Precipitatiile abundente din aceasta noapte au facut probleme in mai multe zone din tara.

In judetul Suceava zeci de case au fost inundate de ploile torentiale care au durat toata noaptea. 25 de gospodarii au fost inundate si sase poduri au fost luate de apa care a atins 1,5 metri.

Cele mai afectate localitati sunt : Radauti, Falticeni, Gura Humorului si Pojorata. Doi batrani surprisi de ape au fost evacuati, iar un camion al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a fost luat de ape.

La Campulung Moldovenesc peste 120 de gospodarii au fost inundate, mai multe podete au fost rupte. Un cartier este izolat dupa ce raul Moldova a rupt podul de acces, transmite Antena 3.

DN 17 a fost inundat.

O furtuna puternica a lasat fara curent electric, azi noapte, mai multe localitati din judetul Harghita. Intre acestea sunt: Tusnad - sat, Armaseni, Sanmartin si Sansimion. La statia meteo din Miercurea Ciuc s-au inregistrat 10 litri pe metrul patrat in mai putin de un sfert de ora, iar rafalele de vant au depasit 60 de kilometri pe ora, transmite Radio Romania citat de Rador.

Ploile abundente au afectat si judetul Cluj. Mai multe strazi din oras au fost inundate dupa ce sistemul de canalizare nu a mai facut fata.

Peste 200 de hectare de teren si 49 de gospodarii din judetul Cluj au fost inundate dupa ce apele paraului Borsa s-au revarsat din cauza precipitatiilor abundente. Viitura a afectat localitatile Sanpaul si Borsa, cota de pericol a paraului Borsa fiind depasita cu 25 de centimetri.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au inceput evacuarea apei din gospodarii, iar autoritatile judetene cauta solutii pentru aprovizionarea cu apa potabila, intrucat 30 de fantani din comuna Sanpaul au fost, de asemenea, inundate. Si DN 81 a fost afectat.

Meteorologii anunta ploi insemnate de azi si pana maine la pranz in nord-estul tarii. Administratia Nationala de Meteorologie a emis miercuri o atentionare de cod galben pentru 11 judete, unde sunt asteptate ploi torentiale. In cea mai mare parte a Moldovei, in Maramures si in nordul si estul Transilvaniei vor fi ploi ce pot avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 25...35 l/mp si izolat 50 l/mp.