriat imediat la firme fara ca sa asigure nici macar un loc de parcare....
  Impozitul e mai mic ,initial s-a construit in regie proprie,deci chetueli minime ,insa
  fiind in centru chiria e foarte mare etc,etc
  La mine pe o intrare infundata de 40 m sunt 4 vile nou construite ,unde functioneaza 7 firme si un mini spital, iar noi ,uneori,nu putem intra spre casa nici macar cu piciorul....
  In fine,eu am solutia decongestonarii traficului in aceasta zona !V-o pot indica fara nici un cost daca sunt solicitat...
 • cainii vagabonzi (Joi, 11 decembrie 2008, 10:53)

  malina [anonim]

  Domnule primar, a fost adoptat un proiect de lege anul acesta, potrivit caruia sa se aloce suma de 600 lei pentru un caine , pe luna, aflat intr-un adapost de stat. In momentul de fata, in Bucuresti, mai functioneaza doar adapostul de pe Bd.Theodor Pallady, care poate intretine 250 de caini.
  De ce nu se mai construiesc si alte adaposturi? De ce trebuie sa platim suma de 150 lei ca sa putem adopta un caine?
  De ce s-a alocat o suma atat de mare, care depaseste salariul minim pe economie, pentru un caine, care oricum, dupa o luna de zile ajunge tot pe strada?
 • craciun inundat (Joi, 11 decembrie 2008, 10:54)

  nocturna [utilizator]

  Domnule Oprescu, cum se face ca avem casute cu fundite, beculete, ghirlande, brazi impodobiti, carnati si torturi care sfideaza recordurile, mii de mosi craciuni si caciulite, dar la fiecare ploaie (fie mare, fie mica) toate intersectiile din centrul capitalei (nu mai vorbesc de alte zone) sunt inundate de doar cu bac-ul mai reusesti sa traversezi strada ? nu zic, e frumos si cu sarbatorile, si cu balciul, dar eu nu stiu sa inot...

  as aprecia macar un raspuns
 • d-le primar (Joi, 11 decembrie 2008, 10:56)

  adrian dinulescu [anonim]

  D-le primar Oprescu :
  1.cum si cand intentionati sa finalizati investitiile aflate in stadii avansate de executie(pasajul Pieptanari, artera d-na Ghica- Piata Delfinului, pasajul Basarab, etc),
  2. ce intentii aveti legat de contractele de reparatii si ntretinere, aflate in derulare pe cele 6 pachete de strazi si bulevarde;
  3. Ce intentii aveti cu proiectele: pasajul de la intersectia Colentina -d-na Ghica, Artera de legatura intre dn1 si autostrada A1;
 • continuare la bicicleta (Joi, 11 decembrie 2008, 10:57)

  constantin [anonim]

  cine a fost 'geniul' care a 'gandit' acest sistem???oare individul a folosit in viata lui o bicicleta???..pentru deplasare,evident!!!!!SOLUTIA pentru aceste PISTE, este ca ele sa fie marcate, si mutate pe strada!!!!!!! trebuie folosita PRIMA BANDA de circulatie cu PRIORITATE FATA DE ALTE VEHICOLE,mai putin fata de transportul in comun!!!!!!!!!aceste piste ar urma cursul strazilor...strazi pentru care noi cetatenii platim impozit(tin sa precizez ca posed si auto personal,insa il folosesc doar cand ploua foarte tare sau cand plec din bucuresti!!!), facand aceste modificari inclusiv in codul rutier ati da posibilitatea ca biciclistii sa fie protejati si astefl s-ar incuraja acest mijloc ieftin,nepoluant,producator de sanatate pentru populatie!!! in acste moment zilnic sunt injurat de 'soferii' care se simt deranjati de prezenta mea cu bicicleta pe strada...chiar soferii ratb-ului se comporta ca niste criminali..blocandu-ma prin lipirea auto de bordura si punandu-ma in situatii in care daca nu as fi fost atent...as fi sfarsit sub roti sau la spital.......nu o data am patit acest lucru.....fara martori..prinde orbu',scoate-i ochii!!!!....zilnic esti injurat de soferi...alergat de caini...(apropo de acest lucru...cand veti rezolva aceasta nenorocita de situatie in care cainii sunt precum turmele de oi pe strada...asteptati un alt turist japonez....sau va e teama de 'iubitorii de animale'?/??!?!?!?)...viata de biciclist in bucuresti este imputita..la propriu datorita smogului si parfului(pote vorbiti cu cei d ela mediu...in legatura cu autorizatiile de constrctii si verificarea modului in care sunt protejati cetatenii de afectele santierelor!!!) si la figurat datorita lipsei unei infrastructuri bine gandite si executate(poate importam niste suedezi sau nemti care gandesc,atunci cand ne apucam de treaba!!!)...stiati domnule primar ca daca doresc sa ma deplasez la centrul comercial din baneasa...din dreptu aeroportului baneasa sunt in ilegalitate pe strada???
 • Reparatii strazi (Joi, 11 decembrie 2008, 10:58)

  Nicu [anonim]

  D-le primar, locuiesc pe strada Aurel Botea din sectorul 3 (aproape de intersectia Baba Novac). De 3 luni muncitorii au spart toata strada blocand-o cu escavatoarele. Nu stiu exact ce cauta, poate petrol, pentru ca sunt cratere de 3-5 metri adancime (nu exagerez). De atunci pana acum am innotat in noroi. Cam cat dureaza reparatia unei strazi de 50 metri? Daca asta dureaza jumate de an, cam cat estimati ca va dura constructia autostrazii?

  Cu respect, un alegator.
 • Pe cand ? (Joi, 11 decembrie 2008, 11:00)

  Baron Local [utilizator]

  Cand se va termina cu:

  1.cainii vagabonzi care-mi musca copilul!
  2. instalarea semaforizarii inteligente
  3. mizeria din centrul istoric
  4. mizeria de pe strazi care nu sunt spalate adecvat.

  Cand va incepe:

  1 Autostrada suspendata
  2. lucrarea la metrou in DR Taberei
  3. ca atunci cand apare o groapa in asfalt sa nu fie reparata dupa 2 ani.

  este o groapa la intrarea in Pantelimon de vreo 5 ani. toti soferii o stiu. Despre astfel lucruri vorbesc.

  4. sa se puna ordine in constructii si arhitectura.
 • - (Joi, 11 decembrie 2008, 11:04)

  dr. D [anonim]

  Caracterele puternice se vad in momentele tragice. Intr-o singura zi Rudolph Giuliani a devenit cel mai important administrator din America, pe 11 septembrie 2001. Domnule Oprescu, sunteti pregatit de un cutremur de peste 7 grade care va distruge cladirile vechi din Bucuresti? Mormanele de moloz, oamenii prinsi sub daramaturi asteptand salvarea, strazile blocate si riscul de epidemii, stiti deja ce trebuie sa faceti cu toate acestea? Este pregatita primaria Capitalei si dumneavoastra personal pentru a face fata unei astfel de tragedii?
 • continuare bicicleta (Joi, 11 decembrie 2008, 11:06)

  constantin [anonim]

  stiati ca oricine ma poate accidenta fara sa fie vinovat ?? fiindca dupa aeroportul baneasa circulatia bicicletelor este interzisa!!!!!!deci,daca as locui in otopeni sau in apropiere.....ar trebui sa urc bicicleta in ratab si dupa,de la baneasa sa merg firesc ....trist si periculos..dar cine sa vada din administratie???cui ii pasa??//sper,domnule primar general ca veti fi cel care va rezolva aceste probleme..simple prin solutii simple: pista de bicicleta pe prima banda de circulatie in tot orasul,includerea acestei hotarari in codul rutier..priopritate fata de alte vehicole...e simplu si va fi foarte eficient....despre cainii comunitari...depre smog,depre lipsa parcarilor...despre lucrarile care treneaza cu anii...despre soseaua de centura care 'e sublima dar lipseste cu desavarsire'(trebuia declarata urgenta zonala si construta in regim de urgenta intr-un an!!dar cine sa faca asta?/?romanii..noooo!!!),despre...cenusiul cladirilor..depre cladirile istorice care dispar pe zi ce trece...despre metroul din drumul taberei care sa va construii in 120 de luni..(..iah!!!)....ce sa mai spun?///?oare cine va face ceva?/??? si cand?
 • Pe cand separati liniile de tramvai de trafic? (Joi, 11 decembrie 2008, 11:12)

  Robert C [anonim]

  Domnul primar,
  Ati avut curiozitatea sa mergeti cu tramvaiul 21 sau cu 34 (partea care functioneaza acum)? Liniile sunt modernizate dar se merge cu 5-10km/h sau se sta. Bd. Iancu de Huneoara, Sos Stefan cel Mare, Soso Mihai Bravu, Cal. Vacaresti, Sos. Colentina, Calea Mosilor pot avea linii de tramvai separate de trafic. Astfel, existand un mijloc de transport rapid, multi vor renunta sa mai mearaga cu masina.
  A doua intrebare: de ce nu dati drumul inca liniei 34 pe tot traseul, dat fiind faptul ca lucrarea este GATA de o luna?
 • primar pentru bucuresti european (Joi, 11 decembrie 2008, 11:15)

  cristina [anonim]

  Dle Oprescu,

  Ati beneficiat de votul meu de incredere - cateva probleme ale Bucurestiului, in opinia mea:

  - problema CAINILOR COMUNITARI (capitala, ca si intreaga tara arata ca un circ al ororilor. Trebuie gasite solutii pentru stoparea acestei probleme). NU numai ca este terifiant ce se intampla pe strazile capitalei, dar este inuman (animale si oameni nu trebuie sa sufere cand exista solutii). De ce nu se rezolva aceasta problema? Daca luam cainii de pe strada si ii casapim in masa..in spatele usilor inchise, problema nu va disparea iar noi nu vom parea mai "umani". Trebuie sa avem o capitala europeana, o capitala fara caini comunitari!

  - problema LIPSEI SPATIILOR VERZI, care sunt din ce in ce mai putine..Bucurestenii raman in continuare stresati, in afara de betoane, nu prea exista spatii verzi (am exclus de aici cimitirele ), iar vara este crima - nu poti respira aer curat. Banuiesc ca din masinile de serviciu nu se simte aerul poluat pe care il respira pietonul :(

  - problema SPATIILOR DE AGREMENT - strandul Tineretului care zace in paragina, etc, etc, etc...

  - si PISTELE PENTRU BICICLETE- sunt de-a dreptul caraghioase.

  - problema persoanelor fara adapost (nu stiu daca e de competenta primariei sau nu).

  Multumesc si mult succes!
 • 1. retrocedari; 2. terenuri armata 3. biciclete (Joi, 11 decembrie 2008, 11:15)

  gogu [anonim]

  1. de ce prefera primaria sa piarda timp si bani in instanta decat sa raspunda clar si rapid la notificarile de retrocedari? cata coruptie si incompetenta mai puteti proteja la comisia juridica?

  2. de ce exista sute de hectare de teren (viran sau cu cladiri nefolosite) in interiorul orasului, care apartin Armatei si care inca sunt tolerate in bucuresti? de ce avem nevoie de garnizoane in interiorul orasului? oricum majoritatea acestor terenuri sunt in parasire, pentru ca armata nu mai e obligatorie si si-a redus efectivele si activitatile de instructie. iar in cladiri se organizeaza botezuri, nunti si alte petreceri.
  puteti face parcuri, parcari, baze sportive etc

  3. de ce nu faceti nimic pentru a incuraja mersul pe bicicleta? in tarile nordice se circula tot anul, chiar si pe ploaie, ninsoare etc, pentru ca exista benzi speciale, exista spatii de parcare speciale, exista mecanisme de transport ale bicicletelor pe autobuze, exista sute de biciclete in strada care pot fi inchiriate etc.
  in bucuresti benzile de biciclete sunt parcari iar militzia rutiera habar n-are cum sa reactioneze la accidente care implica biciclisti in trafic.
 • Parcari masini leasing (Joi, 11 decembrie 2008, 11:15)

  Sergiu [anonim]

  Pe forumul hotnews exista o discutie vis a vis de faptul ca parcarile de resedinta nu se vor mai da pentru masinile in leasing.

  As vrea sa stiu daca e adevarat.

  Va rog sa aveti in vedere ca leasingul este petnru persoanele fizice o metoda de finantare deseori mai ieftina decat creditul. Pe de alta parte persoana care are o masina in leaing plateste impozit pentru aceasta la administratia finaniciara locala
 • Parcaje Subterane (Joi, 11 decembrie 2008, 11:20)

  Dan Gheorghiu [anonim]

  Parcajul subteran Gara de Nord se mai face?
  Care/unde sunt celelate parcaje ce vor fi eventual construite?
 • constructii imobile (Joi, 11 decembrie 2008, 11:21)

  Catalin [anonim]

  Buna ziua,

  As dori sa il intreb pe Dl. Primar care e parerea dansului despre cele doua cladiri de birouri construite langa Biserica Armeneasca si langa Catedrala Sf. Iosif? Nici regimul de inaltime si nici arhitectura cladirilor din cele doua zone nu par a justifica autorizatiile de constructie emise de Primaria Capitalei. Daca totusi aceste autorizatii au fost emise de Primariile de Sector, as vrea sa stiu daca Primaria Generala nu trebuie sa aiba totusi rolul unic in Bucuresti de stabilire a unor criterii generale de bun simt vis-a-vis de arhitectura, zone istorice, etc.

  Multumesc
 • Parcare... (Joi, 11 decembrie 2008, 11:22)

  Reader [anonim]

  Nu stiu exact daca intra in atributiunile primarului general sau a altor institutii, dar ...

  V-as ruga sa veniti (in zona d-na ghica - petricani) intr-o seara (dupa ora 20) sa incercati sa parcati masina undeva vara sa blocati sau fara sa incalcati regulile de circulatie (sau cele ale bunului simt fata de pietoni). Intrebarea e urmatoarea, cu ce drept cei de la politia comunitara + nu stiu ce firma ridica masinile incepand cu ora 6-7 dimineata cand programul la serviciu incepe la ora 9.
  In zona respectiva nu exista nicio parcare supra/sub terana (in afara de cele din spatele blocurilor), cea mai apropiata fiind la obor (adica la aprox 20 min de mers pe jos), cel mai apropiat supermarket cu parcare este tot langa obor.
  As vrea sa stiu urmatoarele:
  1) cand este posibil sa incepeti sa va ganditi (ca de pus in practica probabil in al treilea mandat) la o parcare in zona respectiva?
  2) care ar fi sansele de castig in cazul in care as actiona primaria in judecata pentru ca ma obliga sa incalc legea parcand in zone interzise, motiv pentru care masina mi-a fost ridicata.
  3) cand veti incepe sa ridicati epavele parcate regulamentar ocupand astfel locuri de parcare? stiu ca va va fi greu sa credeti, dar pe o straduta de vreo 500 m am numarat aprox. 30 de masini "cuib de porumbei" (sunteti un om inteligent, ati inteles ce am vrut sa spun).

  Va multumesc si astept raspuns.
 • Lege noua (Joi, 11 decembrie 2008, 11:24)

  Vero [anonim]

  Se pare ca legea lui Marinescu pentru protectia animalelor nu este de ajuns. Propun sa introduceti o noua lege care sa responsabilizeze oamenii. Degeaba spun unii ca sunt terorizati de caini, cand altii doi metri mai incolo isi lasa cainii liberi sa se imperecheze sau arunca noi nascuti in plasa, pentru ca nu au auzit de castrare. As vrea sa existe o lege care sa oblige proprietarul sa plateasca o taxa anuala, daca animalul nu este castrat. Asta ar pune punct si traficului ilegal cu animale de rasa si ar stopa o sursa sigura de animale noi pe strazi. Sunt 100% pentru sterilizare nu pt eutanasierea lor.
  Dl. Oprescu zbateti-va pentru o lege care sa responsabilizeze in primul rand proprietarul de caini sau de pisici.
 • Sesizare legata de trafic auto (Joi, 11 decembrie 2008, 11:26)

  Florin Neculcea [anonim]

  Buna dimineata. Am o nedumerire legata de nerespectarea semnelor de circulatie pe Calea Mosilor si Colentina. S-a asfaltat si modernizat, toate bune. Se circula mai fluent si fara grija de a evita gropi. Dar exista o probleme care zilnic macina nervii (soferilor). Exista multe semne de obligatoriu dreapta cand iesi de pe strada secundara si intri pe calea Mosilor ori Colentina si anume intersectie Str Olari su Mosilor, intersectia Eminescu unde soferii incurca circulatia in incercarea de a vira la stanga pe Eminescu ori Traian, la intersectia Fainari cu Calea Mosilor, Colentina cu Intrarea Turmelor si lista mai poate continua. Intrebarea este de ce nu se aplica amenzi ori sa se gaseasca o cale de a bloca accesul soferilor in incercarea de a vira la stanga deoarece se incurca circulatia in orele de trafic intens iar in ceea ce priveste siguranta pietonilor foarte multe accidente se intampla la intersectia Fainari cu Calea Mosilor pe trecerea de pietoni.
  Multumesc.
 • Reparati artezienele (Joi, 11 decembrie 2008, 11:27)

  Marian Udrea [anonim]

  Poate pana la vara gasiti o modalitate de a repara fantanile arteziene de pe Bd.Unirii, care arata "ca la casa de femeie vaduva"...

  - Tevi blocate (cam 70%);
  - Tevi rupte prin care apa boboroseste in loc sa tasneasca;
  - Tevi strambe care-si trimit jeturile pe trotuare;
  - Apa neschimbata cu lunile, facand bazinele sa "trazneasca" atunci cand treci pe langa ele, precum o balta imputita de campie in timpul verii;
  - Travertin patat, mucegait si spart pe ici - pe colo...

