Opt copii au fost luati marti de autoritati dintr-o familie care face parte din secta Vidrenilor. Protectia Copilului s-a autosesizat in legatura cu familia din comuna Maguri Racatau, din judetul Cluj, ai carei copii nu aveau voie sa mearga la medic si nici la scoala. Parintii celor 8 copii au intrat, in urma cu mai multi ani, intr-o secta ciudata, secta Vidrenilor, desprinsa din ritul penticostal. Autoritatile au fost alertate de mama copiilor, izgonita de acasa de sotul ei in urma cu 4 luni, anunta Antena 3.

Toti cei 60 de membri ai sectei sunt rude. Ei au refuzat sa se mai supuna canoanelor obisnuite si si-au facut legile lor. Pentru sateni, au devenit din ce in ce mai ciudati si retrasi.

Conceptiile sectei interzic accesul la sistemul medical, astfel ca cei 8 copii nu au mers niciodata la doctor, iar cei mai mici dintre ei nici la scoala. In urma cu 4 luni, mama copiilor a fost alungata de acasa de sotul ei, care a acuzat-o de infidelitate.

Situatia celor 8 copii a intrat in atentia autoritatilor dupa ce mama acestora a facut o sesizare. Asistentii de la Protectia Copilului i-au luat marti de acasa pe cei 8 micuti cu ajutorul jandarmilor.

Tatal sustine ca de vina pentru intreaga situatie este sotia sa, care si-ar fi violat doi dintre copii. De cealalta parte, femeia spune ca tatal este cel care le interzice copiilor sa iasa din casa si sa ia contact cu alte persoane.

Copiii vor fi cazati timp de o luna intr-o casa din Huedin. Ei vor primi asistenta din partea psihologilor, timp in care instanta trebuie sa decida daca minorii se vor intoarce sau nu acasa. Parintii lor risca sa fie decazuti din drepturi.