Presedintele Traian Basescu i-a reprosat unei corespondente romance de la Radio France Internationale ca intrebarile sale nu au "un minim de inteligenta". Dialogul dintre cei doi s-a consumat la finalul conferintei de presa la care au participat, la Bruxelles, seful statului si premierul Calin Popescu Tariceanu. Cei doi politicieni au participat la reuniunea Consiliului European de vara.

Iata dialogul dintre presedintele Traian Basescu si jurnalista:

Ziarista RFI:Domnule presedinte, ati fi gata sa renuntati la un comisar european daca Uniunea continua in baza Tratatului de la Nisa? Sau ce argumente s-ar putea gasi pentru ca sa nu fie o rotatie numai a tarilor mici, asa cum zice Nisa?

Traian Basescu (mangaind-o pe obraz): Va rog, si intrebarile trebuie sa probeze un minim de inteligenta.

Ziarista RFI: Pai de-aia va intreb.

Diferite remarci facute de seful statului de-a lungul anilor au fost criticate de presa si opinia publica. In primavara anului trecut, Traian Basescu o numise, intr-o discutie privata, "tiganca imputita" pe o ziarista care il filmase cu telefonul mobil atunci cand se afla la cumparaturi.

In 2005, la bilantul Politiei, o ziarista l-a intreabat cum i se pare politia acum. "In orice caz mult mai frumoasa decat tine", i-a raspuns seful statului.