Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a reziliat contractul cu firma de parcari Dalli si a sesizat DNA pentru neregulile din Primaria Capitalei, a anuntat Realitatea TV. El a prezentat astazi, dupa sedinta Consiliului General, raportul despre starea Capitalei la preluarea mandatului, acuzand o serie de ilegalitati din mandatele Basescu-Videanu, de la plati ilegale in valoare de milioane de euro si pana la decontari in avans fara justificare.

In Primaria Generala, a spus el, femeilor li se cer favoruri sexuale pentru a fi promovate, iar daca refuza sunt trecute pe linie moarta.

Pentru a analiza aceste aspecte, o firma internationala de audit va evalua, incepand de saptamana viitoare, activitatea desfasurata in ultimii opt ani la Primaria Capitalei, a precizat Sorin Oprescu.

Raportul firmei de audit va fi definitivat pana la sfarsitul verii.

Dupa ce a prezentat neregulile pe care le-a constatat, Sorin Oprescu a cerut tuturor directorilor de structuri din Primarie care se simt vizati de nereguli sa isi dea demisia: "Invit toti directorii pe care am avut amabilitatea sa nu ii nominalizez si care isi recunosc responsabilitatea sau actiunile din raportul pe care l-am facut public sa isi dea demisia", a spus primarul Capitalei.

Oprescu a precizat ca asteapta aceste demisii pana luni, dupa care va incepe convocarea fiecaruia dintre cei vizati la un scurt dialog, care "va clarifica definitiv lucrurile".

Primarul a spus ca daca cei vizati nu pleaca singuri ii va demite personal si a avertizat ca nu va tine cont daca cineva are "spate" sau nu.

Videanu: Oprescu a prezentat extrase din raportul Curtii de Conturi

In replica, fostul primar general Adriean Videanu a aratat ca raportul prezentat de Sorin Oprescu reprezinta extrase din raportul Curtii de Conturi, se arata intr-un comunicat de presa.

"Ceea ce a prezentat domnul primar general Sorin Oprescu, ca fiind un raport al echipei domniei sale, la 20 de zile de la preluarea mandatului - si ma refer aici nu la starea descriptiva a cladirii Primariei Municipiului Bucuresti - reprezinta extrase din raportul Curtii de Conturi facut public in luna mai 2008". se arata in comunicat.