  Toate astea dau un aer de-a dreptul jalnic zonei centrale, spre Palatul Parlamentului, adica acolo unde sunt atrasi 95% din turistii straini. Acestia nici macar o poza nu pot face cu fantanile drept fundal, ca s-ar (si ne-ar) face de ras...
  Credeti ca problema asta merita un loc in agenda de lucru a primarului general dintr-o capitala europeana ?
 • parcari, exemplu germania (Joi, 11 decembrie 2008, 11:27)

  Vasile Cristian [anonim]

  Locuiesc in germaina , dar datorita afacerilor sunt f des in bucuresti unde m-am si nascut. aici (in germania)primaria se implica activ in contruirea parcarilor cu bani privati , adica primaria pune la dispozitie terenul sau cumpara unul , privatul construieste parcare, e scutit de oarece impozite 10 ani si in jurul acestor parcari pe raza de 3-4 strazi daca parchezi , pe interzis platesti 35 euro amenda fara drept de apel , iar amenzile sunt aplicate de politzistii comunitari nu de cei de la circulatzie care au alte probleme pe cap. ce este asa greu ca primaria sa-si asume responsabilitatea unui astfel de proiect ? daca va lipsesc oamenii hotaratzi, va stau la dispozitzie, adresa de mail este valabila.
  Succes.
 • Probleme "marunte" (Joi, 11 decembrie 2008, 11:32)

  laura [anonim]

  -inca sunt foarte multe rable incastrate in asfalt care ocupa locurile de parcare....
  -verifica cineva daca gunoiul colectat selectiv chiar se recicleaza sau umple gropile de gunoi?
  -nu se poate selecta si aluminiul separat ?
  -ar trebui mai multe programe de trezire a constiintei cetateanului
  -apanova si distrigaz sunt tot de capul lor, lasand peste tot gropi neastupate sau astupate cu pietroaie
  -ptr intrarea in Bucuresti prin dna Ghica ar fi imperios necesara o varianta alternativa...prin Gherghitei, sau un pod peste raul colentina prin zona Maior Bacila....lucrari care sa nu incurce traficul mai mult pe timp lung
  -identificarea si reabilitarea "scurtaturilor care ar putea prelua traficul de pe stazile importante-ex. cel de la Glucoza, stradutele din jurul pietei Dorobanti...
  -vorbeati odata ca parcarile supermarketurilor ar trebui noaptea sa poata fi folosite ca parcari de resedinta ptr locuitorii din jur...parea o idee buna...
  -instituirea gratuitatii pe mijloacele de transport in comun a pensionarilor NUMAI incepand cu ora 10 dimineata, ptr ca acestia circula exact in cele mai aglomerate momente ale zilei, aglomerand si mai mult traficul.
  Inca am mare incredere ca puteti face ceva din Bucurestiul asta si va sustin ! Multa sanatate si-un mandat bun ptr toti!
 • Parcare pentru revolutionari (Joi, 11 decembrie 2008, 11:32)

  Eudoxiu Emanuel [anonim]

  Buna ziua,
  Locuiesc in sectorul 2, zona Piata Iancului.
  In fata blocului exista o parcare(a fost), pentru 3 blocuri adiacente.
  Problema este ca jumatate din aceasta parcare, este ocupata de un 'revolutionar' de etie rom.
  Nu am nimic cu faptul ca este rom.
  II admir si ii respect.
  Insa, pe jumatate din parcare - care este a lui - a ridicat un magazin de haine second hand+o terasa parasita.
  Mi se pare anormal ca o singura persoana sa ocupe spatiul la 1/2 dintr-o parcare, cand locurile de parcare au valoare de locuri de veci.
 • parcare resedinta (Joi, 11 decembrie 2008, 11:32)

  eu [anonim]

  De ce ma obliga primarul general sa parchez in fata blocului numai masina personala ? Am dreptul sa folosesc ce masina vreau eu. Daca am si masina personala si de firma si o folosec pe cea de firma mai mult ? Seara trebuie sa vin acasa cu cea personala ?
  Este o aberatie. Eu am dreptul la un loc parcare de resedinta deoarece am o propietate in acel imobil. Asa poate stau in Drumul Taberei si primesc loc de parcare in Aviatiei ca acolo sunt locuri libere si am masina propietate personala.
  Daca spunea chestia asta inainte de alegeri nu cred ca mai era primar general.
  Legea sau hotararea cred ca este buna in cazul masiniilor mari ( masini de transport ), u pentru autoturisme.
  “Art. 24. - (3) In parcarile de resedinta, care sunt situate la mai putin de 30 m de frontul imobilelor utilizate de locatari, se va atribui cate un loc de parcare pentru fiecare apartament. Daca numarul cererilor depaseste suprafata disponibila, se vor organiza licitatii la care tariful de baza este reprezentat de pretul de pornire. Autoritatile administratiei publice vor identifica impreuna cu asociatiile de proprietari spatiile aflate la mai putin de 30 m de frontul imobilelor, care pot fi amenajate ca parcari de resedinta.
  Este definitia pe care o regasim in HG nr. 955/2004 pentru aprobarea reglementarilor-cadru de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 71/2002 privind organizarea si functionarea serviciilor publice de administrare a domeniului public si privat de interes local. Conform art.24 din aceasta hotarare de guvern:
  Conform prevederilor de mai sus, locurile de parcare sunt alocate pe apartamente, in limita locurilor disponibile. In cazul in care cererea este mai mare decat oferta, prin licitatie se va stabili ocupantul fiecarui loc de parcare.
 • parcari (Joi, 11 decembrie 2008, 11:33)

  traian ovidiu [anonim]

  1. daca si cand vom avea parcari suprateran in cartierela aglomerate, militari, dr taberei, etc unde nu semai poate circula de masinile lasate pe strada, trotuare, spatii verzi, locuri de joaca, statii RATB etc.. in general oriunde este un locsaor va fi parcata o masina.

  2. daca si cand se va tremina pasajul basarab, pentru noi cei care trecem prin zona a devenit un cosmar la orele de circulatie intensa.
 • trafic str Plantelor (Joi, 11 decembrie 2008, 11:37)

  TUDOR LILIANA [anonim]

  Buna ziua,
  Locuiesc pe str. Plantelor, intr-o zona cuprinsa intre Popa Nan si Traian. Aceasta zona este pur si simplu blocata zilnic, avem masinile parcate lovite sau zgariate zilnic si sa nu mai vorbim de galagia suportata dimineata cand toti soferii claxoneaza sperand in felul acesta sa se elibere drumul.
  Intrebarea este ce s-ar putea face ? Toata lumea foloseste aceasta portiune de strada ptr a ocoli 2 intersectii de la Bld Pache.
  Orice s-ar putea face ptr noi, locuitorii acestei strazi, ar fi bine venit: un sens unic (ar fi preferabil), sau niste benzi din acelea care incetinesc traficul......
  Ne puteti ajuta cumva ?
  Multumesc
 • Cand aveti de gand sa platiti datoria catre ELCEN, (Joi, 11 decembrie 2008, 11:37)

  Marinel Parvu [anonim]

  Stimate domnule primar,

  RADET-ul d-lui Ramba, in directa d-voastra subordine, are datorii uriesesti catre Electrocentrale Bucuresti SA, cifrate la peste 760 de milioane lei noi, cu penalitati --legale!!!!!!- de peste 600 de milioane lei. Cand avetid e gand, la fel ca alt primar pesedist, Radu Mazare, sa platiti datoriile catre producator, care nu mai este primit pe nicaieri sa ia credite?
 • In special transport (Joi, 11 decembrie 2008, 11:39)

  Bunoara Ion [anonim]

  Ce ne puteti spune despre:
  1. metrou Dr. Taberei
  2. circulatia la intervale prea mari ale metroului deja existent in orele de varf. de ce nu se face in asa fel incat pe cele doua tronsoane principale macar intre orele 7-10 si 16-19 succedarea trenurilor sa fie la intervale de 2 minute?
  3. in unele zone (exemplu concret Calea 13 septembrie, ultima parte inainte de intersectia cu Trafic Greu, venind dinspre Ghencea) desi calea de rulare a tramvaiului este tip cale ferata este asfaltata si bineinteles masinile circula si pe acolo periclitand bunul mers al RATB. De ce nu se pun garduri pe margine ca la 41? Macar tramvaiul sa se miste repede.

  4. lasati va rugam o adresa email unde sa se poata trimite catre dumneavoastra idei, sugestii etc. Bucurestiul este mare, nu poate nimeni avea pretentia ca dumneavoastra sa cunoasteti chiar fiecare coltisor si problema lui fara sa fiti informat de catre cineva. Cetatenii ar putea trimite mailuri cu observatii, sugestii, intrebari. Dar sa fie o adresa de mail citita de catre cineva, iar cel care citeste sa le puna pe anumite categorii in functie de probleme si astfel catre dumneavoastra ar putea ajunge un raport saptamanal, lunar, cu problemele astfel centralizate. E adevarat ca printre mailuri cred ca ar fi o gramada cu injurii sau alte chestii nefolositoare, care merg direct sterse, dar cred ca ar fi si cetateni care ar avea idei, sugestii interesante. Ar merita, zic eu, incercat.
 • parcare bucuresti (Joi, 11 decembrie 2008, 11:40)

  bosica sorina [anonim]

  cind o sa existe o companie de ridicat masini parcate ilegal care deranjeaza si pericliteaza traficul
 • metroul ? (Joi, 11 decembrie 2008, 11:41)

  ady [anonim]

  de ce nu se extinde metroul?..il invit pe d-l Oprescu in Londra sa vada cat de usor se extinde aici..este cel mai bun mijloc de transport..de ce nu se face nimic ani in sir?
 • regulament de publicitate outdoor (Joi, 11 decembrie 2008, 11:41)

  cetatean bucuresti [anonim]

  Stimate domnule primar,

  Apreciez foarte mult in activitatea corporatista transparenta obiectivelor si alinierea intereselor tututor grupurilor de interese implicate pentru atingerea respectivelor obiective.

  In aceasta ordine de idei vreau sa va pun urmatoarele intrebari:

  1. daca printre obiectivele dumneavoastra se numara si un regulament de publicitate exterioara care sa acopere tot Bucurestiul, ce ar trebui el sa cuprinda si in ce orizont de timp il vedeti materializandu-se

  2. avand in vedere ca pe langa firmele de outdoor vadit interesat 'de acest vid legislativ', un al grup de interes suntem noi cetatenii Bucurestiului care suntem de-a dreptul ingroziti de transformarea micului Paris in 'micul cinematograf publicitar' cu panze publicitare acoperind parca ostentativ majoritatea cladirilor din zonle centrale si mai nou zeci de ecrane TV care au impanzit strazile, si care sunt interzise in toate tarile civilizate datorita regulilor referitoare la siguranta traficului, si mai mult chiar parcurile/zonele verzi sunt 'vandalzate' cu panouri pubilicitare; avand in vedere toate acestea vreau sa va intreb daca cineva vreodata va regulariza acest haos 'ciocoiesc' si ne va intreba si pe noi cetatenii capitalei cum vrem sa arate orasul pe care il numim 'acasa'???

  Multumesc
 • Situatie dosar retrocedare (Joi, 11 decembrie 2008, 11:42)

  Dr. Stanciu Niculina - Ing. Stanciu Paul [anonim]

  Domnule Primar General,
  In data de 10.09.2008 am adresat PMB -Serviciul analiza dosare si emitere avize Legea nr. 10 din 2001 o cerere prin care solicitam o informare privind situatia dosarului nr. 31815 - notificare 186. M-am adresat prin mail pe adresa Dvs in data de 19.11.a.c, cu aceeasi rugaminte. Nici pana la acest moment nu am primit raspuns. Dosarul se afla intr-o faza finala de rezolvare. Va rog respectuos sa-mi facilitati primirea unui raspuns la solicitarea mea. Primiti va rog sincere urari de sanatate si sarbatori fericite.
  dr. Niculina Stanciu
  /
 • cursele de motociclete ... (Joi, 11 decembrie 2008, 11:43)

  Mihail Butaru [anonim]

  Buna ziua dl Primar,

  Folosesc aceasta ocazie pt a va "forta" sa raspundeti la problema semnalata de mine printr-un email la adresa dvs sorin.oprescu@bucuresti-primaria.ro in data de 3 sept 2008, privitor la cursele de motociclete in miez de noapte pe bulevardul Kogalniceanu si Regina Elisabeta. Va rugam sa-mi spuneti ce credeti ca ar putea face primaria in acest caz, ce masuri ar putea adopta primaria (interzicerea/reglementarea/restrangerea traficului in intervalul orar 2200-0500) impreuna cu politia pentru a ne asigura nopti linistite in care sa putem dormi, mai ales ca acest lucru nu se intampla doar pe cele doua bulevarde mentionate.
  In speranta ca veti gasi timpul necesar pt a raspunde acestei probleme, va multumesc anticipat.
  Cu stima Mihai Butaru
  • limitatoare de viteza (Joi, 11 decembrie 2008, 12:10)

   Vlad [anonim] i-a raspuns lui Mihail Butaru

   Nu este vorba numai de motociclete. Si autoturismele (si nu neaparat tunate) fac un zgomot insuportabil in conditiile in care circula noaptea pe marile bulevarde in regim de autostrada cu peste 100 km/h; si nu neaparat datorita faptului ca se organizeaza curse ci pt ca pur si simplu datorita faptului ca strazile sunt libere, soferii s-au obisnuit sa circule noaptea cu 100km/h in special in zonele fara semafoare.

   Sunt bulevarde pe care iti este frica sa treci strada chiar daca este trecere pt pietoni.
   Ex. Bd Mihalache, Str Turda - se circula cu viteza foarte mare, dar limitatoarele de viteza au fost montate pe stradutele adicente acestor artere unde practic nu isi au rostul deoarece pe aceste stradute se parcheaza si pe stanga si pe dreapta, spatiul de rulare este ingust si prin urmare se circula cu viteza foarte mica iar traficul pe aceste stradute este foarte redus.
 • cum se poate fluidiza traficul cu ZERO lei (Joi, 11 decembrie 2008, 11:44)

  Mihai [anonim]

  Domnule primar ,

  as dori sa stiu de ce nu incercati sa fluidizati traficul din Bucuresti, prin metode simple care nu costa nimic sau foarte putin. De exemplu:

  1. Un loc de parcare la fiecare 20 mp de birouri:

  Cost: ZERO
  Durata de implementare: 1 zi pt votare si publicare

  O hotarare a CM prin care la orice autorizatie de contructie pt io caldire de birouri, dezvoltatorul sa asigure un loc de parcare la fiecare 20-30mp (presupunand de ex ca o pers ocupa 10 mp)..

  In momentul actual, la mine la firma, intr-o caldire de birouri in centru, e un loc de parcare la 50 de persoane. Ce credeti ca se intampla in zona? Toate trotuarele sunt pline de masini. Iar dezvoltatorul face un profit frumos de 100%.

  2. Aplicarea legii!
  Cost: ZERO
  Durata implementare: 2-3 luni

  Ati putea discuta cu Politia Rutiera, sa bage in 2-3 echipaje in marile intersectii care sa faca doar atat: sa dea amenzi celor care blocheaza intersectia si opresc aiurea (fara sa incerce sa dirijeze traficul).

  Faceti asta cate 2 saptamani, in fiecare intersectie, dupa care treceti la alta intersectie.

  Sunt convins ca in 2-3 luni se va circula muult mai bine in intersectiile acelea.

  3. Semafoare sincronizate
  COST: modic
  Durata implementare: cateva luni

  Mergeti in Militari pe Iuliu Maniu sau pe Dr Taberei si o sa va smulgeti parul din cap. Se pune verde iar la urmatorul semafor sansele sunt f mari sa prinzi rosu.

  Orice firma de automatizari poate sa sincronizeze semafoarele. Sunt inginer automatist si stiu ca un modul electronic de comanda pt un semafor nu ar costa mai multe de 100-200 euro.

  Nu e nevoie sa faceti chestii complicate, gen senzori in sosea, semafoare inteligente adaptive ....

  Doar semafoare sincronizate la 50kmh pe drum drept ! Simplu, economic, cu efecte vizibile imediat.

  Ceea ce nu inteleg, este de ce nu se fac lucrurile astea.

  Multumesc
 • In special transport (Joi, 11 decembrie 2008, 11:45)

  dexter1407 [utilizator]

  Ce ne puteti spune despre:
  1. metrou Dr. Taberei
  2. circulatia la intervale prea mari ale metroului deja existent in orele de varf. de ce nu se face in asa fel incat pe cele doua tronsoane principale macar intre orele 7-10 si 16-19 succedarea trenurilor sa fie la intervale de 2 minute?
  3. in unele zone (exemplu concret Calea 13 septembrie, ultima parte inainte de intersectia cu Trafic Greu, venind dinspre Ghencea) desi calea de rulare a tramvaiului este tip cale ferata este asfaltata si bineinteles masinile circula si pe acolo periclitand bunul mers al RATB. De ce nu se pun garduri pe margine ca la 41? Macar tramvaiul sa se miste repede.

