Directorul companiei elene Alumil, Giorgios Milonas, rapit la inceputul lunii iunie pentru rascumparare, a fost eliberat luni dimineata, a anuntat politia, relateaza NewsIn.

Familia omului de afaceri grec a platit rapitorilor o rascumparare de 12 milioane de euro.

In varsta de 49 de ani, directorul Alumil s-a intors acasa luni dimineata cu o masina furata pe care i-au pus-o la dispozitie rapitorii, care l-au pus in libertate intr-o suburbie a orasului.

Familia lui platise, anterior, rascumpararea intr-o parcare dintr-o statiune balneara din regiunea Salonic. Rapitorii cerusera la inceput o rascumparare de 30 de milioane de euro.

Milonas a fost rapit de un grup necunoscut de persoane inarmate in 10 iunie, din fata casei sale din nordul orasului Salonic.

Milonas este casatorit si are trei copii. El este directorul Alumil - companie cu filiale in Grecia, regiunea balcanica, inclusiv in Romania, Africa si Orientul Mijlociu - din 1988. Tranzactionarea actiunilor companiei la bursa a fost suspendata dupa incident.

Conducerea Alumil Rom Industry, al carei actionar majoritar este Alumil Grecia, a anuntat rezolvarea situatiei de incertitudine legata de disparitia temporara a lui George Milonas, presedintelui grupului Alumil, acesta urmand a-si relua in curand functiile executive.

Titlurile Alumil Rom Industry au revenit la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti la ora 13:06, in scadere cu 3,48%.