Prezent la ceremonia oficiala de deschidere a jocurilor olimpice de la Beijing, presedintele Traian Basescu a acordat un interviu in exclusivitate postului public de radio. Intrebat de posibilitatea unui aflux masiv de muncitori din China, seful statului a declarat:" Vom avea atata forta de munca din China cata vom dori si cate permise de munca vom elibera".

Presedintele Basescu a explicat ca in momentul de fata, prin Ministerul Muncii, Romania importa forta de munca din China ca urmare a deficitului de forta de munca in unele sectoare, "deficit de forta de munca ce poate genera o incetinire a ritmului de dezvoltare a Romaniei ca urmare a faptului ca nu avem forta de munca necesara realizarii obiectivelor de investitii".

"Cu cine vom construi autostrazile si cu cine vom moderniza caile ferate, daca toti constructorii nostri sunt, sau cea mai mare parte a constructorilor nostri sunt in Italia si in Spania? Clar, avem nevoie de forta de munca", a conchis seful statului.

Presedintele a adaugat ca nu isi permite sa stea la Beijing dincolo de momentul la care se termina ceremonia oficiala de deschidere, ceremonie la care participa toti sefii de stat si de guvern, cei 105 sefi de stat si de guvern care sunt prezenti la Beijing. "Dincolo de asta, obligatia mea este sa fiu acasa, acolo unde Romania sau parte din Romania, Moldova si Maramuresul trec printr-un moment dificil. Nu-mi pot permite sa stau sa merg la jocuri, la competitii, ci doar sa-mi fac treaba de presedinte", a explicat T. Basescu.