  4. lasati va rugam o adresa email unde sa se poata trimite catre dumneavoastra idei, sugestii etc. Bucurestiul este mare, nu poate nimeni avea pretentia ca dumneavoastra sa cunoasteti chiar fiecare coltisor si problema lui fara sa fiti informat de catre cineva. Cetatenii ar putea trimite mailuri cu observatii, sugestii, intrebari. Dar sa fie o adresa de mail citita de catre cineva, iar cel care citeste sa le puna pe anumite categorii in functie de probleme si astfel catre dumneavoastra ar putea ajunge un raport saptamanal, lunar, cu problemele astfel centralizate. E adevarat ca printre mailuri cred ca ar fi o gramada cu injurii sau alte chestii nefolositoare, care merg direct sterse, dar cred ca ar fi si cetateni care ar avea idei, sugestii interesante. Ar merita, zic eu, incercat.
  • Sebastian-trafic greu (Joi, 11 decembrie 2008, 23:23)

   Geo [anonim] i-a raspuns lui dexter1407

   Domnule Dexter,

   Dumneata nu stai in zona. Iti jur ca daca se mai lucreaza o singura data la zona aia -caci dureaza circa un an- imi dau foc in fata primariei.

   Acolo s-a lucrat 5 ani consecutiv, era blocaj cand Bucurestiul era liber.
   1 an reparare tramvai; alt an inlocuire linii tramvai la linia proaspat reparata; alt an spart toata banda 1 pentru gaze si lucrat pana anul urmator, apoi astfaltat si apoi ...sparta toata bada 1 si largita strada. Ultimul an --asfaltare.
   Sa nu mai spun ca de exemplu cei de la tramvaei au montat sinele de tramvaie prost si nu s-au imbinat la curba!

   Deci daca iarasi se incepe, ma sinucid.
 • sterilizare civilizata comunitari (Joi, 11 decembrie 2008, 11:46)

  lola [anonim]

  Cand incepe sterilizarea cainilor comunitari, singura modalitate civilizata de a le reduce numarul?
  Nu s-a mai organizat o campanie de sterilizare in cartiere de ani de zile. Mai sunt persoanene responsabile care sterilizeaza comunitarii de la bloc pe cheltuiala proprie, dar asta nu e suficient. Cateii nu au nicio vina ca sunt pe strazi, nici oamenii nu au nicio vina ca patrupezii s-au inmultit atat. Trecatorii sunt speriati, pe buna dreptate, iar cainii sufera si ei - nu au adaposturi, sunt infometati, maltratati, loviti de masini etc.
  O campanie de sterilizare ar fi modalitatea cea mai eficienta de a actiona rapid si cu rezultate imediate.
  • campania a inceput (Joi, 11 decembrie 2008, 13:44)

   Iulia [anonim] i-a raspuns lui lola

   Imi pare rau ca nu ati stiut, dar campania de sterilizare a inceput de cateva luni bune. Puteti intra pe site-ul primariei si pe site-ul asociatiei Cutu - cutu si veti afla mai multe.
   Cu respect,
   Iulia P
 • parcare (Joi, 11 decembrie 2008, 11:47)

  Ilinca D [anonim]

  Domnule Primar,

  locuiesc in sectorul 2 si mai nou primaria de sector a inceput sa ridice masinile care nu sunt parcate paralel cu trotuarul, desi se putea circula foarte bine si existand masini parcate in spic. ba mai mult, s-au fixat peste noapte si semne de oprirea interzisa fara nicio avertizare prealabila.
  Intrebarea mea este de ce primaria nu vine in spirjinul cetateanului oferind locuri de parcare? Unde ar trebui noi sa ne parcam masinile, dat fiind ca in zona in care locuiesc sunt blocuri de 14 etaje si evident foarte multe masini?
  Nu avem unde parca si dupa noile masuri riscam sa ni se ridice zilnic masina si sa fim obligati sa platim 5-7 milioane pentru a o recupera.

  Va scriu dvs. deorece la primaria de sector mi s-a raspuns ca "nu e vina lor ca am masina".

  Va multumesc.
 • Blocurile Gemene (Joi, 11 decembrie 2008, 11:47)

  Eugen [anonim]

  Va salut Dle Primar, intrebarea pe care v-o adresez se refera la Apartamentele din Blocurile Gemene, din Piata Natiunilor Unite. As vrea sa stiu daca acestea sunt destinate numai chiriasilor ce au fost dati afara din casele nationalizate sau pot fi date spre folosinta, pentru o anumita perioada de timp si familiilor care locuiesc cu chirie si care au venituri mici?
  Mult scuces pe viitor.
 • fluidizarea deplasarilor in Bucuresti (Joi, 11 decembrie 2008, 11:48)

  coman carmen [anonim]

  viata este dinamica, deci fluidizarea deplasarii prin oras sunt esentiale, dar situatia actuala este de blocaj datorita numarului imens de masini personale de pe strazi, sosele, bulevarde...
  sugestie: descurajarea transportului cu auto personal prin:
  - intensificarea(mai multe masini) si extinderea (ltrasee noi/virgine) transportului public de suprafata si subteran (metrou) - ceva de genul " ca in viena unde la fiecare 5 minute apare o masina sau "ca la paris" unde fiecare ten vine la 3 minute, nu ca la noi, la 10 minute in ora de varf!!!.
  solutie *pt spatiul fizic de circulare al masinilor ratb : delimitarea -fctie de frecventa orara de trafic- a benzi de circulatie exclusiv pt transport public pe un sens sau altul
  * pt metrou : marirea parcului de garnituri de tren
  * pt realizarea acestor deziderate: colaborarea cu politia pt fluidizarea traficului
  avem incredere ca veti fi un administrator vizionar si veti demonstra bunele intentii declinate la momentul candidaturii facand din capitala un loc de viata mai putin ostil si agresiv , un loc unde ti-ar place sa traiesti, nu sa te imbolnavesti de depresii si afectiuni respiratorii datorita poluarii auto si suprafraficului.
  va asteptam - in fond nu trebuie decat putina inteligenta si muuulta vointa si bunavointa.
 • Fluidizare transport (Joi, 11 decembrie 2008, 11:53)

  Mihai [anonim]

  Dle. Primar General,
  Cand se va aplica in Bucuresti Codul rutier (stationare in locuri interzise, parcari in spic desi se blocheaza 1 banda sau chiar mai mult etc.) si se va reglementa harababura postarii de semne de circulatie la intersectii si de marcaje pe strazi?
  Va sugerez sa vizitati Popa Tatu, langa Adm. Finaciara , Buzesti langa sediul Eurolines.
  S-a reabilitat Schitu Magureanu. S-au taiat din locurile de parcare prin crearea de alveole asfaltate. Acum stau masinile in aceste alveole, PE TROTUAR.
  Nu se programeaza lucrarile cu cap. In Cotroceni s-a asfaltat, s-a spart pentru Electrica, se va resparge pentru apa. Cand vine net-city mai spagem o data?
  Nu raspundeti la scrisori si nici la mailuri. De ce?
 • circulatia printre blocuri (Joi, 11 decembrie 2008, 11:54)

  Anonim [anonim]

  Locuiesc in Militari, pe str. Floare Rosie la nr.4, blocul 54. Din cauza ca Bd. Iuliu Maniu este aproape blocat in fiecare dimineata (si nu numai), soferii au inceput sa evite bulevardul scurtand printre aleile blocurilor. Problema este ca circula pe aleile dintre blocuri cu 40-60 km/ora, asa cum nu mai pot s-o faca pe bulevard datorita blocajului. Am asistat chiar la tamponari pe aleile dintre blocuri datorita soferilor nervosi! Dar cu pietonii cum ramane? Trotuare nu prea sunt si in general sunt ocupate de masini (firesc, unde altfel sa parchezi?) asa ca pietonii raman sa-si incerce norocul printre soferii nervosi si frustrati care tocmai au gasit o cale sa scape din blocajul de pe Iuliu Maniu. Noroc cu cate o groapa in asfalt care ii face pe soferi sa mai reduca viteza! Eu va rog sa dispuneti amplasarea unor benzi de cauciuc, la fel ca cele care se pun in dreptul scolilor, pentru a-i face pe vitezomanii dintre blocuri sa mai reduca viteza si sa nu ne omoare copiii cand vin de la scoala.
 • alegeri 2009 (Joi, 11 decembrie 2008, 11:55)

  Pintea Viteazul [utilizator]

  Candidezi pentru presedintie? Fa-o!
 • va rog sa raspundeti. (Joi, 11 decembrie 2008, 11:58)

  elena [anonim]

  cine a avut ideea asta idioata sa se blocheze centrul Capitalei, in zilele astea cand nebunia este oricum ffff mare?????
  circulatia este prioritate nationala, sau dvs unde traiti, domnule primar? pentru cativa gura casca care n/au ce face, se blocheaza tot orasul....
  cu cainii, cu cersetorii, cu tiganii care isi intind tarabele peste tot,, cu nesimtitii care scUipa pe strada CE FACEM????? autoristada cand o faceti, macar primul pilon sal vad pana nu imbatranesc.
 • Metrou Pasaj Metrou Pasaj (Joi, 11 decembrie 2008, 12:00)

  Casargoz [anonim]

  Pasajul Basarab? Ce se intampla? De ce dupa ce s-a cheltuit o gramada pe expropieri, ne zgarcim la manopera?
  Pasajul Băneasa? Când?
  Metrou? Drumul taberei?
  Străpungerea de la lacul Morii, de ce au montat panoul cu organizarea de santier acum 4 ani şi nu s-a făcut nimic?
  Tramvaiul 41 este suprasaturat, soluţii? O alternativă pe pasajul Basarab? Mai mulţi poliţişti la intersecţia Uverturii-Lujerului, Ghencea pentru fluidizarea circulaţiei tramvaielor?
 • parcari in militari!!! (Joi, 11 decembrie 2008, 12:00)

  me [anonim]

  Va invit pe Aleea Arinii Dornei (militari) sa vedeti ce parc frumos avem intre blocuri, cu o fantana arteziana cu beculete si muzica house. Este incredibil!!!
  In conditiile in care nu avem unde sa ne lasam masinile... de pe Iuliu Maniu se ridica masinile la greu inca din timpul campaniei...

  Nu-i frumos, domnule doctor!

  Eu propun sa iesim in strada...
 • Impozitul pe locuinta (Joi, 11 decembrie 2008, 12:02)

  Emil Neagu [anonim]

  Sunt persoana cu handicap gradul 2 si nu am beneficiat de scutirea de impozit a locuintei,precizez ca locuiesc la adresa respectiva de peste 30 de ani,tatal meu a decedat,mama si tata fiind proprietari,nu am avut bani sa facem succesiunea.De ce trebuie sa platesc impozit daca sunt scutit?
 • Parcuri (Joi, 11 decembrie 2008, 12:03)

  pamfletaru [utilizator]

  Domnule Primar,

  1. Toate parcurile capitalei sunt foarte murdare. De ce nu dispuneti curatirea lor. De exemplu lacul din Parcul Tineretului este intr-o stare jalnica. Ce aveti de gand in aceasta privinta.

  2. Stiati ca Bucurestiul sta pe izvoare de apa termala? Nu credeti ca ar fi o idee buna valorificarea acestora, ca agrement cel putin.

  3. De ce nu presati primarii de sector sa ridice masinile parcate ilegal? Stiati ca Bld Alexandru Obregia are 3 benzi pe sens, dar ca din aceste 3 benzi se poate folosi o singura banda?

  4. Nu credeti ca ar fi mai util un pasaj subteran sau suprateran pe unul din fluxurile majore din intersectiile Piata Sudului si Piata Pieptanari care sunt singurile locuri prin care se poate intra/iesi din Cartierul Berceni?

  Va multumesc.
 • UNDE SI CAND VA AVEA LOC? (Joi, 11 decembrie 2008, 12:06)

  alina86 [utilizator]

  Buna ziua D-le primar!
  1.Unde si cand va avea loc: Parada Mosilor Craciuni, Cel mai mare Carnat si Cel mai mare tort??? Am incercat sa aflu, dar nu gasesc locul, data si ora la care se vor petrece evenimentele mult asteptate.
  2. Succes in politica si poate puneti o vorba buna la sectorul 3, am dosar de 3 ani sa primesc si eu o garsoniera cu chirie, nu prea se face nimik in ziua de azi pt tineri, unde sa stam, ca nici cu chirie nu mai putem sta, dar sa ne mai luam si o casa, nu ne am nascut toti cu parinti bogati. Am un salariu de 1400 lei, daca vreau sa stau cu chirie nici nu mi pot permite sa platesc chiria, ce sa fac? astept solutii pt problema aceasta.
  3. Ce parere aveti de noul prim ministru?
  O zi buna va doresc si mult succes in tot ce va propuneti.
 • demonstreaza (Joi, 11 decembrie 2008, 12:07)

  dravicos [anonim]

  demonstrati ca sunteti om !
  faceti ceva pentru orasul asta si pentru locuitorii lui. lasa autostrazile suspendate si gondolele leganate. faceti parcari, faceti parcuri, faceti semaforizari etc. vrem sa se vada. toti au facut dar nu se vede.
  nu va manjiti ca toti care au fost inainte. fiti independent !
 • mai multe intrebari (Joi, 11 decembrie 2008, 12:08)

  anisoara [anonim]

  a inceput mandatul in tromba, de ce acuma nu se mai intampla nimic??
  cu ornamentele de iarna prin bucuresti...putea sa nu se mai faca nimic pe motiv ca e criza- se scuteau niste bani buni inclusiv energie electrica- ori sa se puna ceva si pe la periferii...bucurestiul e al tuturor, sarbatorile vin la toti..fie ca avem sa nu ce pune pe masa...sau vin numai ptr cei care mai subzista crizei...
  - sa nu candidati ptr presedintia romaniei...ramaneti la primarie sa terminati ce ati promis ca faceti .
  - locuinte ptr tineri..sa nu mai fie mafia din ANL..de pana acuma..cred ca cer prea mult-
  si cainii,,d-mle, e o pb mare cu cainii...mi e mila de ei dar si de copiii mei mi-e mila ori de cate ori ii alearga sau chiar le sfasie hainele si ptr o perioada sunt traumatizati....
 • de ce nu raspundeti la intrebari? (Joi, 11 decembrie 2008, 12:09)

  maria [anonim]

  propuneri>
  sa se elimine abonamentele gratuite pt pensionari, nu este posibil ca tot noi sa platim pt ei, si tot noi sa suferim din cauza aglomeratiei din cauza lor. tot noi cei care muncim...
  de ce nu acordati audiente si la primarie? adica sa le acordati acum , nu sa le programati peste 1 an.
  de ce vreti sa luati spitalele? nu sunteti in stare sa va descurcati cu atributiile actuale, dar sa mai luati si altele...
 • bulevarde pavate cu piatra cubica (Joi, 11 decembrie 2008, 12:12)

  andi [anonim]

  De ce nu incercati sa luati legatura cu firmele care au realizat pavaje cu piatra cubica, executate foarte bine, din orasele Sibiu sau Brasov? la ora actuala bulevardul Aviatorilor, Maresal Prezan, Beijing care sunt pavate cu piatra cubica sunt un real pericol pentru soferi din cauza multimii denivelarilor. Ar trebui rezolvate cat mai epede posibil.

  Multumesc,
 • ce ne facem cu pietonii? (Joi, 11 decembrie 2008, 12:13)

  mihaela w [anonim]

  As dori sa-l intreb pe d-l primar ce solutie are pentru pietonii care nu mai pot circula pe trotuare din cauza masinilor parcate, punandu-si de multe ori viata in pericol, fiind nevoiti sa circule pe sosea. Sau pentru mamele cu copii in carucior - ele pe unde ar trebui sa circule? fiindca de multe ori nu este suficient loc sa te strecori printre masini si cu caruciorul; ca sa nu mai vorbim ca in unele locuri din bucuresti trotuarele au disparut cu desavarsire.

  Multumesc
 • transport in comun (Joi, 11 decembrie 2008, 12:13)

  monica serban [anonim]

  buna ziua,
  s-ar putea prelungi programul mijloacelor de transport in comun?

  spectacolele se termina de regula destul de tarziu si nu mai poti conta pe mijloacele de transport in comun ceea ce e o problema pentru cei care nu au masina (de ex studenti)
  va multumesc
 • Probleme ale Bucurestiului (Joi, 11 decembrie 2008, 12:16)

  ovenache [utilizator]

  Buna ziua, dnule Primar Oprescu. Am 3 intrebari pentru dvs. 1) in cazul construirii /prelungirii magistralei de metrou Eroilor - Dr. Taberei, vreau sa stiu cind vor incepe lucrarile in urmatorii 4 ani si daca se vor face exproprieri /ce zone sau strazi sunt vizate, (ca in cazul pasajului de la Basarab), necesare pentru constructia acestei magistrale. 2) fluidizarea traficului auto in Bucuresti este o problema acuta, in contextul venirii anotimpului rece sau ploios. In orele de virf necesitatea unor agenti de circulatie in interesectiile orasului este mai mult decit necesara. Din pacate acest aspect se rezuma doar la intersectiile din centru, iar alete zone cu titlu de exemplu cum sunt Bucur Obor, Iancului, Muncii, Basarabiei, Rahova, Trafic Greu, Militari /Armata Poporului si multe altele nu sunt dirijate de agenti de politie /politie comunitara. Cum rezolvati aceasta problema?? 3) Pe linga faptul ca detineti functia de Primar al Bucurestiului sunteti si un cunoscut doctor care cunoaste ca majoritatea pacientilor sunt pensionari. In Bucuresti asistenta sociala si medicala este aproape inexistenta pt aceasta categorie. Casele pentru asistenta sociala /azil, pt persoane in virsta sunt limitate ca nr. si ca personal, in raport de nr. mare de pensionari ce au nevoie de asistenta sociala /medicala. Ce demersuri veti face in urmatorii 2 ani in vedere rezolvarii acestei probleme ???
 • Militari (Joi, 11 decembrie 2008, 12:17)

  Mihaela [anonim]

  1. Exista vreun plan pentru constructia unui parc in Militari? Primarul Poteras (in scrisoarea pe care ne-o trimite o data cu plata impozitului) se lauda cu constructia unui parc in locul Fabricii de lapte. Existra vreun proiect in acest sens deoarce dupa cum bine stiti cartierul Militari este cartierul fara parcuri. Mamicile isi plimba copiii pe bulevard unde sunt cativa copaci.
  2. Exista vreun plan pentru constructia unei parcari in Militari? (ma refer la zona Vetaranilor-Gorjului). Este din ce in ce mai greu sa gasesti un loc de parcare iar la ADP ni s-a spus ca nu exista nici o sansa de a obtine un loc deoarce nu exista.

