Omul de afaceri, George Copos, s-a prezentat, joi, la Directia Nationala Anticoruptie unde a aflat acuzatiile care i se aduc in dosarul Loteria II, dosar in care mai sint cercetati fostul presedinte PC, Dan Voiculescu, si fiica sa, Camelia Voiculescu, pentru fals si spalare de bani. DNA a extins acuzatiile care il vizeaza pe Copos, acesta fiind urmarit penal si pentru manipularea pietei de capital, transmite NewsIn.

Patronul clubului Rapid a primit, joi, ordonanta de extindere a acuzarii in dosarul Loteria si va mai face in perioada urmatoare o vizita la DNA pentru a fi audiat.

Cercetarile s-au extins in dosarul Loteria II nu doar pentru George Copos, ci si pentru Camelia Voiculescu, cei doi urmand a fi invinuiti de incalcarea legii pietelor de capital.

Surse judiciare au declarat pentru NewsIn ca “In cazul lui George Copos, noua invinuire va fi probabil manipularea pietei de capital”, adaugand ca acuzatiile s-au extins si pentru Giulio Giuseppe Roza, presedinte al consiliului de Administratie al Ana Holding.

DNA a anuntat in primavara lui 2007 inceperea urmaririi penale impotriva lui Dan Voiculescu, a Cameliei Voiculescu, a lui Mihai Lazar (presedintele CA Grivco SA), George Copos, Giulio Giuseppe Roza (presedinte CA Ana Holding) si a lui Adrian Cristea. Primii cinci erau invinuiti de spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata, iar cel din urma de a fi participat la o licitatie cu strigare, cu oferte trucate.

Cei sase au fost pusi sub urmarie penala intr-o cauza disjunsa a dosarului “Loteria” care a fost finalizata in vara anului 2006 si care a dus la trimiterea in instanta a lui Copos si a altor patru persoane.

Conform procurorilor DNA, ar exista probe care sa dovedeasca numeroase ilegalitati din perioada 2000-2004. Copos ar fi “spalat” o parte din banii obtinuti ilicit dupa vanzarea a 38 de spatii comerciale catre Loteria Romana prin conturile personale ale Cameliei Voiculescu sau ale lui Dan Voiculescu, dar si prin cele ale Grivco SA.

Acuzatii din dosarul “Loteria II” vor fi citati din nou la DNA pentru a fi audiati in perioada urmatoare.