Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea sa extinda proiectul pietelor volante si in alte cartiere si sa diversifice oferta de produse, dupa ce legumele si fructele scoase la vanzare in cele trei piete deschise sambata in Bucuresti s-au epuizat in primele ore ale diminetii.

"Producatorul vinde marfa proaspata, la preturi mai mici, si cred ca saptamana viitoare vom dubla numarul de piete", a spus primarul general, dupa ce vizitat, sambata dimineata, cele trei piete situate in Drumul Sabareni, la capatul Caii Giulesti, pe strada Edgar Quinet, intre Str. Academiei si fantana de la Universitate, si pe Bulevardul Unirii, intre Str. Mircea Voda si Nerva Traian.

El a avertizat ca autoritatile vor supraveghea cu atentie fenomenul speculei.

Si premierul Tariceanu s-a aratat interesat de acest proiect si a vizitat, in dimineata de samabata, piata volanta din Unirea. El s-a declarat multumit de decizia Primariei, apreciind ca astfel de piete sunt atat in avantajul producatorilor, cat si al consumatorilor, care pot cumpara legume si fructe la preturi mai mici.

Cele trei piete volante functioneaza intre orele 6 si 20. In zonele respective sunt amplasate standuri cu cantare, iar primaria asigura vanzatorilor acces la energie electrica, apa, spatii de depozitare si toalete ecologice.

Proiectul pilot al pietelor volante este initiat de Primaria Capitalei, Ministerul Agriculturii si Federatia Agrostar, aceasta din urma selectand producatorii care vin in aceste piete.

Producatorii provin din judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova si Teleorman, urmand sa comercializeze legume, fructe, miere, dar si alte produse traditionale si mestesugaresti.