Chiar daca luna iulie a fost destul de ploioasa, vara isi va reintra in drepturi in luna august. Meteorologii anunta ca luna aceasta vom avea parte de zile in care temperatura va depasi 35 de grade Celsius. In schimb, luna septembrie va fi ploioasa, chiar daca in zilele calduroase, temperatura va depasi 30 de grade Celsius, potrivit Antena 3.

In august, in majoritatea regiunilor, temperaturile medii lunare vor fi mai mari decât valorile normale. In zilele cele mai calde, temperaturile maxime pot depasi 35 de grade Celsius, mai ales in zonele de câmpie. In cele mai reci nopti, temperaturile minime pot cobori, insa, sub 10 grade Celsius. Cantitatile de precipitatii se vor incadra, in general, in limitele normale.

Luna septembrie aduce temperaturi maxime care pot depasi 30 de grade Celsius. Noptile vor fi ceva mai racaroase, temperaturile minime coborând sub 5 grade Celsius. Cantitatile de precipitatii pot depasi valorile normale in majoritatea regiunilor tarii. Ploile vor fi insotite de descarcari electrice si vor fi conditii de grindina.

Si in octombrie va fi cald, mai ales in sud-estul tarii, unde temperaturile vor depasi 25 de grade Celsius. Minimele, in schimb, vor avea valori negative, mai ales in centrul si nordul tarii, favorizând producerea brumei si a inghetului la sol.