Ministerul Educatiei a dat publicitatii modelele de subiecte pentru probele orale ale examenului national de Bacalaureat 2009 pe site-ul http://subiecte2009.edu.ro, scrie RealitateaTV. Potrivit Ministerului Educatiei, biletele de examen la probele orale vor contine un scurt text literar sau nonliterar la prima vedere si trei cerinte specifice.

Pentru proba de limba si literatura romana subiectele contin texte din scriitori consacrati, dar pot aparea si fragmente din Constitutia Romaniei.

Disciplinele pentru care au fost concepute modelele de subiecte sunt limba si literatura romana, limbile moderne si cele materne. Cu exceptia probei orale de limba si literatura romana, in cazul careia sunt disponibile patru variante, pentru celelalte discipline sunt prezentate cate un model de subiect, baremul de evaluare, precizari si explicatii privind modalitatile de rezolvare.

Publicarea subiectelor pe internet se face numai pentru probele scrise, nu si pentru cele orale, asa cum s-a intamplat anul acesta, potrivit metodologiei de examen adoptata de minister la sfarsitul lunii august. Examenul de Bacalaureat va avea loc intre 22 iunie si 9 iulie 2009.