Procurorii DNA i-au trimis in judecata pe George Copos, Gica Popescu, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu, fratii Ioan si Victor Becali, acuzati in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, fapte care au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane USD in dauna statului si de peste 10 milioane USD in dauna a patru cluburi de fotbal.

Procurorii sustin ca o parte din banii obtinuti din transferuri au fost spalati prin intermediul unor firme off-shore.

DNA precizeaza ca prejudiciul total creat de cei 8 inculpati este de 4.113.648 RON in dauna statului roman (1.485.071,5 USD calculat la cursul mediu de schimb pe perioada 1999 - 2005), 598.667 USD in dauna Federatiei Romane de Fotbal si 10.969.690 USD in dauna cluburilor de fotbal Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Otelul Galati si Gloria Bistrita.

DNA a anuntat ca i-a trimis in judecata pe:

  • George Copos, fost presedinte si patron al Clubului de fotbal „Rapid Bucuresti”, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune si evaziune fiscala, in forma continuata.
  • Mihai Stoica, fost director al Clubului de fotbal „Otelul” Galati; Jean Padureanu, presedinte al Clubului de fotbal „Gloria” Bistrita; Gica Popescu, fost angajat al firmei „Becali sport”; in sarcina carora s-au retinut infractiunile de inselaciune, evaziune fiscala, in forma continuata si spalare de bani.
  • Gigi Netoiu, fost actionar la Clubul de fotbal „Dinamo”, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani.
  • Cristi Borcea, presedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo”, Ioan Becali, fost impresar si Victor Becali, impresar, acuzati de inselaciune, evaziune fiscala, spalare de bani, in forma continuata si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Citeste aici care sunt transferurile anchetate de Directia Nationala Anticoruptie.

DNA a anuntat ca, in vederea recuperarii prejudiciului, s-a instituit sechestru asigurator asupra bunurilor si conturilor inculpatilor si partilor responsabile - Cluburile S.C. Dinamo Bucuresti, Gloria Bistrita, Rapid Bucuresti si Otelul Galati.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, data fiind calitatea de senator a inculpatului Copos Gheorghe.