Federatia Educatiei Nationale (FEN) ameninta cu proteste in prima zi de scoala daca parlamentarii nu iau in discutie un proiect de lege care prevede majorarea salariilor profesorilor cu 50%, se arata intr-un comunicat semnat de directorul FEN, Dragos Neacsu, si citat de Mediafax.

FEN i-a cerut, luni, presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sa introduca, in regim de urgenta, pe ordinea de zi proiectul de lege care prevede majorarea cu circa 50% a salariilor personalului din invatamant, mentionand ca hotararea a fost luata in urma Consiliului National Extraordinar a federatiei, care a avut loc la Galati in perioada 5-6 septembrie.

In conditiile in care conducerea Camerei Deputatilor nu se va conforma solicitarii FEN, membrii de sindicat sunt pregatiti sa inceapa protestele inca din prima zi a noului an scolar.

Totodata, FEN mai ameninta ca, daca proiectul lor va fi blocat, se va deschide conflictul de munca.

"De asemenea, membrii FEN, prin reprezentantii lor, dar si prin chestionarele primite din teritoriu, au precizat ca sunt de acord cu orice forma de protest, inclusiv greva generala in conditiile in care majorarea de 50% nu se va aplica de la 1 octombrie", afirma sursa citata.