160 de pasageri MyAir care ar fi trebuit sa plece miercuri dimineata spre Catania (Italia) au stat aproape o jumatate de zi in zona de imbarcare a aeroportului Baneasa, fara permisiunea de a iesi. Unul dintre pasageri a declarat pentru HotNews.ro ca reprezentantii companiei le-au comunicat ca avionul cu care ar fi trebuit sa zboare este defect si se incearca remedierea lui. Reprezentantii MyAir au afirmat ca a fost vorba despre o defectiune la o aripa si ca apoi au asteaptat avizul companiei Airbus pentru a continua pregatirile in vederea decolarii avionului.

Cursa ar fi trebui sa decoleze de pe Aeroportul Baneasa la ora 10:15 si sa aterizeze la 11:25 in orasul sicialian Catania.

"Din ora in ora ne-au tot amanat. Sunt batrani aici, dormind pe jos, copii mici, care au nevoie de scutece si de lapte. Am primit un sandwich pe la 14:30 si atat. Nu putem iesi de aici, suntem inchisi in zona de imbarcare", a mai spus Valerica Ancuta Caciula, una dintre pasagerele avionului.

Reprezentantii MyAir au declarat pentru HotNews.ro ca zborul a fost amanat din cauza ca "o bucata de 5 cm de tabla s-a desprins de pe o aripa", dar ca defectiunea a fost remediata. Ei au mai adaugat ca asteapta avizul Airbus, compania care a produs aeronava, pentru a relua procedurile de decolare. "Avizul ar putea sa vina in 10-15 minute, iar noi sa fim gata de decolare tot in atata timp", au mai afirmat reprezentantii companiei low-cost.

In ceea ce priveste blocarea pasagerilor in zona de imbarcare, reprezentantii MyAir spun ca acestea sunt procedurile impuse de Politia de Frontiera.

Oficialii MyAir au declarat pentru HotNews.ro ca avionul a decolat la ora 21.30.