Locuitorii din jumatatea sudica a Olteniei, sudul si estul Munteniei, vestul Dobrogei si sudul Moldovei vor trebui sa suporte, marti, temperaturi maxime care pot ajunge chiar la 38 de grade. Meteorologii au atentionat cu cod galben sapte judete unde va fi canicula, iar indicele temperatura - umezeala se va situa peste pragul critic de 80.

Judetele unde va fi canicula sunt: Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Ilfov si Municipiul Bucuresti unde valorile termice maxime vor fi de 37- 38 de grade.

In Bucuresti meteorologii anunta o zi fierbinte, mercurul din termometre putand urca pana la 37 de grade. Inca de la ora 6:00 se inregistrau 22 de grade.

Partea de nord si nord-est a tarii nu va suferi insa de canicula deoarece vremea va fi instabila, vor cadea averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua trecator si aspect de vijelie.

Vor fi conditii de grindina. Izolat cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp, indeosebi la munte si in nordul tarii, mai spun meteorologii.