Farmaciile reiau vineri aprovizionarea cu medicamente din programele nationale de sanatate, dupa ce ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a intalnit joi cu distribuitorii. Medicamentele nu vor fi mai scumpe, pentru ca preturile aferente stocurilor existente se mentin si se vor utiliza aceleasi adaosuri la distribuitori si in farmacii, pana la data de 30 septembrie, potrivit Antena 3.

In urma cu cateva zile farmacistii anuntasera ca stocurile risca sa se epuizeze din cauza neintelegerilor dintre minister, distribuitori si importatori.

Importatorii si distribuitorii de medicamente s-au intalnit astazi cu reprezentantii Ministerului Sanatatii pentru a discuta despre scumpirea produselor. La finalul discutiilor, reprezentantul Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente, Viorel Vasile, a declarat ca au convenit ca preturile medicamentelor pentru programul national de sanatate sa pastreze aceleasi preturi de dinainte de 15 iulie, potrivit Realitatea Tv.

Timp de doua luni, bolnavii vor plati pentru medicamente, in farmacii, acelasi pret pe care il plateau si inainte de 15 iulie, a declarat reprezentatul Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania. Tot el a anuntat ca, maine, vor fi reluate livrarile de medicamente folosite de programele de sanatate, in special de diabet, oncologie, HIV, SIDA, in farmacii.

"Pana la 30 septembrie, o sa functionam normal. Maine o se se emita un nou ordin de catre ministru si am convenit sa reluam tot de maine livrarile, vorbim evident de medicamentele de pe programele nationale de sanatate. Pana la 30 septembrie, ca si inainte de 15 iulie, in acelasi regim, urmand ca pana la 30 septembrie sa cream un grup de lucru care sa gaseasca solutia cea mai buna ca de la 1 octombrie sa fixam niste date cat mai realiste asupra preturilor, a marjelor, in asa fel incat sa avem continuitate, predictibilitate si sistemul sanitar sa functioneze normal", a adaugat Viorel Vasile.