  Mi se apera aberant sa construiesti hipermarketuri in mijlocul orasului (de ex Cora din Militari, Carrefour-Grozavesti sau alte costructii gigant) deoarece blocheaza traficul iar in locul acesora ar fi putut fi construit un parc. Hipermarketurile trebuie construite la marginea orasului unde sa mergi cu masina si te aprovizionezi pentru toata luna. Pentru cumparaturile de zi cu zi exista magazinele mici din fiecare cartier.
  • Cora Lujerului (Joi, 11 decembrie 2008, 12:52)

   Ovidiu [anonim] i-a raspuns lui Mihaela

   Subscriu la teleme de mai sus si as dori sa va intreb daca nu pot fi fortate aceste hipermaketuri sa se mute in afara orasului.
   Si tot legat de activitatea lor - in timpul verii trecute Cora Lujerului ne-a asasinat cu mirosul de mici la gratar incepand de la ora 9 dimineata pina seara tarziu in noapte. Nu exista vreo amenda care sa se aplice procentual la cifra de afaceri pentru astfel de poluare ? Ca si cetatean obisnuit daca as face gratar in fata scarii imediat ar sari politia cu o amenda
 • trafic, gunoaie (Joi, 11 decembrie 2008, 12:20)

  yoko [anonim]

  Subscriu propunerilor anterioare vizând abonamente gratuite pentru pensionari valabile între anumite ore de ex.10-16; ridicarea tuturor rablelor care ocupă locuri de parcare; dar aş mai propune extinderea ridicărilor de maşini ca sancţiune pentru cei care, cu mare nesimţire le lasă chiar pe unde le vine:în staţiile RATB, pe trecerile de piuetoni, pe banda a doua de circulaţie, în mijlocul aleilor;
  Probabil că unele măsuri intră în competenţa primarilor de sector.
  Dar doresc să vă întreb : dacă s-a ajuns la concluzia că pentru Bucureşti capacitatea de "absorbţie" a autoturismelor a fost depăşită, de ce nu se ia măsura limitării înmatriculărilor şi interdicţia operării unei noi înmatriculări atâta vreme cât nu se radiază un alt autoturism? Până când o să se tot aducă maşini - fie mai noi, fie rable - în ciuda faptului că nu ne mei putem mişca pe şosele?!?
  A! Si încă ceva, deşi este de competenţa ADP de sector: pentru locurile de parcare plătite din parcarea blocului, cine are obligaţia garantării liberei folosinţe, împotriva acelor nesimţiţi care se aşează pe locuri rezervate şi îşi uita acolo maşinile zile întregi? Nu este ca orice închiriere pentru care locatorul are obligaţia de a asigura folosinţa bunului pentru care primeşte chirie?!
 • cainii vagabonzi (Joi, 11 decembrie 2008, 12:20)

  mopp [anonim]

  Domnule primar

  Ce se mai aude de cainii vagabonzi?
  Eu de exemplu stau in cartierul Tineretului si acolo sunt adevarate haite de cate 10 15 caini. Au ajuns oamenii sa ocoleasca strazile pe care sunt.
  In momentul asta primaria cauta o solutie pentru asta sau a fost doar o tema de campanie?
 • De ce nu va ocupati de Bucuresti??? (Joi, 11 decembrie 2008, 12:23)

  CCC [anonim]

  Stimate primar,

  Nu v-am votat, si sincer cred ca cei care au facut-o, au dat dovada de o mare prostie. Totusi, sunteti primarul Bucurestiului, si ca platitor de taxe consider ca trebuie sa-mi raspundeti la niste intrebari:
  1. De ce vreti sa opriti RATB-ul in Ilfov? A fost doar campanie electorala? Chiar ne credeti prosti? Daca lucrez in Ilfov, si locuiesc in Rahova nu am dreptul la autobuz?
  2. De ce cheltuiti banul public pe aberatii ca intratul in cartea recordurilor cu cel mai mare carnat din lume?
  3. De ce ati vrut sa opriti circulatia timp de o luna pe multe artere centrale pentru a promova o adunatura de casute de lemn unde se vand chinezarii? Chiar credeti ca sunteti edilul unui oras de pensionari? Avem job-uri si dimineatza trebuie sa ajungem la servici!
  4. De ce ati oprit lucrarile pe singurele lucrari de infrastructura care ar putea debloca orasul? Vorbesc despre pasajul Basarab, etc.
  5. De ce nu va ocupati de problema cainilor fara stapan?
  6. De ce vorbiti urat, ca un golan si nu puteti vorbi civilizat?
  Am multe alte intrebari, dar sper sa-mi raspundeti macar la una din cele enuntate mai sus. Si am pretentia la un raspuns serios si fara golanisme, ca nu ne tragem de sireturi!
 • renovare fatade + reclame (Joi, 11 decembrie 2008, 12:23)

  nebunul [anonim]

  Obligati proprietarii ca in termen de 2-3 ani sa-si renoveze fatadele cladirilor. Incepeti prin scoaterea si interzicerea reclamelor pe fatade (6 luni termen limita sa fie scoase reclamele + 2.5 ani renovare fatad ... deci in 3 ani Bucurestiul ar putea arata mul mai decent (si asta vizibil)
 • Il ajutati pe Negoita? (Joi, 11 decembrie 2008, 12:24)

  Marius [anonim]

  Domnule Oprescu, locuiesc in sectorul 3 si trebuie sa marturisesc ca actualul primar, Liviu Negoita, este primul om politic din Romania care a reusit sa-mi castige respectul. Singura problema nerezolvata in sector a ramas cea a cainilor fara stapan, ba chiar ea se acutizeaza pe zi ce trece. Din cate am inteles, domnul Negoita are mainile legate, aceasta problema fiind de competenta Primariei Generale.
  Intrebarea e daca aveti vreun plan cu ajutorul caruia sa ne putem lasa copiii sa se joace in fata blocului fara teama ca vor veni acasa desfigurati. Exista vreo sansa ca Primaria Generala sa rezolve aceasta problema ori macar sa delege competenta catre primariile de sector?
 • Domnule Primar, (Joi, 11 decembrie 2008, 12:25)

  Addy [utilizator]

  Va rugam sa nu evitati sa raspundeti la intrebarile incomode. Pe cat de incomode vi s-ar putea parea aceste intrebari, pe atat de incomode sunt aceste probleme pentru bucuresteni.

  Acestea sunt prioritatile locuitorilor acestui oras,atat a celor care v-au votat, cat si a celor care nu v-au votat, a celor care va simpatizeaza si a celor care nu va simpatizeaza. Acestea trebuie sa fie si prioritatile dumneavoastra, in calitate de reprezentant al lor. Nu-i ignorati !

  O zi buna !
 • promisiune campanie electorala (Joi, 11 decembrie 2008, 12:26)

  AndreeaPreda [anonim]

  1. ati promis in campanie ca va ocupati de crearea de noi adaposturi pentru cainii maidanezi.
  prin adapost inteleg un loc in care sa fie ingrijiti, nu eutanasiati. cei din theodor pallady sunt demult depasiti de problema. in ce stadiu al indeplinirii se afla promisiunea rspectiva?
  2. pentru apararea vietii cateilor si pisicilor "vinovate" de agresivitatea bucurestenilor - va rog spuneti-mi cum pot ajuta primaria ...
  3. luati in calcul o campanie si "pro" catei-pisici, ca de oameni care au impresia universul se limiteaza la doua strazi si trei blocuri m-am saturat
 • Stadionul Lia Manoliu (Joi, 11 decembrie 2008, 12:29)

  Marian M [anonim]

  Am si eu o intrebare: ce se intampla cu lucrarile de constructie al Stadionului National Lia Manoliu?
 • autostrada (Joi, 11 decembrie 2008, 12:31)

  Nicu Sisca [anonim]

  Domnule Oprescu, va rog mult sa nu va dati batut cu aotostrada, am vazut si-n alte tari ca pe un simplu pilon de 4 m (a se citi o banda de circulatie) s-a suspendat o autostrada cu 6 benzi, si cred ca-i si mai ieftina decat aceea construita de Bectel si mai realizabila deoarece se face pe domeniul public, deci nu mai trebuiesc expropieri ci numai un management bun, defapt acesta exista.
 • Dl Oprescu...ati promis solemn 75 000 apart? (Joi, 11 decembrie 2008, 12:37)

  Popescu [anonim]

  Sunt un tanar, care v-a dat votul la alegere. V-am urmarit la emisiunea Nasul B1Tv cand ati promis solemn blocuri finantate de primarie (spuneati in jur de 75 000 apartemante)... Ce ne mai puteti spune de stadiul proiectului ?
 • Legea 10 (Joi, 11 decembrie 2008, 12:40)

  Tudor [anonim]

  Chiar nu poate fi dislocată mafia care blochează dosarele foştilor proprietari?!
 • Ridicare masini parcate pe Bd. Lacul Tei (Joi, 11 decembrie 2008, 12:40)

  Daniel [anonim]

  Marti, 9 dec s-au ridicat toate masinile parcate (ilegal) pe banda 2 (de langa trotuar) pe Bd. Lacul Tei.
  Insa, cu 2 zile inainte erau parcate legal, pentru ca indicatoarele "oprirea interzisa" nu erau montate.
  Masina mea a fost parcata acolo de duminica 7 dec ( atunci nu existau indicatoarele) Si a fost ridicata marti 9 dec. Si in situatia mea au fost si altii.
  Cum comentati acest abuz?
 • Incepem in sfert de ora (Joi, 11 decembrie 2008, 12:40)

  Dan.Tapalaga [hotnews.ro]

  Primarul Sorin Oprescu ne anunta ca intarzie putin, e in drum spre redactie. Si inca o precizare: toate intrebarile care ridica probleme personale vor fi preluate de catre compartimentele specializate din Primaria Capitalei. Primarul Oprescu promite ca se va interesa personal de solutionarea lor.
  • Omul asta intarzie de cand il stim noi!!! (Joi, 11 decembrie 2008, 12:52)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Dan.Tapalaga

   Parerea mea e ca nu este competent pentru a conduce o Primarie atat de pretentioasa si directoratul la spital ii era mult mai potrivit!
 • referendum (Joi, 11 decembrie 2008, 12:41)

  liliana [anonim]

  Plantarea palmierilor in Piata Universitatii s-a facut chipurile dupa ce au fost consultati bucurestenii. De ce nu organizeaza dl. Oprescu un referendum adevarat cu bucurestenii ca sa afle cum vad ei capitala: cu zgirie nori multi sau cu parcuri mai multe, cu autostrazi care sa traverseze orasul sau cu o centura serioasa sau mai multe centuri, cu decoruri florale, banci etc. din abundenta sau simplu cu verdeata trainica, cu reclame care sa acopere cladirile aproape total sau cu reclame mai putine si mai discrete, cu sirme colac atirnate de toti stilpii etc. Un referendum adevarat ar putea sa-l indrume pe Primarul Bucurestiului pe calea dorita de locuitori si nu pe cea dorita de interesele de afaceri.
 • Inceput bun, asteptam si continuarea (Joi, 11 decembrie 2008, 12:42)

  Alexandra [anonim]

  Domnule Primar,

  Spre deosebire de majoritatea predecesorilor , putem remarca ca Dvs ati inceput in modul corect - acela de a evalua intai situatia si de a fi la curent cu ce se intampla ( ma refer aici la idee geniala cu fostii generali).

  Acum insa asteptam si un plan bine pus la punct de rezolvare a problemelor descoperite. Avem multe probleme, as ca numai o lista de prioritati clare ne poate ajuta. Nu va avantati in rezolvarea "tuturor problemelor" , pt ca se va termina si aest mandat cu un esec.

  Aveti oameni specializati in Project Management ( adevarati profesionisti, nu fosti comunisti) in primarie? Daca nu - ar fi cazul sa angajati!
  • Alexandro cu ce gandesti? (Joi, 11 decembrie 2008, 23:37)

   geo [anonim] i-a raspuns lui Alexandra

   Oamenii din managemen sunt fostii comunisti generali in rezerva, desteapto, dupa cum bine ai observat. Idee geniala? zvacnire a unui trecut stalinist.
 • Dezvoltarea durabila a spatiului urban (Joi, 11 decembrie 2008, 12:43)

  Theodor STANESCU [anonim]

  Stimate Domnule Primar.

  In anul 2008 am remarcat zelul cu care au fost refacute sau au fost amenjate noi parcuri, spatii de parcare (in cartierul Drumul Taberei unde locuiesc), cu care a fost imbunatatita structura spatiului urban in Bucuresti.
  Exista voci care considera aceste realizari din 2008 strict legate de evenimentele electorale din acest an.
  Exista un plan de ansamblu pentru dezvoltare durabaila a spatiului urban ? In ce stadiu va aflati cu acesta ? Veti continua lucrarile si in ce masura veti trece la o faza noua de amenajari in preajma spitalelor sau a unitatilor sanitare ?

  Multumesc frumos.
  • primaria de sector (Joi, 11 decembrie 2008, 12:51)

   studintu' [anonim] i-a raspuns lui Theodor STANESCU

   Astea sunt facute de primaria de sector, iar in sectorul 6 lucrurile parca incep sa se miste de la o vreme
 • utilitati zona straulesti (Joi, 11 decembrie 2008, 12:47)

  ramon [anonim]

  D-le primar
  cand va fi introdusa canalizarea si apa in zona strulesti?
  in datele afisate pe siteul primariei exista o data de finalizare, pt strada Libelulei, sector 1, anul 2005
  • Program anual de reparatii (Joi, 11 decembrie 2008, 13:43)

   virgil [anonim] i-a raspuns lui ramon

   In anul 2007 am cumparat un teren in zona Straulesti. Am luat decizia de cumparare dupa ce am consultat un document oficial aflat pe site-ul PMB respectiv "Programul Coordonator Anual 2007"

   In acest document scrie pe prima pagina citez "lucrarile si durata lor devin obligatorii pentru toti factorii implicati"

   Strada pe care se afla terenul cumparat este inclusa in Programul Coordonator pe 2007 pt lucrari de extindere retea canalizare si apa cu termen de finalizare Nov 2007.

   In acest moment nici nu au inceput lucrarile. La nenumaratele adrese si memorii care au fost depuse atat la PMB cat si la PS1 raspunsul a fost - atunci cand am primit unul- ca:
   - Raspuns PMB de la Dl Murgeanu: vina se datoreaza PS1 (respectiv D-lui Chiliman) care se opune lucrarii
   - Raspuns PS1de la Dl Chiliman - vina se datoreaza PMB care nu a organizat licitatia pt ca a avut interesul sa extinda infrastructura in zona rezidentiala Baneasa - datorita legaturilor cu Puiu Popoviciu.

   Propun sa ne asociem si sa dam in judecata Primaria deoarece nu si-a respectat obligatiile; deasemenea consider ca ar trebui sa facem plangere penala pt neglijenta in serviciu impotriva funtionarilor din PMB vinovati de aceasta situatie
 • transportul in comun in sectorul 2 (Joi, 11 decembrie 2008, 12:47)

  Marie - Jeanne Oprisan [anonim]

  Este o intamplare ca autobuzele din sectorul 2 sunt mai vechi si mai deteriorate decat cele din alte sectoare? Are vreo legatura cu faptul ca RATB-ul este in subordinea primariei mun.Bucuresti, iar primarul sectorului 2 (Neculai Ontanu) nu l-a sustinut pe dl Oprescu in campania electorala?
  Poate se face ceva cu legaturile spre centru si spre gara ale cartirului Pantelimon.
 • Caini vagabonzi (Joi, 11 decembrie 2008, 12:49)

  Ganea Cosmin [anonim]

  Intrebare: ce are Dl Oprescu de gand sa faca in privinta cainilor care au redevenit o problema in bucuresti. In ultima perioada numarul lor a crescut simtitor.
  L-as ruga sa actioneze, nu neaparat sa raspunda la aceasta intrebare.
  Multumesc
 • Sosea centura (Joi, 11 decembrie 2008, 12:49)

  AC [anonim]

  Ati promis in campania electorala o sosea suspendata care sa permita deplasarea rapida peste Bucuresti
  Ulterior am citit despre faptul ca ati gasit ca si solutie constructia acesteia peste caile ferate uzinale care trec prin oras.
  In ce stadiu este acest proiect,cand va fi gata?Personal consider acesta ca cel mai important proiect pentru Bucuresti...este singura varianta in care vom mai putea circula peste 2-3 ani
 • probleme mari in sectorul 1 (Joi, 11 decembrie 2008, 12:52)

  lc [anonim]

  Probleme nerezolvate sau partial ,ce tin de primaria generala :
  1.santierul pentru metroul 1 mai-laromet neterminat de 2o de ani lasat in paragina si mizerie.
  2. liniile de autobuze interurbane mogosoaia, buftea -bucuresti reinfiintate de curind(445,446), f. bine , dar de ce trebuie sa ajunga pina in piata chibrit si nu pina capatul tramvaielor din zona staraulesti si chitila? poluarea si aglomeratia in zona chibrit sint insuportabile
  3 . rezolvati aceste probleme cu maxima inteligenta si urgenta in folosul locuitorilor si al mediului, multumim
 • Incredere... (Joi, 11 decembrie 2008, 12:52)

  Razvan [anonim]

  Domnule Primar,

  Ati "dat in folosinta" cu mare pompa un sistem de monitorizare a traficului si interventie rapida ( 9762 ). Astazi dimineata la ora 8.30 din cauza ca nu functionau semafoarele in intersectia Barbu Vacarescu cu Fabrica de Glucoza era formata o coada pe strada FG de cativa km. La sesizarea serviciului mentionat mai sus mi s-a spus ca in zona era un echipaj care dirija circulatia . Total fals avand in vedere ca eu eram practic in acea intersectie si u era ABSOLUT NIMENI....daca suntem mintiti in asemenea hal cum credeti dumneavoastra ca veti reusi sa faceti ceva bun cu acest pseudo-serviciu ?
 • Viteza medie de deplasare in Bucuresti (Joi, 11 decembrie 2008, 12:54)

  dragos [anonim]

  Viteza medie de deplasare pe marile bulevarde din Bucuresti este in jurul limitei legale adica 50km/h.

