Presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), Gergely Olosz, a demisionat din functia pe care o detine. Pentru a-si motiva demisia, Olosz a invocat noua sa functie de deputat si dorinta de a nu decredibiliza institutia prin informatiile legate de salariul sau.

Gergely Olosz a declarat, luni seara, ca a decis sa demisioneze din functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei avand in vedere ca, la 8 octombrie 2008, a depus juramantul ca deputat UDMR in Parlament, in conformitate cu toate procedurile si termenele legale.

Olosz precizeaza ca demisia sa este si "o chestiune de onoare", dupa ce o serie de zvonuri si speculatii ce au coincis, "in mod ciudat", cu decizia Autoritatii de a mentine neschimbat pretul gazelor in aceasta perioada.

"Putem vorbi de o adevarata campanie care afecteaza nu numai o persoana sau un grup de persoane, ci institutia si stabilitatea economiei nationale in ansamblu. Daca aceasta campanie ma vizeaza pe mine personal, atunci e de datoria mea sa-mi dau demisia si sa ma distantez de institutia ANRE, asupra careia nu trebuie sa planeze nicio suspiciune. Daca atacurile vizeaza Autoritatea, atunci demisia mea va ajuta la lamurirea opiniei publice si a organelor in drept asupra surselor si mobilurilor acestor atacuri", a spus Olosz, citat de Mediafax.