Mama tripletilor a castigat procesul cu statul privind indemnizatia lunara pentru copiii sai, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca indemnizatia lunara se raporteaza la numarul de copii nascuti si nu la numarul de nasteri, informeaza NewsIn.

Ionela Mariana Danciu a reusit sa obtina, la Curtea de Apel Alba-Iulia, anul acesta, admiterea exceptiei de nelegalitate a unui articol din Hotararea de Guvern 1025/2006, privind indemnizatiile de crestere a copilului, ea solicitand sa i se plateasca 800 de lei pentru fiecare dintre cei trei copii.

Directia de Munca si Protectie Sociala Alba a facut, insa, recurs, iar procesul a ajuns la instanta suprema, care a decis ca femeia va primi o indemnizatie pentru fiecare copil.

In apararea sa, Mariana Danciu afirma ca hotararea de Guvern contestata incalca legea fundamentala, pentru ca duce la discriminari intre copiii proveniti dintr-o nastere concomitenta si ceilalti.

Senatorii au decis, luni, diferentierea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului pentru nasterile de gemeni, tripleti si multipleti, precum si posibilitatea ca societatiile comerciale care au cel putin 200 de angajati sa poata infiinta gradinite in cadrul lor.

Senatorii au mai adoptat o initiativa a unor parlamentari PD-L, PRM si PSD care a impus diferentierea cuantumului indemnizatiilor pentru cresterea copilului asfel: 600 RON pentru nasterile simple, 800 RON pentru nasterile gemelare si 1000 RON pentru nasteri de tripleti sau multipleti.