Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a publicat datele statistice privind examenul de Bacalaureat din Capitala. Potrivit sursei citate, procentul de promovabilitate a Bacalaureatului (inainte de rezolvarea contestatiilor) este de 77,49% - in scadere fata de procentul de 81% inregistrat anul trecut. In 2008, nici un absolvent de liceu din Bucuresti nu a obtinut media zece la Bacalaureat.

Centrul Scolar nr. 3, Centrul Scolar "Regina Elisabeta", Colegiul National Bilingv "George Cosbuc", Liceul de Coregrafie "Floria Capsali" sint unitatile de invatamint bucurestene unde procentul de promovabilitate a bacalaureatului a fost 100%.

Din totalul de 26.111 elevi care s-au prezentat la Bacalaureat in Bucuresti, doar 63 au fost eliminati din examene din cauza tentativelor de copiere.

Ministerul Educatiei nu a prezentat deocamdata rezultatele centralizate, insa exista discrepante mari intre judetele tarii in ceea ce priveste procentul de promovabilitate la bacalaureat.

Daca in judetul Suceava procentul de promovabilitate a fost de 98%, iar in Constanta, 97,24, in Prahova, doar 59% dintre elevi au luat bacalaureatul, iar in Galati, 50,67%.

In Bucuresti, procentul de promovabilitate a fost de 78%, insa in Capitala s-a inregistrat si un numar record de contestatii: 18% dintre elevii din Bucuresti, adica peste 5.000, au cerut reevaluarea lucrarilor, nemultumiti de notele obtinute.