O fetita din Iasi, care a fost violata de unchiul ei, ar putea deveni mama la 11 ani, dupa ce comisia de etica a Maternitatii Cuza Voda a decis astazi ca intreruperea unei sarcini de 20 de saptamani pune in pericol viata tinerei.

Cel mai probabil, copilul se va naste prematur si va fi necesara recurgerea la cezariana, considera medicii. Investigatiile efectuate pana in prezent arata ca pruncul, de sex feminin, este perfect sanatos.

Decizia medicilor ieseni vine dupa ce colegii lor din Neamt au recomandat intreruperea sarcinii fetitei de 11 ani, considerand ca mama este prea mica pentru a suporta sarcina.

Fetita a fost adusa la spital, de familie, in urma cu doua saptamani, dupa ce s-a plans ca are dureri abdominale, iar medicii au constatat ca este insarcinata.

Politistii nu au reusit inca sa-l prinda pe unchiul minorei, iar procurorii au propus marti Tribunalului din Piatra Neamt ca tanarul de 19 ani sa primeasca mandat de arestare in lipsa.

Codul penal prevede ca o sarcina poate fi intrerupta pana la 14 saptamani. Dupa aceata perioada, sarcina poate fi intrerupta doar daca fatul prezinta malformatii sau viata mamei este in pericol iminent.