Ministerul Educatiei a publicat joi seara, pe site-ul dedicat, rezultatele repartizarii elevilor la liceu dupa sesiunea de examene din aceasta vara. Rezultatele au fost anuntate cu o zi mai devreme decit anuntase anterior Ministerul.

* Intra aici pentru a vedea rezultatele

* Atentie! In intervalul 30 iunie-18 iulie, candidatii admisi trebuie sa-si depuna dosarele de inscriere la liceele unde au intrat, altfel isi vor pierde locul.

Potrivit site-ului www.admitere.edu.ro, 16 elevi din toata tara au intrat la liceu cu media zece. Sase dintre ei sunt din judetul Iasi, cate doi din Bacau, Cluj si Olt, si cate unul din judetele Botosani, Dimbovita, Dolj si Timis.

In fiecare judet si in Bucuresti, repartizarea computerizata s-a realizat prin ordonarea descrescatoare a candidatilor dupa medii.

Media s-a calculat astfel: media generala a notelor obtinute la tezele cu subiect unic a avut o pondere de 50% din nota finala, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII a avut tot o pondere de 50% din nota finala.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei, in acest an au absolvit scoala generala aproximativ 215.000 de elevi, iar numarul locurilor alocate pentru clasa a IX-a este de 239.000 - cumulat pentru licee si scoli de arte si meserii.