Premierul Calin Popescu Tariceanu a acceptat, la intalnirea de astazi cu liderii sindicali, majorarea salariului minim pe economie la 540 de lei, dar de la 1 octombrie, si nu de la 1 iulie, asa cum solicitasera sindicatele. Premierul a mai promis si ca salariul minim va creste la 600 de lei incepand cu data de 1 ianuarie 2009. Sindicatele trebuie sa decida daca accepta oferta Guvernului in termen de cel mult 10 zile.

Primul-ministru a explicat ca majorarea salariului minim nu se poate face decat incepand cu 1 octombrie, intrucat cresterile tarifelor la gaze naturale si electricitate, care au intrat in vigoare de la 1 iulie, vor genera un puseu inflationist, se arata intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro.

Guvernul va propune un set de masuri care sa stea la baza unui acord tripartit intre Guvern - patronate – sindicate - si care sa reglementeze pe termen mediu si lung, pana la orizontul anului 2014, cresterea salariului minim brut lunar si reducerea discrepantelor dintre veniturile mari si cele mai scazute.