Cinci persoane si-au pierdut viata si 51 au fost ranite in accidente produse de soferi care si-ar fi obtinut permise de conducere in mod fraudulos in judetul Arges, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Peste 3.000 de oameni care si-ar fi luat carnetul de conducere cu ajutorul politistilor corupti din Arges au fost verificati de anchetatori. A rezultat ca, dintre cele 3.000 de persoane, 30 au comis accidente, in urma carora cinci oameni au murit, 19 au fost raniti grav, iar 32 usor.

Cei 30 de soferi care au comis accidentele si-au obtinut permisele intre 2006-2008, potrivit surselor judiciare, care precizeaza ca accidentele au fost produse din cauza ca soferii nu erau experimentati, s-au angajat in depasiri periculoase, au mers cu viteza mare sau nu au acordat prioritate.

DNA a trimis in judecata, sambata, 6 decembrie, 28 de persoane, dintre care 22 in stare de arest preventiv, in legatura cu fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.

Potrivit unui comunicat al Directiei Generale Anticoruptie, in prima faza au fost identificate peste 1.400 persoane care si-au schimbat domiciliul pe raza judetului Arges si au obtinut permise de conducere, iar ulterior s-a stabilit ca, in perioada 01 ianuarie 2006 – iunie 2008, pe raza judetului Arges, si-au stabilit domiciliul si au obtinut permise de conducere aproximativ 3.200 persoane. Directia Generala Anticoruptie precizeaza ca, in perioada de cercetari, au fost si denunturi facute de mai multe persoane, care au sesizat modul fraudulos prin care se obtineau permisele de conducere la S.P.C.R.P.C.I.V. Arges.

Scandalul permiselor Arges a inceput in luna iunie. Curtea de Apel Bucuresti a emis, pe 15 iunie, primele mandate de arestare in acest dosar pe numele a 17 persoane. Printre cei 17 se aflau comisarul sef al Serviciului Permise si Inmatriculari Auto Arges, Codrut Gheorghe Vlasceanu, Vasile Voinea, seful Scolii de soferi Comes din Pitesti, Constantin Tinca, si preotul Laurentiu Floroiu.

In acest scandal, ar fi implicati magistrati si politicieni din Arges, care ar fi intervenit pentru obtinerea de permise de conducere.

Primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu, cunoscut drept "Piedone" a fost chemat, pe 21 noiembrie, la DNA, in calitate de martor in dosarul permiselor auto de la Pitesti. Astfel, 200 de dosare de resedinta, vizate de anchetatori in cazul politistilor arestati in luna iunie, printre care si cel al primarului sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu, au disparut din sediul Serviciului de Evidenta a Populatiei Arges. Acestea exista, insa, in format electronic. Printre dosarele disparute figureaza si cel al primarului din sectorul 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone. Piedone a domiciliat, in anul 2007, in localitatea argeseana Topoloveni, timp de 30 de zile. Perioada coincide cu data in care primarul sectorului 4 si-a obtinut permisul de conducere.