  Asta pt ca daca in timpul orelor de varf este de 5-10 km/h, noaptea se circula cu 90-100km/h.

  Pe termen scurt pt fuidizarea traficului nu exista decat solutia disciplinarii conducatorilor auto prin aplicarea de sanctiuni celor care incalca regulile de circulatie adica a celor care blocheaza intersectiile si calea de rulare a tramvaielor - cele mai frecvente abateri si cu impactul cel mai mare asupra traficului; legislatia exista numai ca agentii de circulatie nu o aplica tocmai datorita numarului mare de contravenienti; solutia ar fi marirea efectivui de politisti in intersectie/ motarea de camere video.

  Pt reducere vitezei vitezei de deplasare pe marile bulevarde pe timp de noapte solutia este simpla si usor de implementat - montarea de limitatoare de viteza; Este solutia folosita in alte capitale europene dar si in majoritatea oraselor din Romania; Bucuresti fiind singura exceptia din acest punct de vedere; din cate cunosc sunt doar cateva bulevarde cu limitatoare de viteza: Bd Primaveri, Bd Mircea Eliada si Str Jandarmerie.
 • De ce? (Joi, 11 decembrie 2008, 12:54)

  Mihai [anonim]

  De ce aveti atata ura fata de Presedintele tarii ?
  De cate ori pronuntati cuvantul Basescu fata vi se schimba si aveti un aer de scarba totala.....
 • Sistemul electronic mobil de plata a parcarii (Joi, 11 decembrie 2008, 12:57)

  Piticar [anonim]

  Domnule Primar General,
  Care credeti ca ar fi sansele ca Municipalitatea sa accepte implementarea unui sistem electronic mobil de plata a taxelor de parcare, in mod transparent?
  Exista MARI nemultumiri legate pe de-o parte de firmele din diverse Sectoare ale Capitalei care ridica masini (conducatorii/proprietarii de autovehicule), iar pe de alta parte nemultumiri ale PIETONILOR care se vad invadati si AMININTATI in siguranta utilizarii partii pietonale a drumului public.
  Sistemul electronic de plata a parcarii temporare prin utilizarea tel. mobil ar crea in scurt timp sustenabilitatea necesara mai ales pentru creearea de noi parcari.
  Astfel s-ar elimina si neconformitatile in relatia administratie-cetatean-firme de ridicari masini.
 • cainii vagabonzi (Joi, 11 decembrie 2008, 12:59)

  adrian pieleanu [anonim]

  Domnule Primar,
  ce ne puteti spune despre caini vagabonzi, s-a hotarat ceva in acest sens?
  Multumesc
 • Pasaj Basarab (Joi, 11 decembrie 2008, 13:00)

  Radu Bogdan [anonim]

  Am dori sa stim ce se intampla cu lucrarile la Pasajul Basarab , de ce evolueaza asa greu ?
  De asemenea , in zona Carrefour Orhideea mai sunt si alte lucrari care nu au legatura neaparat cu acest pasaj. Sunt lucrari care ingreuneaza circulatia. Aceste cand vor fi finalizate ?
 • Promisiune ! (Joi, 11 decembrie 2008, 13:02)

  Popescu [anonim]

  Sunt un tanar, care v-a dat votul la alegere. V-am urmarit la emisiunea Nasul B1Tv cand ati promis solemn blocuri finantate de primarie (spuneati in jur de 75 000 apartemante)... Ce ne mai puteti spune de stadiul proiectului ?
 • BLOCURILE DE LINGA MONUMENTE ISTORICE? (Joi, 11 decembrie 2008, 13:02)

  CETATEAN CE IUBESTE PATRIMONIUL [anonim]

  CUM DE NU SE RESPECTA LEGEA si se aproba ilegal BLOCURI LINGA MONUMENTE ISTORICE? de ex linga Scoala Centrala de pe strada Icoanei... de ce aprobati asa o nenorocire ? unde e omul pe care l-am votat, crezandu-l integru si diferit de mafiotul de Videanu si acolitii lui ??
 • Legea 10 si rezolvarea situatiilor in care apare a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:03)

  Raluca Ilaria Demetrescu [anonim]

  Buna ziua,
  Cred ca e mai mult decat necesar sa se rezolve cat mai repede (si fara a fi obligati sa dam spagi in stanga si in dreapta) toate situatiile in care apare celebra lege 10. Nemtii au rezolvat probl proprietatilor confiscate de comunisti inca de la inceputul anilor' 90. Trebuie avut grija si le retrocedarile abuzive. E o rusine ca Bucurestiul caselor vechi, de patrimoniu cade peste noi din cauza ca frumoasele case nu au statutul clarificat. Ce aveti de gand? Fiti dv revolutionarul justitiar si rezolvati problema asta acum!
 • trafic (Joi, 11 decembrie 2008, 13:03)

  ionut [anonim]

  Domnule Primar,

  V-ati gandit vreodata ca realizarea unui proiect ca Esplanada in locatia de langa piata Unirii ar balansa traficul in Bucuresti?

  Ati observat ca traficul este S-N dimineata si N-S seara?

  Daca ati crea acolo o zona de birouri problema probabil ati fluidiza traficul, pe langa celelalte avantaje!!

  Multumesc
 • Incepem (Joi, 11 decembrie 2008, 13:04)

  Dan.Tapalaga [hotnews.ro]

  Sorinn Oprescu se afla in redactie, incepem. Primarul general e la sase luni de mandat, sa vedem ce raspunsuri are la numeroasele probleme ridicate de cititori
 • Pasajul Universitatii (Joi, 11 decembrie 2008, 13:06)

  Nu mai vreau sa votez [anonim]

  Ati vazut Pasajul Universitatii? Daca da, ce parere aveti de pardoseala mai mult decit alunecoasa? Este estetica ce e drept, dar nu va ginditi ca acest pasaj va fi folosit si de persoane in virsta sau oameni care au mai putine abilitati de a face echilibristica pe gheata? Cind va veni iarna si pardoseala se va umezi sa vezi atunci picioare rupte. Pasajul nu este Mall sa fie frecventat numai de tineri, el trebuie sa asigure confortul tuturor celor care-l traverseaza. Imi pare rau, dar m-ati dezamagit! V-am urmarit "transmisiile televizate" in care "combateati bine" fata de proiectant si constructor si sincer am avut remuscari pt. ca nu v-am votat. Pareati un om sincer preocupat de binele si confortul bucurestenilor. Dar totul s-a rezumat ca de obicei la spectacol ieftin si timp de luni de zile nu s-a intimplat nimic la pasaj. Trec in fiecare zi pe acolo si stiu exact cum si cit s-a lucrat. Parca era vorba sa se termine in 2 luni (adica prin septembrie octombrie)? Acum nu mai regret ca nu v-am votat. Toti primarii sunt la fel vorbe, vorbe...
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:15)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Nu mai vreau sa votez

   La nevoie va fi acoperita de un covor de cauciuc, in perioadele reci, cu zapada. Si mie imi place cum arata pasajul.
 • daca ajungeti presedinte (Joi, 11 decembrie 2008, 13:06)

  Cutacu M Victor [anonim]

  Se vorbeste de candidatura dvs la Presedentie. Daca ajungeti presedintele Romaniei o sa il numiti pe Victor Ciutacu consilier pe relatii cu presa?
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:14)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cutacu M Victor

   Victor Ciutacu va fi consilierul consilierilor din Tara consilierilor. E un baiat bun!
 • stanga moderna (Joi, 11 decembrie 2008, 13:07)

  raluca [anonim]

  domnul sorin oprescu v ati gandit sa fiti cel care va intemeia stanga moderna in Romania??
  in conditiile in care exista sanse ca PSD ul sa se fragmentaeze, ati putea sa coagulati in jurul dumneavoastra acele parti din acest partid, prin care sa puneti bazele stangii moderne, atat de asteptata atat de bucuresteni, lucru reflectat prin votul de la locale cat si de foarte multi tineri.
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:13)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui raluca

   e o idee buna!
 • Atribuirea parcarilor de resedinta celor care deti (Joi, 11 decembrie 2008, 13:09)

  pamfletaru [utilizator]

  Domnule Primar,

  Va rog sa ne lamuriti si noua rationamentul care a condus la decizia de a interzice atribuirea parcarilor de resedinta celor care detin masini de firma sau in leasing.

  Va multumesc.
 • Casa... (Joi, 11 decembrie 2008, 13:10)

  ioio [anonim]

  Vreau o casa...cum procedez? :)
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:49)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ioio

   N-avem case, dar tu vino la Primarul General.
 • SALUTARI (Joi, 11 decembrie 2008, 13:10)

  Octavian Ion [utilizator]

  Bun, PASAJUL BASARB - ar fi dragut sa se lucreze mai alert acolo... nu am mai vazut schimbari din primavara pe santierul ala. Ce se intampla?
  La Eroii Revolutiei lucrarile la pasajul pietonal metrou-ratb au fost suspendate. DE CE?
  Felicitari pt pasajul de la Universitatii se vede ca se lucreaza acolo, dar TOT INCET.
 • UNDE SI CAND VA AVEA LOC? (Joi, 11 decembrie 2008, 13:11)

  alina [anonim]

  Buna ziua D-le primar!
  1.Unde si cand va avea loc: Parada Mosilor Craciuni, Cel mai mare Carnat si Cel mai mare tort??? Am incercat sa aflu, dar nu gasesc locul, data si ora la care se vor petrece evenimentele mult asteptate.
  2. Succes in politica si poate puneti o vorba buna la sectorul 3, am dosar de 3 ani sa primesc si eu o garsoniera cu chirie, nu prea se face nimik in ziua de azi pt tineri, unde sa stam, ca nici cu chirie nu mai putem sta, dar sa ne mai luam si o casa, nu ne am nascut toti cu parinti bogati. Am un salariu de 1400 lei, daca vreau sa stau cu chirie nici nu mi pot permite sa platesc chiria, ce sa fac? astept solutii pt problema aceasta.
  3. Ce parere aveti de noul prim ministru?
  O zi buna va doresc si mult succes in tot ce va propuneti.
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:48)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui alina

   1. Pe Bulevardul cu fantani si in zona Pietei Izvor. O sa anuntam inainte vor fi paradele.
   3. Sper sa fie bine!
 • Gunoaiele (Joi, 11 decembrie 2008, 13:11)

  Maricel MOCANU [anonim]

  Buna ziua domnule primar!
  Salutara actiunea dv. de a gasi inca o posibilitate de dialog cu cetatenii, rapid dar speram si eficient!
  Nu am o intrebare, ci o propunere, pe care o sa o transmit si domnului primar al sectorului unde locuiesc, Neculai ONTANU si anume:
  pe malul lacului Pantelimon 1, vis-a-vis de spitalul "Sfantul Pantelimon", vin oamenii si arunca tot felul de resturi casnice, moloz, caramizi, faianta sparta si alte resturi rezultate in urma reconditionarii apartamentelor sau caselor, precum si alte sortimente de gunoaie de tot felul! Ar fi pacat sa se deschida o groapa de gunoi neautorizata in aceasta zona, atata vreme cat se afla sub geamurile locatarilor din blocurile arealului mentionat; propunerea este:
  1. dispunerea unor containere de dimensiuni mai mari decat cele obisnuite, dupa normele UE (sticla, plastic, lemn etc.) pentru aceste resturi cat si pentru moloz, caramizi etc.;
  2. monitorizarea zonei de catre institutiile care au responsabilitati in acest sens, pentru a NU SE MAI ARUNCA ACESTE GUNOAIE sub geamurile noastre!
  Va multumesc pentru rabdare!
  Cu respect, o zi buna!
 • Legea 10 (Joi, 11 decembrie 2008, 13:11)

  Toma [anonim]

  Deblocaţi Legea 10! Daţi drumul la dosare!
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:46)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Toma

   Privitor la legea 10, lucrurile au inceput sa functioneze de la sfarsitul lui august 2008.
 • Scoala de Muzica nr 3, str Stirbei Voda (Joi, 11 decembrie 2008, 13:11)

  Irina [anonim]

  Domnule Primar, de trei ani Scoala de Muzica nr 3, de pe strada Stirbei Voda, sta sub ploaie si ninsoare fara acoperis, si in acest timp muncitorii de la firma de constructii care "reabiliteaza" Scoala in programul cu fonduri europene lucreaza la interioare, pun parchet de stejar si zugravesc, apoi ploua si ninge si apa distruge totul, inclusiv instrumente muzicale valoroase! De trei ani copiii nostri nu mai au scoala de muzica, si fac naveta intre spatii diferite care gazduiesc, provizoriu, cursurile de instrumente si teoria muzicii. De trei ani Scoala de Muzica nr 3 este lasata in distrugere de firma de constructii care a castigat licitatia, si de Primaria Bucuresti. Veti cere o ancheta pentru a gasi vinovatii de aceasta situatie incredibila? Le veti solicita daune pentru distrugerile savarsite? Veti sprijini parintii care isi cer dreptul copiilor lor de a invata in scolile din care au fost scosi? De cand a demarat proiectul de "reabilitare" al scolilor cu bani europeni, din o suta si ceva de scoli au fost finalizate doar cinci, restul sunt in santier, ori stau sa cada pe elevi (Scoala Centrala) ori sunt distruse cu buna stiinta (Scoala de Muzica nr 3). Asteptam din partea dumneavoastra o interventie clara pentru rezolvarea acestei situatii rusinoase pentru Romania europeana! In speranta ca veti actiona conform prerogativelor pe care le detineti, va multumim!
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:46)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Irina

   s-a reziliat contractul cu cel care 3 ani de zile nu a facut absolut nimic la aceasta scoala, a intrat in procesul de licitatie din dec 2008, in ianuarie se reiau lucrarile cu adevarat! nu cum au fost facute pana acum!
 • Traseu RATB (Joi, 11 decembrie 2008, 13:13)

  Groapa Mihai [anonim]

  Stimate domnule Primar,
  Va solicit sa analizati posibilitatea infiintarii unei linii RATB care sa lege cartierul Salaj cu statia de metrou Eroii Revolutiei. Pentru noi cei ce suntem nevoiti sa calatorim si cu metroul, aceasta legatura ar fi mult mai facila decat legatura utilizabila azi, cea a autobuzului 117, care intampina grave probleme de trafic atat pe str. Nasaud cat si pe B-dul Regina Maria. Mentionez ca inainte de 1990 chiar 117 avea un cap de linie la Statia de metrou Pieptanari (actualmente Eroii Revolutiei).
  Va multumesc
 • planurile politice (Joi, 11 decembrie 2008, 13:13)

  raluca [anonim]

  domnul oprescu, am fost prezenta la scoala de vara a PDL, si pot s ava spun ca toti tinerii de acolo erau fermecati de prestatia dumneavoastra din campania electorala. care sunt planurile dumneavoastra pe plan politic???
  stiu ca ati anuntat deja ca nu doriti sa candidati la alegerile prezidentiale. ce anume v ar putea determina sa candidati?? nu va doriti sa va luati revansa in fata lui Traian Basescu???
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:18)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui raluca

   Eu doresc sa imi iau revansa in fata promisiunilor mele facute bucurestenilor, inca de acum multi ani. As vrea sa va spun ca intotdeauna am fost o speranta la tinerete si o certitudine la batranete. Va multumesc!
 • Guvern si Presedintie (Joi, 11 decembrie 2008, 13:15)

  Codrin [anonim]

  Credeti ca prin actualele miscari, Basescu chiar a reusit sa dea peste cap PSD si sa va micsoreze sansele, atata dumneavoastra cat si lui Nastase pentru posibile candidaturi la Presedintie?
  In alta ordine de idei, poate rezista PNL in opozitie, cu primari infometati de resurse pentru continuarea proiectelor si cu un electorat rural preluat de la PSD?
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:17)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Codrin

   Cred ca intram intr-o stare de stupoare politica, care imi este frica ca va genera neintelegeri. Eu am speranta ca lucrurile vor functiona.
 • Mandat (Joi, 11 decembrie 2008, 13:15)

  Ionel [anonim]

  Ce ati intreprins de la preluarea functiei de Primar al Bucurestiului pentru a va indeplini promisiunea din campanie: autostrada suspendata?
 • retea de piste de biciclete pt. Bucuresti (Joi, 11 decembrie 2008, 13:19)

  GeoBateSaua [anonim]

  De ce nu acceptati solicitarea asociatiei BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA de a colabora cu noi pentru realizarea unei retele de benzi si piste de biciclete eficiente in Bucuresti? Acestea trebuie sa fie pe carosabil, delimitate fizic de benzile auto. NU pe trotuar, unde oricum, in loc sa circule pietonii in confort si siguranta, stau masinile parcate.... sunt foarte multi soferi care doresc sa mai circule si cu bicicleta, dar nu o pot face in siguranta din cauza ca toti primarii se fac ca ploua... de teama "presiunii" soferilor!!!
 • Circulatia in zona Fantani este pe o banda (Joi, 11 decembrie 2008, 13:20)

  Cristian Andrei [anonim]

  Cand renuntati la restrictiile de circulatie in zona Fantani?
  La pranz se circula numai pe cate o banda de sens. Era un infern. Sugerez mutarea casutelor de lemn pe trotuar unde este suficient loc.
 • Pasajul (Joi, 11 decembrie 2008, 13:20)

  Anonim [anonim]

  Lucrarile la pasajul Basarab au incetat de cateva zile. Care este situatia exproprierilor in zona si cand estimati ca se vor finaliza lucrarile.
 • Parcari (Joi, 11 decembrie 2008, 13:20)

  John [anonim]

  Ce parere are dl. primar de subiectul de pe forumul Hotnews ? (vezi link)

  http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=702&st=0&gopid=12835&#entry12835
 • statie de epurare si angajari in vreme de criza (Joi, 11 decembrie 2008, 13:20)

  maria [anonim]

  domnule primar, cand estimati sa demarati procedurile pentrui o statie de epurare a bucurestiului?
  cum comentati faptul ca in ciuda masurilor luate pana in prezent , cat si in perioada urmatoare de reducere a angajarilor, dumneavoastra ati dat dispozitie de angajare a sute de persoane, si implicit de creare de noi servicii?
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:43)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui maria

   S-a incheiat modulul nr 1 la Glina (prima etapa) si se apropie de final cea de la Arcuda.
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:44)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui maria

   36 de persoane au fost angajate in toata PRIMARIA, odata cu venirea mea!
 • două întrebări (Joi, 11 decembrie 2008, 13:21)

  un cetăţean din sectorul 4 [anonim]

  1. Domnule Oprescu, doresc să aflu de ce se tergiversează repunerea în circulaţie a tramvaiului 34, mijloc important de transport care leagă sudul de nordul capitalei şi căruia mulţi bucureşteni îi simt lipsa?

