Presedintele Basescu a salutat miercuri modul in care au actionat institutiile in timpul inundatiilor din Moldova: "salut modul in care au actionat oamenii din administratia locala trebuie sa va spun ca peste tot aprecieril sinistratilor la adresa administratiei locale sunt pozitive", a declarat seful statului. Declaratia vine in contextul in care agenda sefului statului a inclus si astazi vizite in zonele afectate de inundatii.

Modul in care au intervenit ISU si jandarmeria a facut ca numarul victimelor sa fie mic. a mai spus presedintele, care a adaugat ca trebuie alocati bani pentru utilajele necesare indepartarii molozului din case.

Seful statului a fost intai in Maramures, unde a evaluat cu autoritatile locale, intr-una dintre localitatile cele mai afectate, Poienile de sub Munte, stadiul activitatilor de refacere a caselor si infrastructurii. Dupa ce a stat de vorba cu familii sinistrate, presedintele a mers in judetele Suceava si Botosani.

La Botosani presedintele Basescu a vizitat localitatea Baranca din judetul Botosani, grav afectata de inundatiile din urma cu 10 zile. Seful statului a sutinut ca deplasarea sa la Baranca are ca scop incurajarea sinistratilor din comunitatea de romi, relateaza Rador.

Presedintele le-a sugerat autoritatilor locale sa stramute satul astfel incat populatia sa fie ferita de o noua viitura. In localitatea Baranca, iesirea din matca a Prutului a inundat 43 de case, dintre care 29 au fost distruse complet.

Dupa ce a vizitat Baranca, seful statului a plecat la Radauti Prut, satul care a fost distrus de ape in proportie de 70%.