Din cauza absenteismului parlamentarilor, mandatele membrilor Curtii de Conturi nu au fost prelungite. Desi oficial deputatii si senatorii intra in vacanta de la 1 iulie, la Parlament activitatea a inceput sa scartaie. Parlamentarii aveau miercuri pe ordinea de zi o sedinta comuna in care trebuiau sa prelungeasca mandatele membrilor Curtii de Conturi. Proiectul de hotarare privind prelungirea mandatelor nu a putut fi adoptat insa din lipsa cvorumului, fapt care duce la blocarea activitatii Curtii de Conturi.

In programul de miercuri, senatorii si deputatii s-au reunit in sedinta comuna pentru prelungirea mandatelor membrilor Curtii de Conturi. Secretarii si chestorii de sedinta au facut apelul nominal de doua ori pentru a putea supune la vot proiectul de hotarare, insa absenteismul parlamentarilor a amanat proiectul de hotarare pentru sesiunea din toamna.

Dupa al doilea apel nominal s-a constat ca au fost prezenti 60 de senatori (cvorumul necesar fiind de 67 de persoane). La deputati, numarul prezentilor a fost putin mai mare, mai exact 157 de persoane. Cum cvorumul necesar pentru adoptarea hotararii privind prelungirea mandatelor membrilor Curtii de Conturi era de 231, iar numarul parlamentarilor prezenti a fost de 217, sedinta a fost suspendata.

Proiectul de hotarare prevedea prelungirea mandatelor celor 13 membrii ai Curtii de Conturi pana la 30 septembrie 2008. Mandatul acestora a expirat din 31 mai. In acest moment, activitatea Curtii de Conturi este blocata, deoarece institutia nu mai are conducere si doar o ordonanta de guvern mai poate rezolva aceasta problema.