Un asistent maternal din Bistrita a fost retinut de politisti, dupa ce un copil in varsta de cinci ani pe care il avea in ingrijire a murit, iar medicii legisti au constatat ca micutul a fost maltratat, fiind ars cu tigara: "Moartea a survenit in mod violent prin asfixiere mecanica; s-a decis retinerea asistentei maternale", a declarat Marian Rus, directorul Asistenta Sociala Bistrita.

Fapta asistentului maternal, care mai avea in grija inca un copil in varsta de opt ani, a fost descoperita de medicii de la ambulanta chemati la fata locului. Femeia le-a spus cadrelor medicale de la ambulanta ca baiatul este inconstient dupa ce a cazut de pe bicicleta.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului Bistrita-Nasaud a luat imediat copilul de opt ani din familia respectiva. Seful Directiei, Marin Rus, a declarat ca femeia era asistent maternal inca din anul 2000 si ca nu a avut pana acum probleme care sa atraga atentia autoritatilor. Ultima evaluare a asistentei a avut loc anul trecut, cand l-a luat in ingrijire pe micut.