Psihiatrul Forin Tudose explica reactiile lui Adrian Nastase, care continua sa se apere acuzindu-l pe Traian Basescu ca i-a confectionat un dosar politic. "Basescu i-a provocat o rana narcisiaca pe care nu o poate asimila. Ea este dublata si de teama, pentru ca Nastase nu e un tip barbatos. In plus, sufera de complexul masculului alfa", spune Florin Tudose pentru HotNews.ro. Dupa materialele de pe propriul blogg, toate avindu-l in centru pe Traian Basescu, Adrian Nastase a recidivat intr-o emisiune la Antena 3. Tudose pune cazul lui Nastase intr-un context mai larg, pe care il numeste "sindromul basescitei". "Nici in saloanele noastre de la spital nu avem cazuri atit de grave cum sint cele provocate de basescita".

Florin Tudose, seful Sectiei de Psihiatrie a Spitalului Universitar, unul dintre psihiatrii care a analizat de-a lungul timpului comportamentul diferitelor personaje politice, sustine ca reactia lui Nastase este provocata de o "rana narcisiaca pe care nu o poate asimila".

"Nastase este o victima directa a lui Basescu, a pierdut totul din cauza lui, asta dupa ce astepta sa devina un fel de Ludovic al XIV-lea si pregatise totul pentru asta, insclusiv Constitutia. Isi apara acest eu supranascisiac prin mecanismul de negare, adica faptele de care e acuzat nu exista, realitatea nu exista, si prin cel de proiectie, in sensul ca altul e vinovat, adica Basescu", a declarat Florin Tudose pentru HotNews.ro.

"Totul este dublat de teama, pentru ca Nastase nu e un tip barbatos. Nastase evita orice fel de confruntare, ca dovada ca a apelat la votul colegilor din parlament si se apara pe blogg in loc sa se duca in fata procurorilor, unde totul s-ar fi terminat mult mai rapid", spune Florin Tudose.

"Aceasta superobsesie basesciana arata ca in forul lui interior aspira sa fie ca Basescu, despre care crede ca i-a luat locul ce i se cuvenea. Este vorba si de complexul masculului alfa", incheie Tudose

Psihologul crede ca "narcisismul il determina pe Nastase sa aiba numai reactii afective si nu rationale". "In plus, este o ura nesfirsita care ii blocheaza mecanismele elementare de aparare. Daca faptele nu exista, de ce nu se duce la DNA?", argumenteaza Tudose.

Basescita, boala nationala

Psihologul pune reactia lui Nastase intr-un context mai larg. "Basescita este o boala nationala, pe care au dezvoltat-o multi intr-o forma grava".

Florin Tudose vorbeste despre o serie de politicieni si comentatori care "la cinci cuvinte odata spun Basescu, aproape fara sa-si dea seama". " Vedeti ce ravagii face basescita la Antena 3, nici in saloanele noastre de la spital nu avem cazuri atit de grave", explica Tudose.

" Este un fel de complet oedipian social", spune Florin Tudose.