Cativa angajati ai Organizatiei Europene pentru Cercetari Nucleare - CERN s-au gandit sa explice, in ritmuri de rap, cel mai asteptat experiment stiintific al secolului, care va incepe miercuri, prin punerea in functiune a acceleratorului de particule Large Hadron Collider. Ce a rezultat a facut din Kate McAlpine, in varsta de 23 de ani, un adevarat star: videoclipul postat pe YouTube a fost vizualizat de 1,2 milioane ori si downloadat de peste 400.000 de oameni, potrivit telegraph.co.uk.

La momentul cand a realizat videoclipul, Kate McAlpine lucra la biroul de presa al acceleratorului. Versurile, scrise in timp ce se deplasa de la locuinta sa din Geneva pentru a ajunge la munca, incearca sa descrie misterele fizicii moderne.

Scenele de dans au fost filmate chiar in interiorul laboratorului, in tunelele si in cavernele care adapostesc detectoarele - "ochii" laboratorului, care vor inregistra miliardele de ciocniri ale particulelor.

"Ea a reusit sa obtina cateva permise de acces la detectoarele CMS si ATLAS si, surprinzator, a reusit sa convinga cativa dintre noi sa aparem in acest video", spune Colin Barras, care lucreaza pentru New Scientist.

"La momentul in care s-a filmat videoclipul, detectoarele erau aproape finalizate - de fapt, in spatele dansatorilor se vad imagini destul de clare ale instalatiilor. Pot fi vazuti, de asemenea, doi ingineri care pareau destul de confuzi de ce se intampla", a continuat el.

Barras a recunoscut ca a fost unul dintre dansatori, dar restul au preferat sa ramana anonimi, din motive lesne de inteles pentru cei ce vad videoclipul.

Fratele lui Barras, Will, a realizat partea instrumentala, la care a adaugat cateva pasaje care aduc aminte de vocea sintetica a lui Stephen Hawking.