Tentativa de spargere in noaptea de marti spre miercuri, la sediul Departamentului pentru Afaceri Europene de pe bulevardul Aviatorilor din Bucuresti. Mai multe persoane au patruns, in jurul orei 1-2 noaptea, in sediul Departamentului si au incercat sa fure mai multe calculatoare. In cele din urma, nu s-a furat nimic din sediul institutiei.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat pentru HotNews.ro ca, deocamdata, nicio persoana nu a fost retinuta in acest caz.

La randul sau, seful DAE Adrian Ciocanea a declarat pentru HotNews.ro ca "a fost o tentativa de furt", nu s-a furat nimic. "Singurul lucru neplacut este ca, pana dupa-amiaza, va trebui sa aranjam birourile. Dupa inventarul pe care l-am facut nu s-a furat nimic, doar calculatoarele au fost urmarite. Hotii s-au gandit ca, la fel ca in orice obiectiv public, si aici ar putea fi calculatoare", a spus secretarul de stat pentru Afaceri Europene.

Seful DAE spune ca oricum calculatoarele nu contineau "documente cu probleme", pentru ca ele sunt tinute in alta parte si respinge ideea ca hotii ar fi urmarit mai mult decat computerele.

El a mai spus ca "este foarte probabil ca hotii sa fie gasiti, intrucat au lasat suficiente urme". "Este o actiune pusa la cale de hoti obisnuiti, de gainari. Ei nu stiu unde au intrat, stiu ca e o cladire publica, dar una este sa intri in sediul protectiei consumatorilor si alta in sediul DAE. Ei se vor "bucura" de cea mai mare atentie din partea noastra", a mai spus Ciocanea.

Sediul DAE este pazit de o firma de paza, "care va trebui sa raspunda" pentru ce s-a intamplat. Se pare ca hotii au intrat sarind gardul. Cladirea este securizata, cu cartele magnetice si cu o evidenta clara a persoanelor care intra si ies din ea, insa curtea se afla in paza firmei respective. Adrian Ciocanea nu a putut preciza numele firmei de paza.