Liderul PC, Dan Voiculescu, este cercetat de procurorii DNA in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare in perioada guvernarii Nastase. Intr-un comunicat remis HotNews.ro, DNA precizeaza ca se efectueaza cercetari asupra a 27 de persoane, care au fost puse sub invinuire fiind acuzate de savirsirea infractiunilor de spalare de bani si de subevaluare a activelor institutului. Printre cei 27 s-ar afla si Dan Voiculescu, precizeaza pentru HotNews.ro surse judiciare.

Intr-un comunicat remis HotNews.ro, DNA precizeaza ca se efectueaza cercetari in dosarul cu numarul 84/2007, in care se fac verificari in legatura cu privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Pina in acest moment, arata DNA, au fost "puse sub invinuire 27 de persoane, acuzate de savirsirea infractiunii de spalare de bani si de subevaluare a activelor in cadrul actiunii de privatizare a ICA". Privatizarea a avut loc in timpul guvernarii Nastase.

"La acest dosar, procurorii au dispus conexarea unei alte cauze penale care a fost pe rolul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie si care a fost declinata la DNA", se spune in Comunicat.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca printre cei 27 se afla si liderul PC, Dan Voiculescu.

Privatizare cu dedicatie pentru Voiculescu

Comunicatul DNA vine ca reactie la un articol aparut in ziarul Ziua, potrivit caruia Voiculescu ar fi cumparat institutul de cercetare cu 100.000 euro, in conditiile in care valoarea reala a celor mai multe cladiri si a unui teren din Baneasa era de 40 de milioane euro.

Afacerea a inceput in anul 2002, cand Guvernul Nastase a emis H.G. 451/2002 prin care Institutul de Chimie Alimentara (ICA) se transforma in societate comerciala, cu unic actionar statul roman, prin Agentia Domeniilor Statului (ADS). Un an mai tarziu, Consiliul de Administratie al ADS a anuntat ca vinde Institutul de Cercetari Alimentare. La licitatie s-au prezentat doar doi ofertanti: GRIVCO S.A, societatea detinuta de Voiculescu si Gheorghe Mencincopschi, directorul ICA, in calitate de persoana fizica.

Potrivit ziarului "Ziua", dosarul de la DNA ar fi fost constituit ca urmare a unui raport al Corpului de Control al Ministerului Agriculturii, care atragea atentia asupra modului posibil fraudulos de preluare a Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti de catre GRIVCO.

Reamintim ca Dan Voiculescu mai este cercetat de DNA intr-un alt dosar, Loteria II.