Romulus Mailat a fost condamnat miercuri de justitia italiana la 29 de ani de inchisoare, pentru uciderea, talharirea si agresarea sexuala a italiencei Giovanna Reggiani. Mailat va trebui sa plateasca si daune in valoare de 500.000 de euro.

Avocatul Piero Piccinini a declarat, dupa citirea sentintei, ca va face reucurs, in conditiile in care, a sustinut el, pedeapsa este nedreapta si nu exista suficiente probe pentru condamnarea lui Mailat.

Romanul de etnie roma va executa pedeapsa in Italia si va fi expulzat in Romania dupa eliberare.

Pedeapsa ar putea fi redusa la jumatate daca Mailat va avea o conduita buna. Conform legii italiene, la fiecare 6 luni de conduita buna, pedeapsa se reduce cu 40 de zile. Dupa executarea a jumatate din pedeapsa, Mailat ar putea cere un regim de semi-libertate.

Mailat a plans in fata judecatorilor

In cursul diminetii, avocatul lui Mailat, Piero Piccinini, si-a prezentat ultima pledoarie, sustinand nevinovatia clientului sau in ceea ce priveste acuzatiile de omor si agresiune sexuala. A cerut ca tanarul sa fie absolvit din lipsa de probe, in baza articolului 530 al Codului de Procedura Penala. "Probele

sunt putine si martorii se contrazic, iar daca exista macar un dubiu in ceea ce priveste vinovatia lui, el trebuie absolvit", a spus Piccinini. In timpul pledoariei avocatului, Romulus Mailat a plans.

"Cer scuze in fata lui Dumenzeu si sper ca sa fie facuta dreptate. Eu ma simt vinovat de ceea ce am facut, dar tot ce am facut a fost sa fur poseta doamnei Reggiani. Nu am facut altceva, nu am omorat-o eu. Imi pare rau pentru tot ceea ce s-a intamplat in acea seara. Imi cer scuze in fata dvs, domnule Presedinte, Curtii, si tuturor celor prezenti in aula", a declarat Mailat, inainte de intrarea juratilor in sala de consiliu.

In cursul zilei de marti, procurorul Maria Bice Barborini a cerut condamnarea lui Mailat la inchisoare pe viata, sustinand ca acuzatul nu numai ca a furat geanta victimei, ci a agresat-o sexual apoi a batut-o cu cruzime, cauzandu-i moartea. Avocatul Piccinini a cerut azi eliminarea circumstantei agravante de agresiune sexuala sustinuta de procuror.