Ziua Aviatiei Romane este sarbatorita, in fiecare an, de Sfantul Proroc Ilie Tesviteanu, patronul Fortelor Aeriene si al aviatiei din tara noastra, pe 20 iulie. Aceasta zi va fi marcata prin organizarea mai multor evenimente. Programul dedicat Zilei Aviatiei va incepe la ora 9.00 cu un ceremonial militar si religios la Monumentul Eroilor Aerului, din Piata Aviatorilor, care va fi incheiat prin survolul de catre formatii de aeronave militare IAR 330 SOCAT si IAR 99.

De la orele 10.00, Aeroclubul Romaniei organizeaza un miting aeronautic pe Aerodromul Clinceni. Aeroclubul sarbatoreste cu acest prilej si 85 de ani de la infiintare. Pilotii vor face inca o data dovada maiestriei lor in zboruri demonstrative. Lor li se vor alatura parasutistii.

La Muzeul Aviatiei se organizeaza 'Ziua portilor deschise' in perioada 14-20 iulie, intre orele 10.00-18.00, iar sambata 19 iulie, va fi vernisata expozitia de pictura Ion Taralunga. Tot in cadrul muzeului va fi vernisata vineri, 18 iulie, expozitia "Istoria aeronauticii romane 1958-1970".

O expozitie fotografica intitulata "Fortele Aeriene Romane in memoria fotografiei" este deschisa la Cercul Militar National in perioada 14-20 iulie.

Ziua Aviatiei va fi sarbatorita in toata tara, la unitatile subordonate Statului Major al Fortelor Aeriene.