Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Cluj au inceput o ancheta privind o posibila frauda la examenul de bacalaureat la o unitate de invatamant din municipiul Sighetu-Marmatiei, potrivit unui comunicat de presa remis redactiei. Procurorii au perchezitionat simbata Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii din Sighetu-Marmatiei, precum si locuintele unor membri ai comisiei de la Bacalaureat.

Potrivit presei locale, procurorii ii suspecteaza pe vicepresedintele unei comisii de bacalaureat si secretara aceluiasi centru de examinare de la Grupul Scolar ca ar fi primit mita.

Superoferta de BAC: 1000 de lei pentru promovare

Potrivit emaramures.ro procurorii au stabilit ca mai multi elevi care au sustinut bacalaureatul la Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii Sighetu Marmatiei ar fi platit cate 1000 de lei pentru a promova examenele. Suma totala colectat de membrii comisiei ar ajunge la 100 000 de lei.

“S-au perchezitionat masinile unor membri din comisie si s-au ridicat materiale din biroul dat spre folosinta celor de la Liceul particular «Georghe Pop de Basesti». Asta s-a intamplat sambata.”, a declarat Vasile Mich, directorul liceului citat de emaramures.ro.

Membrii comisiei de examinare din care fac parte un consilier judetean si un profesor universitar din Cluj sustin ca nu au fost audiati de procurorii DNA. La Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii este unul dintre cele mai mari centre de examinare din tara. La Bacalaureatul din acest an au fost inscrisi 546 de candidati

Potrivit Realitatea TV procurorii DNA care ancheteaza cazul de la Sighetul-Marmatiei au retinut ca probatoriu 126 de lucrari ale elevilor care au sustinut examenul de BAC la centrul de examinare de la Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii Sighetu Marmatiei.

* Citeste si Bacalaureat 2008: Diferente uriase intre judete, nici o medie de zece in Bucuresti