Circulatia navala este blocata pe Dunare, sambata, in zona Portului Comercial Drobeta Turnu Severin, pompierii incercand sa ridice o bomba de aviatie activa care a fost prinsa sub o barja incarcata cu ciment si care poate exploda in orice moment, anunta Mediafax.

Bomba a fost descoperita la ancora unei barje, dupa ce aceasta a fost descarcata in port, a declarat seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mehedinti, colonel Marin Apa.

El a precizat ca este vorba despre o bomba de aviatie care are 250 de kilograme si este activa. Proiectilul are o lungime de un metru si diametrul de 40 de centimetri.

La fata locului se afla 14 pompieri, cu doua autocamioane si un echipaj de la descarcerere, care incearca sa desprinda proiectilul de pe barja si sa il transporte cu o barca la mal. Opt jandarmi se afla si ei la fata locului pentru a supraveghea zona.

Conform comisarului Serafim Romulus, seful Politiei Transporturi Navale Drobeta Turnu Severin, proiectilul a fost agatat de barja din Dunare, in momentul in care vasul a acostat in port. El a spus ca exista pericolul de explozie, iar in cazul unei deflagratii ar fi afectata o suprafata de cateva sute de metri patrati.