  2. De asemenea, vreau şi eu să aflu dacă aveţi în vedere dezvoltarea unui plan/strategii pentru a ne proteja de câinii vagabonzi periculoşi. Băiatul meu a fost muşcat de un câine şi ştiţi şi dvs., ca medic, ce implică acest lucru: pe de-o parte, neplăcerea administrării unor vaccinuri iar, pe de altă parte, traumatizarea unui copil nevinovat care de atunci nu mai poate iubi aceste animale. Cum lângă blocul unde locuiesc s-au pripăşit în urma cu apropa un an doi câini, cu ajutorul şi sub protecţie a câtorva locatari (care, bineînţeles, nu au copii), sunt nevoită mereu să cobor pentru a-mi aştepta copilul în faţa scării atunci când se întoarce seara de la şcoală, ceea ce, sper că sunteţi de acord, nu este tocmai un lucru normal.
  Precizez că nu mă aflu printre oamnii care nu ar avea sufletul să lovească un câine, dar dacă se dovedeşte că nu mai au instinctele primare care să-i ajute să facă diferenţa între un om bun şi un om rău, iar copilul meu se va afla în pericol cauza lor, sigur că mă pot aduce în stare de a-mi dezvolta şi eu instinctele "animalice" ca să-mi protejez "puiul".
  Desigur, sunt conştientă că nu e vina câinilor că au venit pe lume, mai ales în Bucureşti, dar cred că stă în măsura noastră, ca fiinţe care ne considerăm superioare lor, să luăm cel puţin măsuri pentru ca aceştia să nu se mai înmulţească, mai ales dacă nu există speranţe de a se găsi stăpâni capabili să-şi asume întreaga responsabilitate ce decurge din creşterea şi întreţinerea lor.
 • Piata Amzei (Joi, 11 decembrie 2008, 13:21)

  Adrian Petrescu [anonim]

  De citiva ani buni grupuri de interese isi tot bat joc de Piata Amzei si de oamenii din zona. Nu exista nicio gindire coerenta. Nu mai exista nicio brutarie, nicio macelarie, cei care vind sunt tinuti in aer liber, locatarii din zona sunt exasperati de zgomot, de gunoierii care trintesc tomberoanele in toate zilele saptaminii la ore extrem de matinale, nu exista locuri de parcare s.a.m.d. Felul in care a actionat, indeosebi in ultimul timp, administratia Chiliman a fost sub orice critica.
  Aveti de gind sa luati vreo masura?
 • Strazile de pamant din zona Salajan (Joi, 11 decembrie 2008, 13:21)

  Grigore Adrian [anonim]

  Strazile de pamant din zona Salajan sunt o imagine sumbra a unei capitale europene. De la intersectia dintre Nicolae Grigorescu si Camil Ressu pana la Dambovita, in spatele blocurilor exista utilitati si strazi asfaltate doar pe hartie. In realitate doar 100-200 m de la bdv. Nicolae Grigorescu e asfalt restul e pamant. Vom ajunge sa traim si noi in oras in anul viitor sau tot "la tara" o sa ramanem?
 • Metrou (Joi, 11 decembrie 2008, 13:23)

  Andrei [anonim]

  Domnule Primar,

  Nu sunt convins, dar Metrorexul intra in atributiile primarului general? Daca da, de ce le este permis acestor oameni sa isi bata joc efectiv de noi, cei care folosim acest mijloc de transport in comun. Se intampla mereu ca la capatul de linie Dristor2, sa fie un singur metrou sau nici macar unul in statie dimineata. Metrourile vin mai mereu la 10 minute si sunt pline in permanenta. Acelasi lucru si seara, de exemplu la Gara de Nord, la ora 19. Stam dupa metrou 10-15 minute si urmatorul metrou la fel vine. Este inadmisibil asa ceva. Am initiat si o petitie online "http://www.petitieonline.ro/petitie-p67361048.html" pe aceasta tema, dar momentan nu a fost vizualizata de foarte multi oameni. Daca veti citi comentariile de acolo, va veti convinge ca nu sunt singurul care are aceasta parere.

  In afara de asta, in sectorul 3 apar semne de parcare interzisa ca ciupercile dupa ploaie. Problema nu ar fi asta, ci faptul ca sunt puse unde pur si simplu sunt inutile. S-a pus semn de parcare interzisa pe Campia Libertatii, dupa intersectia cu Baba Novac pentru 100 metri de scuar, pentru ca apoi din 2 benzi, ramane 1. Deci complet inutil.

  Va multumesc!
 • Lucrari netermiknate si lasate descoperite (Joi, 11 decembrie 2008, 13:25)

  Dan Florin [anonim]

  In Bucuuresti, mai ales in sectorul 5 se fac lucrari pe strada si nu sunt acoperite. Este UN PERICOL PUBLIC pentru noi toti!!! Lucrurile astea treneaza de luni intregi. Strada Prof. Dr. Locusteanu este o bataie de joc!!! Va rog sa mergeti aici si sa dati afara oamenii incompetenti care ar trebui sa se ocupe de ea!
 • intrebare (Joi, 11 decembrie 2008, 13:25)

  cetateanul suspendat [utilizator]

  De ce nu se aplica legea in vigoare privind masinile parcate pe trotuare, pe trecerea de pietoni sau pe linia de tramvai? Oricat de multe locuri de parcare ati face Bucurestiul va arata mereu la fel pentru ca este un flux de populatie foarte mare constant. Este inadmisibil sa avem atata toleranta fata de aceasta mizerie in care se zbate orasul nostru. Ridicati-le masinile. Obligati-i sa-si achizitioneze un loc de parcare in fata blocului sau sa-si faca garaj pentru masina pe care o conduce fiecare. Pentru restul locurilor de parcare montati aparate cu taxa de parcare ca in occident. Nu simpatizez PSD ul si abia astept sa plec din tara asta dar poate daca voi vedea aceasta schimbare in orasul in care traiesc, poate ca imi voi schimba si eu optiunile. Va multumesc anticipat.
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:42)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui cetateanul suspendat

   Atunci cand voi avea alternativa parcarilor intre blocuri, a parcarilor subterane si legislatia necesara (nu poate fi amendata decat persoana care coboara sau se urca in masina, masina nu poate lua amenzi) lucrurile vor intra in normalitate.
 • Parcari pt. fiecare bucurestean... (Joi, 11 decembrie 2008, 13:26)

  Maxmind [utilizator]

  In ce secol ar trebui sa traim pt. a avea la dispozitie fiecare dintre noi un loc de parcare..? ca sa nu mai fim nevoiti sa parcam pe trotuare si sa ne batem joc de trecatori?
 • comisie (Joi, 11 decembrie 2008, 13:26)

  paun viorel [anonim]

  care sunt conditiile pt a face parte din comisia care va supraveghea spitalele din subordinea Primariei?
  cred ca am inteles bine, este vorba de o comisie a primariei, am vazut ceva trecator si nu mai gasesc de atunci articole legate de acest subiect.
  Cu multumiri anricipate.
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:40)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui paun viorel

   Spitalele vor fi monitorizate de servicii specializate, pe care acum le construiesc in Primarie (Administratia Spitalelor si a Serviociilor Medicale)
 • cainii... (Joi, 11 decembrie 2008, 13:26)

  Laurentiu [anonim]

  Intervin rapid in discutia provitoare la cainii de pe strada. In primul rand oamenii au lasat cainii pe strada, prin faptul ca ii lasa liberi din curti. Acestia se inmultesc, iar puii sunt apoi aruncati in strada. Locuiesc intr-un orasel de provincie, Boldesti, unde asta vara au venit hinghierii, i-au adunat, iar acuma sunt mai multi caini pe strada decat inainte. Motivul sunt oamenii de la curti care lasa animalele libere pe strada. Amenzile pe care as dori sa li se dea sa fie extrem de mari, undeva peste 2000 lei pt ca acesti cetateni care lasa animale libere pe strada sunt un pericol public: pentru circulatia rutiera, pentru pietoni, pentru copii....Plus mizeria pe care o fac si bolile pe care le raspandesc. Deci, nu cainii vagabonzi sunt problema, ci oamenii! Ei trebuie sanctionati exemplar!

  PS: aici nu este vorba numai despre caini, ci si despre gaini, gaste, cai, vaci... un pericol public extrem de mare pe sosele unde se circula!
 • Pasaj Basarab (Joi, 11 decembrie 2008, 13:26)

  Sorin Munteanu [anonim]

  Domnule Primar,
  VA rog sa ne comunicati daca s-a schimbat ceva in termenul de finalizare Pasaj Basarab.

  Multumesc,
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:39)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Sorin Munteanu

   A plecat in constructie spre sf anului 2006, cu o intarziere de 17 luni. Deocamdata intarzierea a scazut la 16 luni. Foarte putin! Cauza in principal: exproprierile!!
 • Pt o mai buna comunicare cu dv (Joi, 11 decembrie 2008, 13:28)

  Mardare Marius [anonim]

  Buna ziua,

  Pentru o comunicare mai buna si rapida va rog sa ne dati o adresa de mail unde va putem transmite problemele din zona unde noi locuim. Multi dintre noi stau la serviciu de dimineata pana seara si nu au timp sa vina la primarie sa-si rezolve problemele de parcare , de caini , de iluminat . Am mai multe probleme de discutat cu dumneavoasta .Una ar fi Rugamintea de a organiza o piata volanta in piata Morarilor deoarece e o piata abia infiintata si nu are nici un fel de vad iar comerciantii sunt revanzatori . Produsele sunt proaste . Banii investiti aici risca sa se piarda datorita unei proaste administrari a locatiei. Multumesc !
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:38)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mardare Marius

   sorin.oprescu@bucuresti-primaria.ro
 • Dughene metrou (Joi, 11 decembrie 2008, 13:29)

  Autogreen [anonim]

  Cand va apucati sa faci curatenie la metrou?! sunt tot felul de chioscuri amplasate care ne fac sa ne calcam in picioare in fiecare dimineata.
 • Noroiul din oras(Pipera) (Joi, 11 decembrie 2008, 13:29)

  Daniel Husanu [anonim]

  As dori sa va intreb, cand le veti impune constructorilor din zona Pipera sa nu mai care noroiul de pe santier pe sosea...a ajuns mai rau decat la tara; atat pe trotuare cat si pe strada. Multumesc,
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:37)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Daniel Husanu

   La autorizatiile de circulatie in diversele zone ale capitalei s-a facut un ademndum care reaminteste de dispozitia de Primar, dat in urma cu 3 luni, prin care toate santierele sunt obligate sa aiba o statie de spalare a rotilor automobilelor de transport materiale de constructii. Ramane sa verificam ce s-a amendat, daca dispozitia nu e respectata.
 • rahatii de caine (Joi, 11 decembrie 2008, 13:30)

  DANIEL FILIP [anonim]

  Cand ne puteti oferi un Bucuresti fara rahati de caine?! Si nici macar nu-i vina maidanezilor!? E a stapanilor de patrupede care nu sunt fortati de o masura legislativa sa puna mana si sa faca smotru!
 • Legea 290/2003 (Joi, 11 decembrie 2008, 13:31)

  Giusca Laurentiu [anonim]

  Stimate Domnule Oprescu,

  va rog sa-mi spuneti care este stadiul dosarelor privind Legea 290/2003?
 • metroul? (Joi, 11 decembrie 2008, 13:32)

  ady [anonim]

  de ce nu se extinde metroul?..il invit pe d-l Oprescu la Londra sa vada cat de usor se extinde aici..este cel mai bun mijloc de transport..de ce nu se face nimic ani in sir?
  Poate demara astfel de proiecte?
  am lucrat personal la un proiect de modernizare si extindere a metroluilui londonez ,nu inteleg de ce nu se face nimic la noi,. Se discuta despre circulatia dificila in Bucuresti si despre problema parcarilor
 • Cum veti creste numarul de copaci si spatiul verd (Joi, 11 decembrie 2008, 13:32)

  Alexandru Sas [anonim]

  Cum veti creste numarul de copaci si spatiul verde in Bucuresti?
 • Platforma uitata pe lacul Herastrau (Joi, 11 decembrie 2008, 13:33)

  Over [anonim]

  Domnule Primar General
  In zona Bordei, pe lacul Hereastrau exista o platforma hidoasa, a dlui Mitica de la Liga de fotbal
  Va rog sa o demolati cat mai urgent. Acesta s-a pronuntat ca se va intalni cu Dvs. pt a o pune in valoare. In zona pe lac sunt si niste epave care polueaza zona, inclusiv la Pav. H
  Ce intentii aveti cu aceste "monumente"
  Trebuiesc evacuate neantarziat
  Va multumesc
 • parcari (Joi, 11 decembrie 2008, 13:33)

  adrian [anonim]

  Cand se va putea vedea, in mod real, inceperea construirii unor parcari in bucuresti?
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:35)

   Sorin Oprescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui adrian

   Cat de curand. Uitati-va cu atentie in cartier. Vor fi cele de resedinta numite de mine "intre blocuri". Ele vor descongestiona parcarea pe bulevardele din apropiere.
 • program cultural (Joi, 11 decembrie 2008, 13:34)

  razvan voinea [anonim]

  dle oprescu, masurile pe care le aveti dumneavostra sunt in special de factura tehnica: strazi, pasaje etc. insa ce programe culturale vor aparea sub egida primariei, cand isi va depune bucurestiul candidatura la capitala culturala europeana, cand se vor reabilita cinematografele de pe bd elisabeta? multumesc.
 • SOLUTII pentru fluidizarea traficului (Joi, 11 decembrie 2008, 13:35)

  Lucian [anonim]

  In traseul meu zilnic prin Bucuresti am intalnit multe situatii in care traficul poate fi imbunatatit simplu si fara costuri:
  1. - Bd. Basarabia x Str. Campia Libertatii: semafor prost sincronizat pentru ca traficul dinspre Campia Libertatii este foarte mic in comparatie cu circulatiea de pe Basarabiei. Cu toate acestea semaforele sunt la fel ca durata, iar pe Basarabia se formeaza cozi imense desi din Campia Libertatii nu iese nici o masina. Mariti durata la culoarea verde pe semafoarele din bd. Basarbia si o sa avem fluidizare.
  2. - Iesirea de la metrou statia Pipera. Aici sunt doua treceri de pietoni traversate continuu de cei care ies de la metrou. Daca s-ar instala un semafor masinile nu ar mai fi blocate, iar pietonii ar putea sa traverseze in siguranta. Intr-o singura zi am vazut in zona un politist care a dirijat traficul si atunci s-a simtit clar o imbunatatire a traficului, deci solutia infiintarii unui semafor este oportuna.
  3. - Calea Vitan - Mall Vitan: circulatia se blocheaza datorita celor care parcheaza in dreptul semaforului, chiar si pe trecerea de pietoni, blocand prima banda. Autobuzele nu pot pleca din statie, masinile care vin pe banda 1 incearca la semafor sa se strecoare pe banda 2 si de aici nebunia. Ridicati masinile care blocheaza banda de circulatie in dreptul semnului de oprirea interzisa si nu or sa mai fie probleme. Aici chiar nu trebuie sa primiti observatii ca nu sunt locuri de parcare atata timp cat cei care blocheaza merg la Mall si au parcare supraetajata care sta goala pentru ca nu vor sa plateasca taxa de parcare.
  Sunt convins ca se poate imbunatati circulatia in multe zone din capitala daca inspectorii primariei ar iesi in oras si ar studia un pic fiecare intersectie. Obligatii dvs. sa vina in fiecare saptamana cu propuneri de genul de mai sus si daca nu reusesc sa-i dati afara pentru incompetenta.
  La cate mesaje sunt scrise aici va puteti da seama cat de multe probleme reale are acest oras si ce responsabilitate aveti.
 • Interval RATB (Joi, 11 decembrie 2008, 13:35)

  Lucian [anonim]

  Domnule Primar
  Care poate fi motivul pentru care la doua statii de capat ( linia 56 bd-ul Basarabia) unde intervalul teoretic este de 15 minute intre 2 tramvaie sa existe urmatoarea situatie practica: 30 minute, 1 min, 30 min, 1 min, (adica pleaca cate doua la interval dublu). Rezultatul este ca primul tramvai este extrem de aglomerat, iar al doilea merge pe jumatate gol. Chiar nu se poate o organizare minima ? un program ? ( macar un program de plecare din statie ) .
 • Intrebare (Joi, 11 decembrie 2008, 13:35)

  Moisa Adrian-Constantin [anonim]

  Domnule Primar, daca relatiile dintre dumneavoastra si PSD ar deveni ca la inceput, ati mai fi dispus sa va intoarceti inapoi la acest partid?
  Va multumesc.
 • Circulatia scuterelor... (Joi, 11 decembrie 2008, 13:36)

  Claudiu [anonim]

  Domnule Primar,

  De ce nu se iau masuri impotriva celor care circula cu motociclete/scutere/atv-uri pe trotuare?
  Un exemplu ar fi trotuarele dintre Palatul Cotroceni si Gradina Botanica unde trotuarele sunt folosite pentru a ocoli coloanele de masini in momentele de varf ale circulatiei.
  Mai bine ati scoate asa zile coridoare pentru biciclisti care sunt niste caricaturi fata de ceea ce ar trebui sa fie si ce sunt ele in realitate in alte tari. Ele sunt scuza pentru care pe trotuare te poti trezi accidentat de cei cu mopede.

