Constantin Ragea, secretarul general adjunct al Ministerului Justitiei, a fost numit ca reprezentant al ministerului in cadrul AVAS. Constantin Ragea este un fost partener de afaceri al ministrului Predoiu. Ragea a fost protagonistul unui scandal mediatic, in luna mai, cand ministrul Predoiu l-a nominalizat ca secretar de stat al MJ, in conditiile in care acesta nu avea studii juridice.

La acea vreme, la o saptamana de la nominalizarea sa ca secretar de stat, premierul Tariceanu a numit pe altcineva in functia de secretar de stat.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Constantin Ragea o inlocuieste la AVAS pe Iulia Scantei. Potrivit CV-ului publicat pe pagina de Internet a MJ, Ragea are studii economice.

Ragea a fost pastrat in structura Ministerului Justitiei pe functia de secretar general adjunct, din acesta pozitie el fiiind acum numit reprezentantul ministerului in cadrul AVAS. Potrivit unui ordin ministerial din 30 mai, Ragea are in subordine Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Mentionam faptul ca ministrul Predoiu l-a adus pe Constantin Ragea in cadrul MJ inca de la inceputul mandatului, acesta ocupand functia de consilier responsabil de relatia ministerului cu ANP.

In mai, cand Ragea a fost nominalizat ca secretar de stat, presa a relatat si despre relatia sa cu ministrul Predoiu. Mai precis, despre faptul ca cei doi sunt parteneri de afaceri. Inainte de a ocupa functia de ministru, respectiv consilier, Ragea si Predoiu au fost asociati in parti egale in cadrul companiei P & R Forus Strategies.

Cei doi au renuntat la actiunile detinute la acesta companie in favoarea lui Mihai Gheorghe Ragea si Diana Florentina Predoiu. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, compania are ca domeniu de activitate consultanta pentru afaceri si management.