Premierul Tariceanu a solicitat joi tuturor ministerelor sa reduca cheltuielile privind parcul auto propriu, cheltuielile cu personalul –primele si sporurile -, cheltuielile de protocol sau deplasarile in strainatate. „Cer tuturor ministerelor ca pana intervine Ministerul de Finante cu norme, sa incepeti o reducere drastica a cheltuielilor care nu sunt esentiale”, a spus premierul Tariceanu.

Tariceanu a cerut la inceputul sedintei de Guvern, ca Ministerul Economiei si Finantelor sa puna la punct un set de masuri pentru introducerea unei discipline severe in ceea ce priveste cheltuielile publice la nivel guvernamental, se arata intr-un comunicat al Executivului.

Primul-ministru a mai solicitat ministrului economiei si finantelor sa ia masurile necesare pentru diminuarea preturilor la achizitiile publice. Seful Executivului a precizat insa ca aceste planuri de masuri nu trebuie sa opreasca proiectele de investitii.

Totodata, sedinta de guvern a fost intrerupta de premierul Tariceanu care s-a dus sa discute cu presedintele Camerei Deputatilor.