Un avion MIG 21 Lancer care efectua un zbor de verificare in ziua de 31 octombrie 2007 a fost lovit, la 6.500 de metri altitudine, de 4 obiecte zburatoare neidentificate, in apropiere de Gherla. Avionul a fost la un pas de prabusire, insa in cele din urma a aterizat pe pista si pilotul a scapat cu viata, fiind doar ranit in urma incidentului. Camerele video de pe bordul avionului au inregistrat imagini cu obiectele zburatoare necunoscute, care aveau o viteza extrem de mare, anunta Realitatea Tv.

Desi incidentul s-a petrecut in toamna anului trecut, MAN a prezentat abia acuma imaginile.

"In imagini se vad doua corpuri care au o stare de agregare solida, nu sunt translucide si au fost inregistrate de camera de luat vederi dispusa in interiorul aeronavei", a declarat pentru postul TV Nicolae Grigorie, locotenent-colonel.

Imagini cu avionul lovit de presupusele OZN-uri:

Una dupa alta, specialistii au exclus toate ipotezele "credibile": "Am analizat posibilitatea lansarii de rachete, de trageri cu tunuri ale artileriei terestre, dar aseamenea activitati nu au fost desfasurate in timpul zborului. Pasari nu puteau fi, pentru ca in Europa nu exista pasari care sa zboare la aceasta inaltime. Nu puteau fi nici bucati de gheata, pentru ca cerul era senin, dar nici bucati din vreun avion sau meteorit", a declarat Nicolae Grigorie, locotonent-colonel.

Sticla din cabina pilotului a fost sparta de unul din cele patru obiecte ciudate. Pilotul a fost ranit, iar resturile de geam i-au ricosat in masca de oxigen, foarte aproape de ochi.

Cazul, insotit de imaginile surprinse de camele video de pe bordul avionului, este studiat acum la unele dintre cele mai cunoscute universitati din lume.