Vineri a avut loc examenul de admitere la Politehnica din Milano. Gabriel Bogdan Ionescu a obtinut un punctaj excelent, de 97/100, situandu-se pe primul loc pe lista candidatilor. Pentru informarea cititorilor HotNews.ro, mentionam ca Gabriel Ionescu este detinut la inchisoarea pentru extradati din Como, Italia. In urma cu zece luni el a fost arestat la Craiova, iar in prezent ispaseste o pedeapsa de 3 ani si o luna de inchisoare pentru furt electronic.

Desi nu a pus niciodata piciorul in Italia, pe numele lui Gabriel a fost emis un mandat international de arestare. Gabriel, student la Universitatea din Craiova si fost campion olimpic si balcanic la informatica, a realizat un program software care permite golirea conturilor bancare online. Furturile propriu zise nu fost opera lui, ci a unei bande de hoti din Italia. Hotii i-au platit lui Gabriel 5.000 de euro pentru realizarea programului. Dar au fost descoperiti de politie cand, din lacomie, au incercat sa extraga toti cei 100.000 de euro dintr-un cont online. In urma interceptarilor telefonice, politistii italieni au ajuns si la realizatorul programului, Gabriel Ionescu, aflat in Romania.

Maestrul Pierpaolo Livio este considerat unul din cei mai iscusiti avocati penalisti din nordul Italiei. In prezent maestrul Livio a luat in primire cazul lui Gabriel Ionescu, fiind decis sa obtina gratierea sa.

"Am decis sa-l reprezint pe Gabriel in mod gratuit, pentru ca mi s-a parut ca avut parte de o pedeaspa mult prea mare. Consulatul Romaniei de la Milano, prin domnul consul Tiberiu Dinu, mi-a adus la cunostinta cele intamplate romanului. Inca de la inceput mi-am dat seama ca putem cere un regim de semi-libertate pentru Gabriel si apoi gratierea", a declarat pentru HotNews.ro avocatul Pierpaolo Livio.

Dar avocatul a devenit si managerul lui Gabriel: "L-am indrumat sa dea concurs la facultatea de informatica. Astfel, Gabriel s-a inscris la Politehnica din Milano. Iar rezultatul s-a vazut si ma bucura foarte mult. A putut sa sustina examenul datorita unui permis de trei ore in afara inchisorii".

Avocatul Pierpaolo Livio i-a gasit chiar si un loc de munca "tanarului geniu", asa cum isi numeste clientul. Gabriel are deja un contract semnat cu cea mai importanta firma de software din Italia.

"Va lucra intr-o vila, impreuna cu programatorii cu experienta, la categoria Senior", ne-a spus Livio, fara sa ne dea detalii in privinta salariului prevazut de contract. "Va pot spune doar ca este un salariu de principe, pe care niciun tanar obisnuit de varsta lui, de 20 de ani, nu il are. Mai mult, alte doua firme importante, ar vrea sa-l aiba ca angajat pe Gabriel, odata ce va iesi din inchisoare."

"Avem doua cai pentru a-l scoate pe Gabriel din inchisoare: una este aceea de a cere gratierea din partea presedintelui Giorgio Napolitano. Iar a doua este suspendarea ordinului de detentie, in asteptarea acordarii gratierii. I-am gasit lui Gabriel si un loc intr-o comunitate protejata, unde va avea posibilitatea sa se odihneasca si va avea un regim de semi-libertate. Va trebui sa fie acasa la ora 21 si va fi obligat sa frecventeze cursul universitar. Saptamana viitoare vom depune cererea de gratiere catre Preseidntie. Dar rezultatul nu il vom putea avea inainte de 3-4 luni".

Rep: Cum se impaca Bogdan Gabriel cu ceilalti detinuti din inchisoarea din Como?

P.L.: Este foarte linistit si este considerat mascota inchisorii. Toti considera ca este inchis pe nedrept si ca nu trebuie sa fie in inchisoare. Este protejat chiar de catre detinutul considerat cel mai autoritar!".

Rep.:Cand va iesi, Gabriel va avea un loc de munca asigurat. Doreste sa ramana in Italia?

Desigur, va ramane aici. Desi a vazut prima oara Italia de la fereastra avionului dupa ce a fost extradat din Romania.

In seara de vineri, 31 octombrie, avocatul Livio, se pregateste pentru interviurile cu principalele telejurnale din Italia, care si-au trimis deja reporterii sa afle povestea "geniului informatic din Carpati". In seara asta toti vor vorbi de Gabriel la televizor: Tg 5, Studio Aperto, apoi sunt cei Radio Capital si altii.