Trupurile neinsufletite ale ultimelor 4 victime de la mina Petrila au fost aduse marti la suprafata de o echipa de salvatori, anunta Realitatea Tv. In Valea Jiului a fost marti zi de doliu. Patru dintre cei 12 mineri care si-au pierdut viata, sambata, in accidentul de la mina Petrila au inmormantati, doi dintre ei la Petrila si doi la Petrosani. Minerii inmormantati au fost primii scosi din abataj, dupa explozia din subteranul minei Petrila. Ei au fost scosi din mina sambata, la scurt timp dupa prima explozie.

Trupurile neinsufletite ale altor 4 mineri au fost scoase luni din subteran.

12 persoane au murit si alte 14 au fost ranite in urma celor doua deflagratii produse sambata, la interval de aproximativ trei ore, in subteranul minei Petrila. Printre cei care si-au pierdut viata se afla si patru salvatori care coborasera in mina sa-i scoata pe ortacii blocati in galerie.

8 dintre raniti au fost transportati la spitale din Bucuresti, iar starea a 6 dintre ei este in continuare critica. Ei au arsuri pe aproape 85% din suprafata corpului si au afectate caile respiratorii. Alti sase mineri sunt internati la spitalul din Petrosani, insa starea lor este stabila.

Intre timp, autoritatile au deschis o ancheta pentru a stabili cine sunt vinovatii pentru producerea tragediei de la Petrila. Conducerea Companiei Nationale a Huilei Petrosani a fost audiata, luni, de procurori, iar ministrul economiei, Varujan Vosganian, a decis suspendarea conducerii Exploatarii Miniere Petrila. Rudele victimelor de la mina Petrila sustin ca in mina erau probleme de cateva zile, iar cu toate ca in fiecare zi ajungeau la spital mineri cu arsuri, nu s-a luat nicio masura, iar minerii au fost obligati sa coboare in continuare in subteran, potrivit Realitatea Tv.