Adriean Videanu a sustinut joi ultima conferinta de presa in calitate de primar al Capitalei. Videanu a precizat ca Bucurestiul nu are o alta sansa de a prinde standardele de viata din capitalele europene decat printr-un sacrificiu comun. Adriean Videanu a mai subliniat ca paraseste functia de primar al Capitalei cu sentimentul lucrului bine facut, desi multi l-au acuzat ca a inceput prea multe proiecte in acelasi timp.

"Multi compara Bucurestiul cu Praga, cu Viena, cu Parisul, dar cum se emiti pretentia sa ajungi din urma capitale care pe langa zestrea culturala si imobiliara au inceput si mai devreme procesul de modernizare?... Modernizarea Capitalei nu se poate decat printr-un sacrificiu comun, atat din partea administratiei, cat si din partea cetatenilor".

„Las pe cale de a fi rezolvata problema traficului”, a precizat fostul primar, explicand proiectele pe care le-a inceput si modul in care acestea trebuie continuate.

Adriean Videanu a mai subliniat ca Guvernul trebuie sa sprijine primaria si nu sa-i puna piedici. "Noul edil al Capitalei, Sorin Oprescu, nu va reusi sa rezolve problemele orasului fara sprijinul guvernului, sprijin care nu trebuie sa fie unul conjunctural".

Videanu a mai explicat ca noul primar general trebuie sa continue proiectele sale edilitare. "Singura sansa a lui Oprescu este sa aiba incredere in proiectele incepute de mine, pentru ca gasirea altora ar insemna, practic, o stagnare".

Sorin Oprescu devine oficial primar general in cursul zilei de joi, dupa ce va depune juramantul de investire in functie. Ceremonia de depunere a juramantului va avea loc in cadrul sedintei de constituire a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, programata la ora 12.00, la Cercul Militar National.