Toti locuitorii Romaniei au putut observa, timp de aproape doua ore, o eclipsa partiala de Soare. Maximul de acoperire s-a produs in nord-estul tarii si a fost 29%. In Bucuresti, faza maxima a eclipsei a fost la ora 13:07. Eclipsa de soare este vizibila din Canada pana in China si este totala in regiunile Asiei, Siberiei si Rusiei.

Urmareste in direct eclipsa de soare pe NASA Tv.

In Bucuresti, faza maxima a eclipsei a fost la ora 13:07, cand Soarele a fost acoperit in proporție de 18%, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Eclipsa vazuta de un cititor
HotNews.ro din Bucuresti /
cartierul Rahova
Foto: Hotnews
Eclipsa a fost una scurta pentru ca Luna nu a acoperit mult din discul Soarelui. Maximul de acoperire s-a produs in nord-estul tarii si a fost de 29%. Cea mai mica acoperire a Soarelui s-a inregistrat in sudul si sud-vestul tarii, aproximativ 15%.

Urmatoarea eclipsa partiala de Soare observabila din Romania se va produce in data de 15 ianuarie 2010, spune sursa citata.

Faza totala a eclipsei a putut fi urmarita in Siberia. La Novosibirsk s-au deplasat peste 15.000 de turisti, dar si oameni de stiinta din Franta, Georgia, Rusia si Iran. Eclipsa a fost transmisa in direct de televiziunea de stat.