Luni, vremea va fi in general frumoasa si numai izolat vor fi averse si descarcari electrice in Oltenia, Muntenia, sudul Banatului si zona de munte, anunta Administratia Nationala de Meteorologie.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 31 de grade.

La Bucuresti este posibil sa ploua slab si trecator, iar temperatura maxima va fi in jur de 30 de grade.

Asadar, in Moldova si Maramures, afectate de ploi violente zilele trecute, nu mai sunt prognozate precipitatii. Totusi, ramane in vigoare, pana la ora 16:00, codul rosu emis de hidrologi pentruraul Prut, sector amonte acumularea Stanca Costesti,pentru raul Suceava, sector aval statia hidrologica Tibeni, la confluenta cu Siretul, pentru raul Siret, sector aval confluenta cu raul Moldova – statia hidrologica Dragesti si pentru raul Tisa.

In bazinele hidrografice mentionate se vor produce cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol.

Institutul National de Hidrologie mentine codul portocaliu pentru raurile din bazinele Viseu, Iza, Moldova, Jijia, Baseu, Bahlui, aferente judetelor Maramures, Suceava, Botosani, Iasi si Bacau. In bazinele hidrografice mentionate se pot produce cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de inundatie.

Se mentine codul galben pe raurile Somesul Mare, Moldova (curs inferior), Bistrita (curs superior si mijlociu), Barlad si pe cursurile inferioare ale Jijiei si Bahluiului din judetele Bistrita Nasaud, Suceava, Neamt, Iasi si Vaslui. In bazinele hidrografice mentionate se pot produce cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Sase persoane au murit pana acum in urma inundatiilor si una este data disparuta in zona Maramuresului. In total, 167 de localitati din sapte judete au fost afectate de inundatii, 2.267 de locuinte au fost distruse, iar 8.992 de persoane evacuate, arata bilantul Ministerului de Interne.