Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a mers duminica dimineata la Pasajul Universitatii, dupa ce, acum cateva zile, descoperise ca acesta este plin de gunoaie. El a promis ca lucrarile la pasaj vor fi gata in doua luni. Sorin Oprescu a criticat, duminica, si faptul ca bucurestenii asteapta prea mult in statiile Regiei Autonome de Transport Bucuresti: "Prea multe masini stau in depouri si prea multi soferi sunt in concedii medicale", a acuzat primarul Capitalei, care a promis ca va avea luni o discutie cu directorul RATB.

El a promis, pe de alta parte, ca, pana la 31 decembrie, va rezolva si situatia strazilor aflate in lucru, potrivit Realitatea Tv.

"Acum trei-patru zile, prezent la respargerea unor strazi, am fost sa vad de ce trebuie. Am crezut ca sunt microfisuri, dar era o lucrare pe 50 de metri si am avut curiozitatea sa cobor in Pasajul Universitatii, dar nu am putut merge, pentru ca erau gunoaie ca la marginea Capitalei", a declarat Oprescu, care a mers acolo duminica dimineata insotit de echipe de la salubrizare si reprezentanti ai constructorului pentru a rezolva situatia.

Sorin Oprescu a adaugat ca intentioneaza ca, pana la 31 decembrie, sa se rezolve si situatia strazilor aflate in lucru.

"Vom vedea pentru la anul si, in niciun caz, nu mai atacam haotic toate strazile sa ne injure toata lumea ca nu am avea un plan", a afirmat Oprescu. El a mai adaugat ca nu intelege de ce functionarii din primarie se tem de cuvintul "planificare".

"Solutia este ca intr-o luna vreau sa termin camera de coordonare care stabileste ce strazi se refac in 2009. Vin si cei de la retele si apa canal si din momentul acela primarul general isi da cuvintul de onoare ca nu mai da nicio aprobare decat pentru situatii de urgenta, ca ne prinde 2090 in aceeasi situatie", a spus el.

Sorin Oprescu este nemultumit si de activitatea unor angajati ai primariei cercetati de DNA. 23 de directori si functionari din Primaria Capitalei sunt cercetati de procurorii anticoruptie pentru fraude, a anuntat primarul general al Capitalei sambata.