  O zi buna.

  PS: Parcul de la intersectia Bdl Vasile Milea cu Bdl Iuliu Maniu de ce nu este si el intretinut? exista foarte mult spatiu acolo care ar putea fi ocupat cu copaci.
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:54)

   Sorin Oprescu [anonim] i-a raspuns lui Claudiu

   1. pistele de biciclete nu pot functiona atat timp cat marlanii isi aseaza masinile transversal pe ele (chestie de educatie)
   2. administratia parcului este la Sectorul 6. Ii spun lui Poteras sa-l faca
 • iluminare de sarbatori (Joi, 11 decembrie 2008, 13:37)

  Laura [anonim]

  Buna ziua,

  Dle Primar general, am remarcat cu oarecare tristete ca anul acesta iluminarea stradala de sarbatori este mult sub ce a fost anii trecuti si nici nu a inceput pe 1 Decembrie, ziua nationala.

  Exista vreo motivatie de natura economica pentru car nu mai avem feeria de lumini din anii trecuti?

  Multumesc
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:52)

   Sorin Oprescu [anonim] i-a raspuns lui Laura

   Este feeria de criza. Este de bun simt.
 • Cat valoreaza "cuvantul" edilitar? (Joi, 11 decembrie 2008, 13:38)

  teose [utilizator]

  Imi place sa cred, domnule Oprescu, ca nu continuua campanie electorala pe care o desfasurati v-a facut sa uitati, de pe o zi pe alta, ce promiteti comunitatii. Nu fac trimitere la fantasmagorica autostrada suspendata, pe care ati garantat-o(?) cu "pe cuvantul meu, ca o fac". Ma gandesc la lucruri serioase (daca nu vitale) pentru bucurestenii rabdatori care inca mai asteapta sa va onorati promisiunile. Daca dv. ati bagat cu usurinta sub pres promisiunea facuta, la mijlocul lunii septembrie, cand ati atentionat public, in direct, pseudo-constructorul Pasajului Universitatii ca "Pana la 1 octombrie, pasajul trebuie sa fie gata. Cu lifturi, cu scari cu tot.", noua, mergatorilor cu pasul ne este greu sa uitam si privim azi la incasatorii contractului cum inca mai "finiseaza" agale pe langa scarile nefunctionale. Despre Dalli ne-ati spus, in urma cu doua luni, ferm si raspicat: 'De maine, Dalli nu mai exista. S-a terminat cu manglitorii"... "Manglitorii" exista insa si azi, taxeaza la greu si va sustin pe dv., cand sunteti invitat la Sala Radio, pentru spectacolul "80 de ani de Radio" , impartind pumni si picioare condimentate cu "Nu parcheaza nimeni aici; trebuie sa vina primarul Oprescu."
  Dar, daca cele de mai sus vi se par marunte, gestul obstructionarii transportului public RATB dintre Bucuresti si (ceea ce numeati cu emfaza, in campania oficiala) "Zona Metropolitana", poate fi catalogat fara rezerve lipsa de civilizatie urbana. Am incercat sa intelegem ca platiti viceprimarului Murgranu datoriile electorale prin tragerea pe dreapta, dupa 60 de ani de functionare, a legaturii dintre Bucuresti si Ilfov. Nu mai e un secret ca "operatorii" maxi-taxi culeg cate 2000 lei/vehicul hiperpoluant/zi intru sustinerea financiara a unor scopuri necivice, motiv pentru care nu se emit bilete pe harburile, unde 40 de calatori sunt inghesuiti pe 15 locuri. Nu intelegem de ce, odata repus (partial) in drepturi, incercati sa falimentati transportul RATB dintre Ilfov si Bucuresti.
  • Anticipare nefericita (Vineri, 12 decembrie 2008, 18:01)

   fraierul [anonim] i-a raspuns lui teose

   Am anticipat nefericit, inca de la reintroducerea electorala a autobuzelor pe relatia Bucuresti-Ilfov, retragerea acestora in mai ptin de doua saptamani. Trebuie sa fiu cinstit insa si sa recunosc ca "premonitia" a venit dintr-o sursa credibila: soferii si incasatorii autobuzelor. Acestia au informat calatorii, odata cu repunerea in drepturi, ca "liniile vor fi deschise temporar, de proba, pana dupa alegeri"(?!).
   Falmentarea voluntara (cu controlorii-incasatotori ascunsi in cabina soferilor si cu inexistenta punctelor de vanzare a biletelor) a fost confirmata dupa numai 10 zile, cand Primarul General a constatat "nerentabilitatea" serviciilor.
   Ca nu face nimic pentru comunitate, nu ne mira. Surprinde frenezia cu care Oprescu distruge putinul cladit de predecesori. Cat despre "cuvantul" primarului... nu isi va gasi credibilitate nici in incaperea in care intram doar singuri.
 • fantanile arteziene (Joi, 11 decembrie 2008, 13:39)

  Dorin Tiganas [anonim]

  De 18 ani urmaresc cu tristete modul de functionare al fantanilor de pe Blv UNIRII. Apa tasneste an de an in cele mai diferite directii, iar fantanile propriu zise se degradeaza vazand cu ochii.
  Exista vreun plan de intretinere (dar nu cel care a existat/ nu a existat pana acum) si renovare a acestor fantani, pentru a functiona intr-un mod "european" ca in alte capitale ale lumii?
 • Patrimoniul Capitalei (Joi, 11 decembrie 2008, 13:40)

  Madalin Focsa [anonim]

  Ce se intampla domnule primar cu PAtrimoniul Capitalei, cu monumentele si istoria noastra care dispar pe zi ce trece inghitite de mafia imobiliara ?
  Aveti vreun proiect coerent pentru salvarea lor ? Va pasa catusi de putin ? De exemplu cand va veti hotari sa demarati un proiect pentru realizarea agorei pietonale a orasului in Piata Palatului, cu trecerea in subteran a Caii Victoriei si amenajarea cu bun gust a spatiului, NUMAi pt. pietoni ?
 • parcari rezidentiale (Joi, 11 decembrie 2008, 13:40)

  lupascu [anonim]

  De ce scoateti din parcarile rezidentiale autoturismele cumparate pe firma sau in leasing ale locatarilor rezidenti? ii obligati pe locatari sa-si cumpere autoturisme? Ce le oferiti in loc?
  cu stima,
 • aglomeratie (Joi, 11 decembrie 2008, 13:42)

  dani [anonim]

  Domnule oprescu va rog frumos daca se poate un raspuns .... nus tiu daca stiti de cand sa deschis KIKA, hornbach si outletul langa carrefour militari e teroare......se produce o aglomeratie care tine de la intrarea pe autostrada pana in parcare .....la fel si pe centura ....... inainte sa se deschida aceste magazine nu s-a gandit nimeni ca nu sunt destule cai de acces pentru a evita aglomeratia??? Nu era de ajuns aglomeratia de pe centura din cursul saptamanii acuma avem parte de ea si samabata si duminica in zona aceia.....Aveti vreun plan in aceasta privinta? Multumesc!
 • tm (Joi, 11 decembrie 2008, 13:42)

  bull [anonim]

  Domnule Oprescu , nu sunt din Bucuresti , sunt din Timisoara , dar intotdeauna mi-ati fost simpatic , chiar daca nu am fost niciodata PSD-ist.Oare candidati in 2009 la Presedintie , sau il lasati pe Basescu sa mai stea un mandat ?O zi buna!
  • a (Joi, 11 decembrie 2008, 13:51)

   Sorin Oprescu [anonim] i-a raspuns lui bull

   Dumneavoastra hotarati cate mandate o sa aiba Basescu.
 • ce facem? (Joi, 11 decembrie 2008, 13:43)

  iulia [anonim]

  ce facem cu primarii de sector domnule Oprescu?

  ce facem cand acestia Nu isi fac treaba?

  cainii vagabonzi care se inmultesc si colcaie pe strazile capitalei; - care e solutia dumneavoastra?
  siguranta cetateanului; unde sunt autoritatile atunci cand pe strada oricine te poate lua la bataie si/sau talhari? - cand o sa putem fi in siguranta cand mergem pe strazile capitalei?
  ce facem cu mijloacele de transport in comun? cand se va putea sa aiba o logica si sa se respecte programul si sa se anunte cand sunt deviate si cand revin la traseul normal?
  ce facem cu mizeria???
  ce facem cu legea in circulatie? cand o as vedem autoritati competente care sa isi faca treaba?
 • oras civilizat (Joi, 11 decembrie 2008, 13:44)

  cristian [anonim]

  Domnule primar
  Daca doriti sa vedeti un oras civilizat de la care se poate invata faceti o vizita (cred ca puteti)in Valencia Spania
  Reteaua de metrou
  Transportul in comun
  Aeroportul
  Curatenia
  totul este impecail si asta la o populatie de 800 000 de locuitori
  Au si ei un riu prin mijlocul orasului , dar l-au deviat si acum in locul este un imens parc , stadioane de fotbal ,atletism ,piste de biciclete(au 70 de km). Nu mai pomenesc de centrul istoric ca deja nu sufera comparatie cu al nostru. Si inca ceva primar se pare ca este o femeie
 • pasajele Baneasa si Basarab (Joi, 11 decembrie 2008, 13:45)

  cristina [anonim]

  domnule Oprescu, de ce nu raspundeti mai concret la intrebarile referitoare al stadiul lucrarilor la pasajele Baneasa si Basarab?
  E vital sa stim daca se reiau aceste lucrari, cand si cand sunbteti informat ca se vor finaliza?
 • domnule primar (Joi, 11 decembrie 2008, 13:46)

  Zbardoiul [utilizator]

  Ca medic ,dar si ca primar ce parere aveti despre SMURD ? multumesc !
 • Lucrarile de fezabilitate pentru canalul Dunare-Bu (Joi, 11 decembrie 2008, 13:46)

  Dragos [anonim]

  Am o idee minunata pentru dumnevoastra dl Sorin Oprescu. Cand aveti de gand sa incepeti lucrarile de fezabilitate pentru canalul ce va lega Bucurestiul de Dunare?
 • Depozit materiale raliul Bucurestiului (Joi, 11 decembrie 2008, 13:47)

  Radu [anonim]

  La sfarsitul verii 2008 s-a desfasurat celebrul raliu in jurul Parlamentului. Dupa dezafectarea lucrarilor temporare, toate echipamentele (borduri de beton, anvelope pt. protectie, containere etc.) au fost depozitate pe spatiul verde din fata cladirii Academiei (pe marginea bulevardului perpendicular pe Bd. Liberatatii) !!! Acolo vor ramane pina anul viitor ? Va trebui sa accept sa traiesc cu "tigania" asta ? Totusi, acesta este centrul Bucurestiului !

  Multumesc
 • 2 milioane de euro (Joi, 11 decembrie 2008, 13:48)

  Marian Ionica [anonim]

  Ati cheltuit 2 milioane de euro pentru Zilele Bucurestiului, cat veti cheltuii pentru sarbatorile de iarna? Am inteles ca va fi undeva peste 3 milioane de euro? Nu faceati mai bine sa construiti o casa pentru saraci sau o cantina cu banii astia?
 • retea de transport in comun (Joi, 11 decembrie 2008, 13:48)

  Cozmin [anonim]

  De ce sa cumparam domnule primar 400 de tramvaie care sa stea la semafoare cum este 41?

  De ce nu se extinde reteaua de metrou, de ce nu se modifica traseele tramvaielor astfel incat la fiecare intersectie tramvaiul sa treaca pe sub sau peste strada cu care se intersecteaza, atata timp cat toate mijloacele de transport stau la semafoare, nu rezolvam nimic.

  ori se ajuta tramvaiele cu aceste supra sau subtraversari si de atunci promit ca o sa merg cu ratb-ul, ori extindeti reteaua ratb.

  de ce nu se creeaza noduri multimodale, sa pot cobora din metrou si sa imi continui drumul cu tramvaiul de exemplu, sau cu autobuzul, de ce exista acest decalaj intre statiile ratb a diverse mijloace de transport?
 • Lucrarile la pasajul Baneasa (Joi, 11 decembrie 2008, 13:48)

  John Doe [anonim]

  Buna ziua D-le Primar,

  Cat timp credeti ca vor mai dura lucrarile la pasajul Baneasa (Antena 1 - Aeroport Baneasa) ?
  Din Drumul Taberei si pana in Baneasa fac in fiecare dimineata, in drum spre servici, in jur de o ora si jumatate poate chiar si doua ore. Seara fac doua ore.
  Este imposibil de trait in conditiile acestea. Aproape patru ore pierdute in trafic in fiecare zi in care ma duc la servici.

  Va multumesc
 • oprescu, degeaba (Joi, 11 decembrie 2008, 13:50)

  crina ciucu [anonim]

  de o jumatate de an de cand sunteti la primaria generala, n-ati facut nimic! v-ati odihnit! de ce ati vrut acest post?
 • Pasajul Basarab (Joi, 11 decembrie 2008, 13:50)

  Andrei [anonim]

  Ce se intampla cu acest proiect ? Trec zilnic in zona si nu vad nicio evolutie, 3 piloni in 2 luni.
  Pe linia 41 circula o parte vagoane mai noi si o parte de cazaturi, va rugam schimbati aceste cazaturi si mariti statiile pe aceasta linie !
 • cart militari (Joi, 11 decembrie 2008, 13:51)

  Gabriel [anonim]

  Ruta alternativa pentru cart militari si dr taberei spre sectorul 1 ? Exista doar Virtutii -> pod G -> sector 1 !!! cand o sa faceti ceva in privinta asta ?
  Ex ruta dr taberei-militari -> coada lacului morii -> crangasi ar fi foarte utila !!! In momentul de fata tot traficul e nevoit sa treaca prin intersectia virtutii-uverturii care e un cosmar atat pentru soferi/pietoni cat si pentru cei care locuiesc in zona ! Claxoane de la ora 5 dimineatza, timp de trecere pietoni foarte mic .. o intersectie foarte periculaosa pentru toti si in acelasi timp neglijata de politie/primarie cu privire la sistematizarea ei intr-un mod corect.
 • tot despre cainii vagabonzi (Joi, 11 decembrie 2008, 13:51)

  oviwan [anonim]

  Am citit mai sus raspunsul Dvs la problema canilor vagabonzi omniprezenti in Bucuresti.
  Consider raspunsul Dvs. evaziv si neconcludent.
  Care este rata de sterilizare a cainilor in prezent?
  Care va fi dupa terminarea noului adapost de animale?
  Cand se va termina noul adapost de la Mihailesti?
  Ce solutii aveti pentru a proteja populatia impotriva cainilor in perioada de regresie naturala a lor in urma sterilizarii?
  Iata numai cateva intrebari la care sunt sigur ca nu v-ati gandit. Din raspunsul Dvs. la aceasta problema cotitiana si iritanta pentru bucuresteni reiese ca nu va preocupa prea mult sau are o prioritate foarte mica in agenda Dvs.
 • revin (Joi, 11 decembrie 2008, 13:54)

  cetateanul suspendat [utilizator]

  Atunci va rog domnule Oprescu sa faceti demersurile pentru a avea legislatia necesara. Nu vad de ce o masina nu poate primi amenda. In alte state se lasa frumos amenda pe parbriz sau se expediaza la domiciliul persoanei care detine autovehiculul. Si daca nu amenda atunci ridicata. Iar daca proprietarul se prezinta sa-si recupereze masina sa-i dati si amenda+costurile primariei pentru ridicarea masinii. Macar cei care le parcheaza pe trotuar sau se plimba pe trotuar sa fie amendati serios. Mie mi se pare o treaba destul de grava. Unii te si claxoneaza. Va recomand o plimbare prin Bucuresti macar o data pe saptamana la picior si veti avea tot respectul bucurestenilor. Va rog frumos sa luati atitudine si va promit votul meu daca Bucurestiul va arata asa cum trebuie.
 • traficul si curatenia (Joi, 11 decembrie 2008, 13:57)

  mirela [anonim]

  1.Cand se va termina cu aglomeratia din trafic in zona de nord a capitalei
  2.Cand se vor monta cosuri de gunoi-pt.hartie,plastic,stilcla-separat in capitala?
 • Tramvaie (Joi, 11 decembrie 2008, 14:14)

  Bogdan [anonim]

  Pe Calea Calarasilor cand trece tramvaiul vibreaza blocul. In scarile care nu au apartamente de 4 camere tremura apa din paharul cu apa si zdrangane vesela. In cele care au si 4 camere (in forma de L ramane doar zgomotul).

