Sporuri peste sporuri, prime dupa prime, adaosuri, indemnizatii, tichete, ajutoare. Toate – strict secrete. Realitatea TV a intrat in posesia contractului colectiv de munca secretizat al bugetarilor de la Autoritatea Nationala de Comunicatii (ANC) pe care il puteti consulta pe site-ul postului.

Insumand toate sporurile si indemnizatiile de care se bucura angajatii de la ANC, un sef poate depasi 4.000 de euro pe luna. Iar sefii nu sunt putini, aproape o treime din angajati detin functii de conducere. Baza de calcul de la care se porneste este 394 lei, suma la care se aplica un coeficient de multiplicare de pana la 17,5. Rezulta astfel un salariu de baza de 6.895 lei.

"De aici incep sporurile. 8% indice de actualizare, 50% indemnizatie de conducere, aproximativ 15% pentru vechime in munca, 15% spor de confidentialitate, 15% spor de tehnicitate si alti 15% spor de fidelitate. Ajungem astfel la o suma de 15.633 lei pe luna, fara a mai lua in calcul orele suplimentare pentru care angajatii sunt platiti cu 150% din salariu", se arata in materialul publicat de Realitatea TV.

La acesti bani se adauga si tichetele de masa. Veniturile nu se opresc insa aici. Fiecare angajat primeste anual un premiu echivalent cu salariul, minimum 1.000 de lei prima de Pasti, 1.400 prima de Craciun, 1.500 lei indemnizatie de vestimentatie.

Ca orice bugetar, angajatul de la ANC beneficiaza de concediu platit, insa pe langa asta mai primeste un salariu intreg cu toate indemnizatiile si sporurile plus o prima de vacanta de 1.500 lei, mentioneaza Realitatea TV.

De drepturi deosebite se bucura angajatii care au copii. Unitatea le plateste salariul integral, inclusiv sporuri si indemnizatii, pe perioada de 2 ani cat stau acasa pentru a-si ingriji copilul nou-nascut. Dupa acesti doi ani ei pot opta intre a-si trimite copilul la cresa, care este platita integral de unitate, sau a munci cu jumatate de norma inca patru ani, fara ca salariul sa le fie afectat in vreun fel.