Mai mult de jumatate dintre romani (54,5%) considera ca nivelul coruptiei a crescut in 2008 fata de anul trecut, aproximativ acelasi procent sustinand ca Parlamentul, primariile si consiliile judetene sunt cele mai corupte institutii. Acestea sunt concluziile unui sondaj INSOMAR, facut public duminica de Asociatia pentru Implementarea Democratiei, relateaza RRA.

Potrivit studiului, 54,5% dintre romani considera ca nivelul coruptiei a crescut in tara noastra fata de anul trecut si doar 11% apreciaza ca acesta este mai mic. Intre institutiile vazute de cei intervievati ca fiind cele mai politizate se afla primariile, consiliile judetene, instantele de judecata si parchetele, inclusiv Departamentul National Anticoruptie.

Aceleasi institutii se regasesc si in topul celor mai corupte, cu mentiunea ca de aceasta data, pe primul loc se afla Parlamentul.

Sondajul INSOMAR a fost efectuat in perioada 12-17 septembrie 2008 pe un esantion reprezentantiv de 1.448 de persoane, avand o marja de eroare de plus- minus 2,8%.