20 de angajati ai Serviciului de Eliberare a permiselor auto din Pitesti, au fost retinuti aseara de procurorii DNA si audiati toata noaptea. Cei 20 sunt acuzati ca eliberau permise de conducere fara examen, in schimbul unor sume de bani. Printre cei 20 de politisti retinuti se numara si seful serviciului, comisarul Codrut Vlasceanu. Procurorii DNA, care au perchezitionat apartamentele acestora, sustin ca au gasit in total in locuintele celor 20 de politisti peste un milion de euro. Ei spun ca numai in locuinta lui Codrut Vlasceanu au descoperit peste 300 de mii de euro, anunta Antena 3.

DNA a emis, deocamdata, mandate de arestare pentru 24 de ore pe numele celor 20 de politisti.

Procurorii anticoruptie ii suspecteaza pe cei 20 ca solicitau intre 2.000 si 8.000 de euro pentru eliberarea unui permis de conducere fara examen.

Angajatii de la permise aveau clienti din randul celor care fie erau plecati din tara, fie nu stiau sa scrie, fie nu locuiau in Pitesti. Oamenii erau racolati de intermediari, printre care un preot si mai multi instructori auto. Potrivit anchetatorilor, numarul celor care intermediau afacerea, dar si al clientilor se ridica la cateva sute. Cei care voiau permis de conducere fara examen, isi faceau mai intai viza de flotant in Pitesti sau rezidenta. Dupa ce domiciliul din Pitesti era inscris in cartea de identitate, respectivii obtineau si permisul de conducere.

  • "Piedone", printre clientii politistilor corupti?

Potrivit Realitatea Tv, printre clientii retelei s-ar regasi si candidatul Partidului Conservator la Primaria sectorului 4, Cristian Popescu "Piedone". Potrivit Realitatea Tv, dezvaluirea a fost facuta de primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.

Adriean Videanu a prezentat si copia permisului de conducere al lui Cristian Popescu, in care adresa de domiciliu este in judetul Arges, comuna Priboieni, iar permisul este eliberat de Politia judetului Arges, in data de 22.10.2007, pentru toate categoriile: A, B, BE, C si CF, iar in dreptul localitatii unde a avut loc examinarea este trecut "Arges".

Democrat-liberalii sustin ca Piedone si-a facut mutatie in comuna Priboieni doar pentru o perioada de o luna, suficienta pentru a obtine un permis de conducere la toate categoriile posibile. Toate examenele sunt promovate in aceeasi zi: 22 octombrie 2007, iar in dreptul localitatii unde a avut loc examinarea este trecut judetul Arges.

Adriean Videanu a adaugat ca, dupa doar cateva zile de la obtinerea permisului, Cristian Popescu si-a schimbat din nou domiciliul, revenind la adresa din Bucuresti.

Reteaua din Pitesti a fost demascata dupa ce un ofiter sub acoperire s-a infiltrat printre membrii acesteia, iar convorbirile telefonice ale membrilor retelei au fost interceptate.