  Stiu ca exista un program contra poluarii fonice in Bucuresti. Pe Corneliu Coposu s-a modificat calea de rulare (pentru cativa metri).

  Aveti in plan modificarea caii de rulare si pe Calea Calarasilor ?
 • Concediile medicale (Joi, 11 decembrie 2008, 14:21)

  Sargon [anonim]

  Ati afirmat in urma cu mai mult timp ca prea multi soferi RATB stau in concedii medicale. Ati reusit sa "tratati" in vreun fel aceasta problema a concediilor medicale ale salariatilor din Primaria Bucuresti?

  Toti stim ca o mare parte din aceste concedii medicale reprezinta de fapt concedii de odihna sau de rezolvare a unor probleme.

  Va multumesc
 • parcari si semaforizare (Joi, 11 decembrie 2008, 14:22)

  Ciprian Niculae [anonim]

  Domnule Oprescu,

  locuiesc in sect.6, pe Bd. Timisoara. De curand primaria sect.6 a interzis parcarea autoturismelor pe anumite portiuni ale bulevardului, insa nu a construit noi locuri de parcare. In fiecare seara cand venim de la serviciu stam si dam ocol de cartier in cautarea unui loc de parcare. Cand se va remedia aceasta situatie? Cand se va semaforiza intersectia Timisoara cu Str. Romancierilor? Nu aveti idee cate accidente au loc in acest loc din cauza lipsei unui semafor.

  Cu respect,
  Ciprian
 • E clar, totul e in zadar (Joi, 11 decembrie 2008, 14:22)

  Marius [anonim]

  Domnule primar, regret sa constat ca, desi jumatate din intrebari au fost pe tema cainilor vagabonzi, raspunsul dvs. e unul naucitor: "S-a inceput sterilizarea lor si aceasta va continua". Imi pare rau, dar raspunsul asta l-am mai auzit de la vreo 5 primari si am vazut si efectele "stralucitoare" ale metodei respective. Desi am numai 34 de ani, cred ca pot spera ca abia stranepotii mei sa profite de beneficiile masurilor dvs. Ma tem ca pentru mine va fi prea tarziu.
 • Comentariu (Joi, 11 decembrie 2008, 14:33)

  Mirko [anonim]

  Constat ca dl Oprescu nu a prea raspuns la intrebari. In stilul caracteristic celor fara logica, cand tu intrebi una, el raspunde alta. Analizati va rog intrebarile si raspunsurile!
 • Ceas Universitate (Joi, 11 decembrie 2008, 14:42)

  dora [anonim]

  Domnule Priamr,
  Va rugam (re)instalati un ceas la Universitate, inalt, vizibil de departe, cu afisarea orelor mai multor capitale europene, cu masurarea temperaturii, etc
  Pasajul arata frumos, felicitari!
  doar aceeiasi obiectiune a unor eventuale accidente din cauza placilor lucioase...
  au reaparut "micile" tarabe.. poate le creati in alta parte un coltisor nu in incinta pasajului;
  nu stim cine sunt cei care au licitat spatiile din pasaj dar va rugam aprobati o cofetarile, o florarie, un magazin de carti, NU spatii in care sa se gateasca...
  Va multumesc.
 • La revedere (Joi, 11 decembrie 2008, 14:52)

  Dan.Tapalaga [hotnews.ro]

  Intalnirea s-a incheiat. Primarul Sorin Oprescu a promis ca, in limita timpului disponibil, va raspunde in viitorul apropiat si altor intrebari adresate de dumneavoastra in timpul acestei discutii online.

  Va reamintesc ca cele mai interesante teme vor fi abordate si in cadrul emisiunii "Discutia de luni", difuzata de RFI si HotNews.ro luni, 15 decembrie, la ora 19.00.

  In cazul problemelor punctuale vor fi formulate raspunsuri de catre directiile specializate ale Primariei Generale.

  Va invitam sa folositi platforma www.domnuleprimar.ro pentru a comunica si cu Primaria Generala.

  Multumim pentru interesul aratat pentru discutia online cu primarul general.
  • domnuleprimar.ro (Joi, 11 decembrie 2008, 15:16)

   Thheo [utilizator] i-a raspuns lui Dan.Tapalaga

   Pe domnuleprimar.ro am adresat toate cererile si sa nu va ganditi ca si-au gasit o rezolvare.. doar s-au plimbat. Chiar vroiam sa stiu ce se poate face cu acele cereri de constituire a unei treceri de pietoni care este bagata in seama doar pe hartie, dar nu se intampla nimic.
 • mizerie (Joi, 11 decembrie 2008, 15:18)

  Cristi Enache [anonim]

  Domnule Primar,

  Cum intentionati sa rezolvati problema prafului si a noroiului de pe strazile Bucurestiului? Avem una dintre cele mai murdare capitale din Europa.
 • RASPUNSURILE (Joi, 11 decembrie 2008, 17:26)

  Mircea [anonim]

  Dl Primar nu a raspuns la NIMIC!!!

  Ne-a vorbit de parade...SITUATIA LUCRARILOR PE CARTIERE asa cum rezulta din intrebarile de mai sus, nu a fost deloc acoperita. Pana acum a reabilitat gradinite....
 • Idee (Joi, 11 decembrie 2008, 20:04)

  Gabi [anonim]

  Toti stim cum se circula din Dr.Taberii spre centru dimineata... OK, ideea e asa... dimineata, sa se mai ia una-doua benzi... de pe partea cu trafic mic... adica spre Dr. Taberii si seara invers. Cred ca ar ajuta si in alte zone. Mercic.
 • Bucurestiul peste 4 ani (Joi, 11 decembrie 2008, 20:44)

  Mircea T [anonim]

  Desi am ratat intalnirea cu domnul primar Oprescu, as dori sa-i adresez cateva intrebari pe aceasta cale:

  1. D-le primar, aveti in proiect (re)centralizarea Primariei Bucurestiului astfel incat sa existe o singrura primarie, nu mai multe primarii fiecare cu primarul lor? Avantajele sunt enorme atat de ordin logistic, financiar, estetic, social etc

  2. Ce proiecte de mediu aveti in plan si cand vor fi pornite?

  3. De admirat aceasta discutie si interactiune cu alegatorii. Veti mai continua cu astfel de proiecte?

  4. In alte orase se renunta la autostrazi suspendate in favoarea tunelurilor, pentru a reda orasul oamenilor. Care este motivul pentru care agreati idea autostrazilor suspendate?

  5. Intentionati sa preluati si alte servicii oferite actual de ministere in cadrul primariei? Ma refer la transporturi, politie, mediu, turism etc astfel incat acestea sa fie centralizate si mai usor de gestionat? Nu sunt un adept infocat al centralizarii, dar in acest caz cred ca lucrurile ar fi mult mai clare si mai usor de realizat

  6. O intrebare mai personala: ce va motiveaza in viata? Nu pareti genul axiat dupa bani sau putere cum au fost ceilalti primari pana acum...

  7. Cum vedeti Bucurestiul peste 4 ani?

  8. Va solicitam o reevaluare a autorizatiilor de constructii in vigoare in acest moment si mai ales, trimiterea pe teren a inspectorilor, vor aduce cu siguranta bani la buget

  9. In Bucuresti nu exista centre de informare despre oras, ce puteti face in aceasta privinta?

  10. Mult succes. Sper sa ma faceti sa va votez peste 4 ani :)
  • Comitetul central (Vineri, 12 decembrie 2008, 0:03)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui Mircea T

   Bai Mircea,

   1. Du-te mai si culca-te, ca nu mai esti la comitetul Central

   2. Ce interactiune cu alegatorii admiri tu, aplaudacule? Nu vezi ca nu a raspuns nimic? A venit degeaba.

   3. Intrebarea aia : "cum vedeti Bucurestiul peste 4 ani? : se pune la concursurile de MISS.

   4. Hai culca-te ca e tarziu.
   • ... (Vineri, 12 decembrie 2008, 21:00)

    Mircea T [anonim] i-a raspuns lui Dan

    In caz ca nu stiai, Bucurestiul a avut si inainte de comunisti o singura primarie, ca mai toate orasele cu care vrem sa ne comparam (Primaria Bucurestiului a fost infiintata in 1864). Motivul pentru care am pus aceasta problema este unul f simplu: compara sectorul 5 cu sectorul 3 si vei afla raspunsul. Vorbim totusi de un singur oras, nu de orase in oras.

    Ca nu a raspuns nimic..e politician ales primar de cateva luni intr-un Bucuresti plin de probleme nerezolvate de ani de zile..eu cred ca a raspuns suficient. Sau poate ca mai bine nu vorbea cu nimeni, statea ca ceilalti primari in biroul lor si astepta sa treaca cei patru ani

    Asta se intreaba la concursurile de Miss?
    Fir-ar, si eu care credeam ca e vorba de K1

    Noapte buna si tie
 • S . O . (Joi, 11 decembrie 2008, 21:32)

  pusy_55 [anonim]

  SINGURUL CARE MAI POATE LUPTA CU presedintele-marinar.Daca va candida pt.presedentia romaniei merita VOTAT.
 • Idei si discutii pentru un altfel de Bucuresti (Joi, 11 decembrie 2008, 22:15)

  Teo [anonim]

  Gasiti pe forumul hotnews aici: http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=223

  D-le primar, poate n-ar fi rau sa aruncati o privire, unele dintre ele sunt chiar interesante
 • Sa va spun eu ce a facut Oprescu (Joi, 11 decembrie 2008, 23:32)

  Pieton [anonim]

  Ce parere are primarul despre hotarirea CGMB prin care atribuirea locurilor de parcare de resedinta trece de la primariile de sector, la o comisie de la Primaria Capitalei - un fel de Dalli al primariei. Niste taxe de la noi se vor duce la niste baieti destepti, nu-i asa dle Oprescu? In loc sa facem descentralizare de la Primaria Capitalei la primariile de sector, pentru cele simple, si sa ne ocupam de lucruri serioase de infrastructura la nivelul Capitalei, noi umblam cu ciupeala. RUSINE pentru un primar care promitea in campania electorala sa lupte impotriva "smecherilor".
  Vedeti ca aveti, nu strazi neviabilizate in Bucuresti, ci bulevarde fara canalizare si apa curenta: bd. Petrila, poate ati auzit de el. Cartierul Straulesti e un cartier aflat in mocirla de toamna pina primavara, cu scoala si gradinita fara apa curenta si canalizare. BUCURESTI! Va spune ceva, dle primar Oprescu? Dvs va luptati pentru Henri Coanda, unde aveti multi prieteni (a se citi datorii). Cum a reusit Negoita in sect.3 sa sistematizeze cartierul 23 August, iar Chiliman sa nu poata face nimic in Straulesti? Poate porniti o ancheta, sa aflam si noi de ce unii pot!
 • PROTEST (Vineri, 12 decembrie 2008, 0:07)

  UN cititor revoltat [anonim]

  DRAGA HOTNEWS

  ASTA E INTERVIU???

  ASTA E O RATARE : NE-AM CHINUIT DEGEABA SA SCRIEM 300 DE PROBLEME CA NU ATI FOST IN STARE SA OBTINETI RASPUNSURI LA NIMIC.

  MULTUMESC.
  • Eu am incercat ! (Vineri, 12 decembrie 2008, 0:51)

   Addy [utilizator] i-a raspuns lui UN cititor revoltat

   "
   Domnule Primar, (Joi, 11 decembrie 2008, 12:25)

   Addy [utilizator]
   Va rugam sa nu evitati sa raspundeti la intrebarile incomode. Pe cat de incomode vi s-ar putea parea aceste intrebari, pe atat de incomode sunt aceste probleme pentru bucuresteni.

   Acestea sunt prioritatile locuitorilor acestui oras,atat a celor care v-au votat, cat si a celor care nu v-au votat, a celor care va simpatizeaza si a celor care nu va simpatizeaza. Acestea trebuie sa fie si prioritatile dumneavoastra, in calitate de reprezentant al lor. Nu-i ignorati !

   O zi buna ! "

   Dar acesta este omul. Nu poti scoate apa din piatra seaca. Am scris asta, pentru ca ma asteptam la aceasta atitudine din partea lui. Credeam ca va da macar un raspuns clar si raspicat, ca om din institutie. Dar nu ! Omul acesta nu este un administrator. A preferat sa raspunda unor intrebari cretine, si a fentat intrebarile cu adevarat importante.

   NESERIOZITATEA e cuvantul de ordine .
 • Mda... (Vineri, 12 decembrie 2008, 0:18)

  Serban [anonim]

  Nu as fi votat cu Oprescu daca as fi votat. Dar incepe sa imi placa tipul asta.
  • Esti Masochist (Vineri, 12 decembrie 2008, 2:06)

   George [anonim] i-a raspuns lui Serban

   Daca dupa discutia asta incepe sa-ti placa. Am simit urletul de neputinta al oamenilor, te ingrozesti daca citesti ce s-a scris. Cred ca un strain ar fi socat de problemele noastre.
 • referitor la cladirile pe legea 112 (Vineri, 12 decembrie 2008, 3:47)

  cosmin [anonim]

  cand se vor termina asa zisele reconditionari ale blocurilor. Sunt arhitect si astept deja de 3 ani ca blocul meu sa fiea terminat in asa fel incat sa imi pot vinde apartamentarul spre achizitionarea unui imobil in tara in care ma aflu. ideea nu este in mare masura impropietarirea mea, dar si rezolvarea intr-o mare masura a legii 112, lege care nu ma impiedica doar pe mine. sunt doar curios daca o noua conducere ce se vrea ''mai bine'' reuseste sa 'despleteasca'' niste ''atributii' atata de simple in conceptia mea! haide-ti domnule primar! aratati-ne competenta cu care ne sunteti reliefat de ceva vreme inocace! banuiesc ca nu sunt sigurul impotmolit in pb asta. va multumesc . eventual anticipat.
 • bani (Vineri, 12 decembrie 2008, 10:33)

  popescu dan [anonim]

  de ce sau cheltuit atitia bani cu iluminatrul de craciun-., risipa in marile capitale euro[pene nu se lumineaza decit centru strada principala, si locurile special amenajate cu casute, acum in plina criza
 • ro- america (Vineri, 12 decembrie 2008, 10:39)

  gel [anonim]

  Americanii tocmai au demolat o autostrada suspendata pentru ca polua si fonic si dpdv al mediului si au plantat copaci si plante.DAR DACA NU-S OCHI SI MINTE SA MAI FURAM DE PE LA ALTII MAI CU 100 DE ANI PESTE NOI CE SA FACEM
  ?HALAL TARA HALAL CONDUCATORI
 • Copacii (Vineri, 12 decembrie 2008, 11:38)

  Fludd [anonim]

  Domnule primar!
  Atat Bucurestiul, cat si Romania ramane fara copaci! Mass-media a atras atentia asupra acestui fapt. In calitate de primar si om politic, veti sustine campanii agresive pentru reimpadurire ? Luati in calcul si educarea 'ecologista' a tinerilor?
 • primarul capitalei, domnul Soriiiiin Oprescuuuu (Vineri, 12 decembrie 2008, 15:33)

  gigel [anonim]

  Dupa ce-am citit noianul de intrebari, toate la obiect si foarte indreptatite din cauza problemelor critice ale orasului, constat ca domnul primar le evita constant si cu obstinatie pe cele legate de functia pentru care s-a luptat si pentru care a fost investit, in schimb raspunde cu foarte mare placere cu "umoru-i" caracteristic la cele de natura politica.
  Deocamdata domnul Oprescu nu s-a remarcat decit prin oprirea unor lucrari stringente. In rest, mai mult sau mai putin balet in fata camerelor de luat vederi.
  Doamnelor si domnilor, ne-am aranjat cu un alt exemplar de primar, asa cum au fost si cei dinaintea lui si care va lasa in urma doar un oras mai murdar, mai sufocat si mai urit decit cu patru ani inainte.
 • limitatoare de viteza (Miercuri, 11 martie 2009, 16:42)

  radu [anonim]

  Buna ziua,

  Locuiesc pe str. Dr. Demosthen, sectorul 5, greu incercata de raliul automobilistilor care asediaza Drumul TABEREI . Ce trebuie sa fac eu si ceilalti locuitori pentru a se monta si pe strada noastra limitatoare de viteza ?
 • asfaltarea strazii (Joi, 30 aprilie 2009, 19:31)

  CINCA PAULA ALINA [anonim]

  Locuiesc pe Str.Ciberneticii din sectorul2 .Pentru cine nu stie aceasta str. se afla in cartierul Andronache. Nu avem canalizare ,asta este problema cu care ne confruntam zi,de zi. Traim in niste conditii mizere ,s-a ajungi sa stai cu urina si fecalele la nas ,nu cred ca-i convine nimanui.ASTEPT UN RASPUNS CONCRET NU VORBE.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by